Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна

Германия праща 6 изтребителя над Балтийско море
Обновена: 16 апр 2014 20:06 | 16 апр 2014 19:58,
288
Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна
Снимка: Reuters

Германия е призовала Русия да изтегли силите си от границата с Украйна и да смекчи тона в руските държавни медии, които според Берлин подклаждат сепаратистки настроения сред етническите руснаци в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Канцлерът Ангела Меркел казала на руския президент Владимир Путин вчера вечерта, че страната му носи "основната отговорност" за успокояване на ситуацията, съобщи правителственият говорител Георг Щрайтер.

"Продължаващото силно присъствие на руски военни по границата с Украйна, и продължаващият подстрекателски начин на отразяване от руските държавни медии, които се гледат и в Източна Украйна, са дестабилизиращ фактор", посочи говорителят. Според него и двете неща се възприемат от проруските сепаратисти като знак, че Москва подкрепя въоръжения им бунт.

Щрайтер отказа да каже дали Меркел споделя оценката на Путин, съобщена от руски медии, че Украйна рискува да затъне в гражданска война. "Германското правителство не е заинтересовано от избор на думи, които биха ескалирали напрежението", каза той.

Междувременно стана ясно, че Германия участва със спомагателни плавателни съдове и патрулни полети в действията на НАТО за укрепването на сигурността по източните граници на алианса. Това съобщи днес говорител на министерството на отбраната в Берлин, цитиран от ДПА.

Лековъоръженият спомагателна кораб "Елбе" от германския боен флот с 45-членен екипаж ще действа като кораб майка в учението на НАТО за прочистване от мини, което ще започне в края на май в Балтийско море, каза говорителят.

По думите му от септември до шест изтребителя "Юрофайтър" от германските ВВС ще бъдат на разположение на НАТО в продължение на четири месеца за патрулни полети над Балтийско море.

Алиансът планира през този период в района да оперират десет изтребителя с патрулни мисии. Португалия ще партнира на Германия в операцията.

През последните няколко дни и двете предложения на Берлин са били одобрени от командването на НАТО, допълни говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
2
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
От този конфликт и запада и Русия ще са доволни.Западът и Америка ще получат част от украйнската територия и ще разположат там бази на НАТО.Русия ще получи частта от територията си която е била руска преди 1954-та година.Оттам ще минават газопроводите за западна Европа.Така,че и западна Европа ще е доволна.Но каква е целта?Русия 40 години изграждаше радари за междуконтинентални ракети.Сега ракетите ще са под носа и!Но това не е фатално.Руснаците ще наблюдават тези територии под лупа и толкоз!
192
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
баба Шмърхел да не праща 6 бундес еуро файтъра над Балтийско море,щото може да види16/примерно Су-35 и Су-37/над Бундестага!!ядаха здрав пердах веднъж, не ми се вярва да искат да се повтори!
191
3
 
23
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Добър вечер ,госпожо Меркел.Аз съм и учител по география и като прочетох разтовора ви с Путин-ПИША ВИ ДВОЙКА ПО ГЕОГРАФИЯ ЗАЩОТО ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ,ЧЕ пО ПОТСДАМСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР,ЗАПАДНАТА ГРАНИЦА НА РУСИЯ МИНАВА ПО РЕКА ЕЛБА.вСИЧКО ХУБАВО И ЧЕТЕТЕ.
190
1
 
5
 
! Отговори
До 231 преди 10 години
Ами могат вършеят, не седят да чакат на острова, някой да дойде да ги ОПРАВИ....
189
3
 
19
 
! Отговори
дкуеу преди 10 години
***, докато ръсите глупости и възхвалявате прогниващия запад - те си играят играта в които ни сме просто роби-работници. Трябва да извличаме полза и да ги използваме. А със Содом и Гомора знаете ли какво стана и с тях това ще стане.
188
3
 
13
 
! Отговори
до 230 преди 10 години
Не си прав, народа на Крим са се чудели дали Крим да се присъедини към Русия или ЕС да се присъедини към Русия.
187
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе лондон разбирач, като няма нищо на готово, що англичаните увършаха целият свят с колонии и влачеха квот могат и от дет могат, *** ***
186
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато в Крим обявили референдум, хората се колебаелиза кого да гласуват: Дали за присъединяване към Русияили към Евросъюза.Но изведнъж от "Deutsche Welle" съобщили, че всеки койтогласува за присъединяване към ЕС, ще получи целувка отАнгела Меркел. И тогава всички гласували за Русия.
185
8
 
15
 
! Отговори
Я Минев преди 10 години
Щом ни приеха в НАТО И ЕС , автоматично ни превърнаха във врагове на Русия , без ние да искаме това . Не ни е необходимо да бъдеме врагове и да воюваме . До кога ще продължи експанзията на ЕС и на НАТО ???
184
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Babo Merkel Rusiq 6te stoi na koqto si granica iska.Kitaiskata Qponskata ti gledai da ne doide na Germanskata 4e togaz si opika kote kiuloti
183
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ми пука за теб,не ме интересува,че съществуваш,ти си нищо ,сър.
182
14
 
13
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
До Анонимен 223Комунистическият морал е причината за упадъка на българската държавност. Докато има и един жив комунист/социалист/русофил тази държава няма да направи и крачка напред. Посеслов: Да живее САЩ!!!
181
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукКак не те е срам? На колко си години, та си такова ***? Ета заради такива като теб сме на това дередже. Пълно с гадини.
180
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До такива като Сърп и Чук и сродни ти даваш ли си сметка че този Натовски щит е пълна боза би ли ми обяснил кво става с отломките от поразена ядрена ракета над територията над страната да кажем кви нападения над Русия са ви в тъпите манерки или си мислите че след Ядрена война ще лопаш пак по клавиатурата
179
19
 
10
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 10 години
Путин да внимава . Този път Германия не е сама . Не може да се бие срещу целия свят
178
11
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До 208Ти българин ли си? Нищо не ти се разбира. Правопис се учи до 4 клас. Емигрирай в Русия при азиатците.
177
21
 
9
 
! Отговори
Мразя Русия преди 10 години
До Мразя АНГЛО-САКСОНИЯРуските *** от своя страна обичат да се друсат с хероина от Афганистан. Русия е най-големият потребител на хероин с света и средно около 40 хил. души годишно умират от свръхдоза хероин. Хомосексуалистите са за предпочитане пред наркоманите и пияниците от Москва.
176
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ои казала меркел не на турция в германия живеят 15милиона турци явно тука пишат тенеиджери незапознати с обстановката в европа. нищо ще я научат каогато му доиде времето
175
2
 
9
 
! Отговори
до 211 преди 10 години
нали чу"фак дъ ЕЮ",турчлята днес са казали,ако Русия реши,Южен поток може да минава до и през турция,та какво е по-убаво не е от значение,капиш...анадънму...аман,от разбирачи,само и само запада да си вЕрва че е веУик,пак НИЕ ще духаме,няма газ,няма туристи,,само военни бази,и ..допишете ;)
174
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукДА !!!