Москва обвини Киев за провокацията в Славянск

Това е богохулна провокация на Русия, отвърна "Десен сектор"
Обновена: 20 апр 2014 15:21 | 20 апр 2014 13:30, Александър Попов
132
Москва обвини Киев за провокацията в Славянск
Нападнатият пункт. Снимка: Reuters

Провокацията от тази нощ в източния украински град Славянск свидетелства за нежеланието на властите в Киев да разоръжат националистите и екстремистите, заяви днес външното министерство в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

В съобщение, поместено на уебсайта на ведомството, се казва, че в нощта срещу 20 април е било нарушено великденското примирие и след нападение на бойци от украинския "Десен сектор" са загинали невинни граждани.

Още по темата
"Руската страна е възмутена от тази провокация, която свидетелства за нежеланието на киевските власти да обуздаят и разоръжат националистите и екстремистите", пише в документа.
 
ИТАР-ТАСС цитира неназован източник от руското външно министерство, според когото Русия настоява украинската страна да изпълнява ангажиментите си за деескалация на напрежението в Югоизточна Украйна, поети на срещата в Женева на 17 април.

По-рано днес руският тв канал "Россия 24" съобщи, че трима жители на Славянск са били застреляни при нападение на неизвестни лица срещу контролен пункт край града. Според телевизията притеклите се на помощ местни "сили за самоотбрана" убили двама от нападателите, а в колите им открили отличителни знаци на "Десния сектор" и голямо количество оръжие, припомня БТА.
 
Ройтерс цитира съобщение на украинското вътрешно министерство, в което се посочва, че един човек е убит и трима други имат огнестрелни рани в инцидент между "две групи цивилни" в Славянск. Репортер на агенцията е видял на мястото две мъртви тела в камионетка. Боец от сепаратистите казал пред Ройтерс, че броят на убитите е по-голям. По думите му нападателите - крайни украински националисти, застреляли един сепаратист веднага след пристигането си с коли до контролния пункт и после още двама в започналата престрелка.

Междувременно украинската националистическа организация "Десен сектор" отрече негови членове да са участвали в престрелката тази нощ в Славянск, в която загинаха трима души, предаде Ройтерс.

"Това е богохулна провокация на Русия. Богохулна, защото е станала в свещена за християните нощ - навечерието на Възкресение. Със сигурност е извършена от руските специални части", каза пред агенцията говорителят на "Десния сектор" Артьом Скоропадски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
0
 
! Отговори
ава преди 10 години
И днес луд умора няма! Засрамете се! Няма да оправите политиката, не е за вас, само ще страдате от лошите мисле в главата ви, ако имате такава.....
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Насъсканите от САЩ фашисти просто не са хуманоиди, към тях трябва да се отнасят като към гадини чиято липса е задължителна. За всеки убит гражданин по 10 гадини минимум до тоталното им дезинсекция.
22
0
 
8
 
! Отговори
из CV на Турчинов преди 10 години
Турчинов - досье:"ДоБЮТовский" период. После вуза недолгое время трудился вальцовщиком и мастером на меткомбинате Криворожсталь, а затем перешел на комсомольскую работу. С 1987 по 1989 гг. был секретарем райкома и завотделом пропаганды Днепропетровского обкома ЛКСМУ. Выступил одним из координаторов Демократической платформы в КПСС, ратовавшей за обновление, децентрализацию Компартии, за что и лишился партбилета.
21
0
 
4
 
! Отговори
Аз съм прост но ... преди 10 години
До janeХристос Воскресе...Снимките са от хеликопрета, дето летеше през седмицата в района!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И откога сегашната украинска власт са антикомунисти?
19
0
 
18
 
! Отговори
jane преди 10 години
На мен ми прилича на операция на Black Water. Странно е, че оцелелите не са чули нито една думичка от нападателите, направо са спрели и са почнали да стрелят. Били са въоражени с картечници, снайпер, уред за нощно виждане, сателитни снимки и то не ми се видяха да са от Google Maps/Earth(на първо гледане). Твърде е съмнително точно на Велик Ден да се хванат дори и десните да разстрелват хора. Защото то си е било точно разстрел. Мир на душите на жертвите!
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе кво искате от САЩ, всички педараси , педафили, накрофили и други извратени *** тръгнаха от САЩ . Тея безбожни хора , искам Путин да натисне червено копче и да изрие от земя тая помия на човечество.
17
1
 
35
 
! Отговори
БГ преди 10 години
И откога който подкрепя Русия и Путин в битката им срещу сатанизма, е наричан "комунист". Знаете ли, че основен противник на партията на Путин са комунистите на Зюганов. Какъв комунист е Путин тогава? Съвременната Руска държава отдавна не е пиян СССР, с нея може да имаш търговски взаимоотношения - както от запад, така и от изток. В кремъл отдавна няма пияници като Елцин, Горбачов и Черненко, запомнете го! Съвременна Русия е много по-балансирана и отворена към света!!
16
0
 
18
 
! Отговори
Сащ подклажда войни преди 10 години
В свою очередь, "Россия 24" утверждает, что к блокпосту "подъехали несколько машин, из которых начали стрелять". Две машины были захвачены, в них якобы нашли символику "Правого сектора", а также "большое количество оружия, причем такого, которое не состоит на вооружении украинской армии - пластит, дымовые шашки и приборы ночного видения американского производства".
15
1
 
33
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
САЩ нямат нищо общо с християнството! Това са световни терористи, отговорни за безброй кръвопролития над християнски народи - още помним как изтребваха сърби с обеднен уран. А върха на срама за България тогава беше, че кадърът на БКП Иван Костов им ръкопляскаше. Сега е същото - имат интерес от това православните в Украйна да бъдат въвлечени в братоубийствена война, а те после да се появят като рицари на бял кон и да отпускат милиарди заеми. Русия трябва да спре това! Няма друго спасение!
14
2
 
13
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Малко цитати от Адолф Шикългрубер Ротшилдов:"Самата дума "престъпление" е отживелица от един минал свят"."Съвестта е еврейско изобретение; тя е както обрязването, едно осакатяване на човека""Всяко действие има смисъл, даже престъплението""Провидението ме е избрало да бъда великият освободител на човечеството. Аз освобождавам човека от принудата на един разум, който иска да стане негова цел; освобождавам го от потискащата химера, която се нарича съвест или морал..."Ето то това е идеалът им
13
0
 
27
 
! Отговори
жалко за хората преди 10 години
Докато протестираха пред предишното правителство не искаха да се използва сила,а сега-веднага почнаха убийстватаЖалко за надеждите на обикновените хора
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"хора" от правителство на САЩ е каза, че Русия окупатори, тогава защо неказва совойто истинко име, че САЩ е - ТЕРОРОРИСТИ!
11
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само северна корея и няколко сидерасти подкрепят русия и тоталитаризма.
10
1
 
27
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
На връх Великден да отидеш да убиваш.... Това е в стила на хитлеристите. Впрочем техния идол Шикългрубер е сътворил мисълта "Съвестта е еврейско изобретение" и още много подобни.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой, кой, кой.........?
8
1
 
31
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Значи Киев не е виновен директно . Просто истината е,че Киев не контролират радикалите си,който бяха въоръжени и насъскани срещу руснаците. Заради тези радикали,Киев ще си пати и то много. Много груба грешка ,да използваш нацисти да ти свършат мръсната работа. Целия свят си пати от тях един път,сега цяла Европа може да си изпати заради тях
7
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кгб не почива. Тия не зачитат дори християнството точно като нашите управляващи.
6
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Характерно за американците е, че не се придържат към никакви обещания, договори, религиозни празници.
5
1
 
41
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
запада да не заслужава да живее!