БТР-и с руски знамена в Краматорск и Славянск

Проруски сепаратисти превзеха градския съвет на Донецк
Обновена: 16 апр 2014 14:35 | 16 апр 2014 11:07, Елка Василева
499
БТР-и с руски знамена в Краматорск и Славянск
Снимка: Reuters

Бронетранспортьори с руски знамена влязоха в източните украински градове Краматорск и Славянск, където проруски активисти окупираха държавни обекти и срещу които украинските власти започнаха вчера "антитерористична операция".

Вероятно става въпрос за украинска военна техника, превзета от демонстрантите, или за преминаване на подразделения на украинската армия на страната на сепаратистите.

Пет или шест бронетранспортьора влязоха в Славянск, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Първият от тях е с руско знаме.

На всеки от бронетранспортьорите са се качили по петнайсетина мъже във военни униформи. Те махат на местните жители.

Още по темата

Според репортер на Асошиейтед прес мъжете носят зелени камуфлажни униформи и са въоръжени с автомати и гранатомети.

Най-малко един от тях си е сложил лентата на Свети Георги, която се превърна в символ на проруското сепаратистко движение в Източна Украйна.

Според друг от въоръжените мъже, представил се като Андрей, бронетранспортьорите са от подразделение в състава на 25-а въздушнодесантна бригада на украинските въоръжени сили, което е преминало на страната на проруските активисти, посочва АП.

Три леки бронетранспортьора и камион, превозващ въоръжени мъже без отличителни знаци и носещи руско знаме, се движеха тази сутрин в Краматорск, предаде Франс прес, като се позова на свой фотограф на място.

След това колоната се насочи към Славянск, на няколко километра на север. За момента не се знае какви точно са бронетранспортьорите, отбелязва АФП.

Според агенция Интерфакс-Украйна, цитирана от Франс прес, бронираните автомобили са участвали в "антитерористичната операция", влезли са в Краматорск, но са били блокирани и превзети от проруските активисти.

Украинското министерство на отбраната увери, че нито един украински военен бронетранспортьор не е бил превзет на украинска територия. От министерството на вътрешните работи за момента не коментират въпроса, пише БТА.

Междувременно най-малко 20 проруски сепаратисти превзеха градския съвет на източния украински град Донецк, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на съвета.

Окупаторите са въоръжени. Те не са отправили никакви искания.

Въоръжените мъже не пречат на служителите да влизат и излизат от сградата, предаде Франс прес, като цитира своя кореспондентка на място.

Според нея окупаторите имат само едно искане: да бъде организиран референдум за федерализация на Украйна.

Проруски сепаратисти са окупирали от 6 април сградата на областната администрация на Донецка област. Те обявиха създаването на Донецка народна република.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
1
 
1
 
! Отговори
za sajalenie преди 10 години
До България над всичкоkoia ebalgaria 200 god vizantisko 500 god tyrsko 700 god 4 ta darjava posledna izostanala sasipana 50 70 god nazad narod trydolubiv no s nisak mantalitet i razvitie ,ymni no izostanali etva e balgaria .
301
1
 
1
 
! Отговори
za sajalenie преди 10 години
До България над всичкоkoia ebalgaria 200 god vizantisko 500 god tyrsko 700 god 4 ta darjava posledna izostanala sasipana 50 70 god nazad narod trydolubiv no s nisak mantalitet i razvitie ,ymni no izostanali etva e balgaria .
300
5
 
2
 
! Отговори
българин преди 10 години
До българин 340,344 и 359:Воняща червена ***, не ми кради ника "българин". ТИ СИ СМРАДЛИВА ПУТИНСКА ***, затова НЕ СИ И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕШ НИКАКЪВ "българин". Мръсен червен ***.
299
1
 
0
 
! Отговори
do 366 преди 10 години
До Русия иска ли война? стига с тоя *** стих. Ако има рима удари ***.
298
2
 
4
 
! Отговори
ЗА 346 преди 10 години
МАКЕДОНЕЦ - БЪЛГАРИН ОТ МАКЕДОНСКО ПОТЕКЛО ДА НЕ СИ ОТ ТЕЗИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ КАДЕТО ВЗИМАТ БГ ПАСПОРТИ САМО ДА ИМИГРИРАТ В ГЕРМАНИЯ ,АВСТРИЯ,ХОЛАНДИЯ,ПАК ПОСЛЕ КАТО СРЕЩТНАТ БЪЛГАРИН ПОЧВАТ ДА СЕ ДРАЗНЯТ ЧЕ ТЕ БИЛИ С ТУРЦИЯ,БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ТЯХНА И ЩЯЛА ДА СТАНЕ ПАК ТЯХНА ЧЕ БЪЛАРИТЕ СМЕ БИЛИ ТАТАРИ И *** МНОГО МРЪСНО НАХАЛНО ПЛЕМЕ Е ТУИ МАКЕДОНЕЦА С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ РАБОТИ В ЕВРОПА И ПАК ПЛУЮ ПО БЪЛГАРИЯ МНОГО НАХАЛНИ КОВАРНИ СА ЕДНО СА С БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ
297
0
 
9
 
! Отговори
Hells Bells преди 10 години
До българин 355Ако България ти е *** "българино" *** да миеш чинии или да проституираш в Британския Халифат или Френската Джамахирия , ако си от интелигенцията което което е ме съмнява може да кандидатстваш за кавалер на соросова стипендия и да идеш на стаж в САЩ както Дянков и после да те върнат като елитен *** , с тази злоба ще си много ценен !Никак не е случайно ,че троловете като теб постоянно обясняват колко е безнадеждно тук !
296
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бил българин с македонско потекло и обичал русия :) на това му се вика объркан индивид който не знае към кой пренадлежи ! :) ...хем Българин , хем македонец , хем обича русия ...нищо не разбрах ! последния да затвори вратата! :)))
295
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Българин 362:Дали ти и съседите ти безмозъчни *** сте "русофили" изобщо не си е "ваша работа", защото СТЕ СМЪРТНА ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ. Затова, за вас трябва Пиночет! А още по-добре - някой като Никола Гешев, който да ви изчисто ДО КОРЕН , СЪС ЗАКОН.
294
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ингилизката каралева свикала рицарите си на кръстоносен поход срещу Путин. Дошли стотина рицарки като лейди Елтън Джон в бални рокли и хиляда пакистанци. - Оххх, за поход нямам подходящи, но поне за един джихат имам, казала Милейди!)))
293
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До българин 310Ако има един Пиночет в България първите ,който ще бъдат на стадиона са такива неграмотни некадърници като теб.Сигурен съм ,че сам и "хляб не можеш да си отрежеш" ,но си тръгнал да правиш квалификации.Дали аз или съседа ми ще сме русофили ,това си е наша работа и не си ти който ще ми говориш за "опорни точки". Такива имат само неграмотници като теб ,които не могат да мислят със собствените си глави.
292
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 10 години
До българинАз съм истинският българин?
291
1
 
8
 
! Отговори
5414 преди 10 години
и армията се присъедини към антиправителствения протест, днесбг чифустка медия
290
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ф-1 kaji kvo znachi komynist bashta mi beshe komynist az sam komynist zashto da ne sam taka mi haresva komynizma nee losh kato ideologia no se slychvat i izvrashteniq fashizma kakvo e nee li sashtoto no ednoto ima interes kam naroda a drygoto kam oligarhiata.
289
1
 
6
 
! Отговори
Hells Bells преди 10 години
До Русофоб 345Сега Дънди ни взимат по 100 тона злато без да са влизали тук чужди войни ! 100 по тяхна "честна" дума , иначе никой не знае какво всъщност изнасят !
288
4
 
0
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Hells Bells:Не съм избягал, живея в лудницата-*** България и съм принуден да тъпча вонящи пълзящи слузести гадини като тебе.
287
1
 
1
 
! Отговори
anoi преди 10 години
До ГЛАСУВАЙТЕкато пишеш с големи букви, да ме мислиш че казаното е по малка глупост?
286
8
 
3
 
! Отговори
43 преди 10 години
Няма ли кой да го гръмне тези с чуждият флаг на украинска територия, разстрел
285
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези били проруски сепаратисти, а онези дето свалиха законното правителство на Украйна какви са? Онези са профашистки и проамерикански сепаратисти. Така, че всичко си идва на мястото.
284
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бухахаха,са ще изкарам един БТР и ще му плясна турското знаме и ходи доказвай,че не е истина.Тези манипулации са ни ясни отдавна.То и оръжие за масово унищожение имаше в Ирак,*** се оказа,че няма.После Асад тровил цивилни,*** големите в Европа не подкрепиха подобно твърдение.Абе филми братче,то Холивуд да завиди.Хахахаха
283
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До българинааа ето стана ми ясно... макдеонски промит мозък ! :)