Москва обвини Киев за провокацията в Славянск

Това е богохулна провокация на Русия, отвърна "Десен сектор"
Обновена: 20 апр 2014 15:21 | 20 апр 2014 13:30, Александър Попов
132
Москва обвини Киев за провокацията в Славянск
Нападнатият пункт. Снимка: Reuters

Провокацията от тази нощ в източния украински град Славянск свидетелства за нежеланието на властите в Киев да разоръжат националистите и екстремистите, заяви днес външното министерство в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

В съобщение, поместено на уебсайта на ведомството, се казва, че в нощта срещу 20 април е било нарушено великденското примирие и след нападение на бойци от украинския "Десен сектор" са загинали невинни граждани.

Още по темата
"Руската страна е възмутена от тази провокация, която свидетелства за нежеланието на киевските власти да обуздаят и разоръжат националистите и екстремистите", пише в документа.
 
ИТАР-ТАСС цитира неназован източник от руското външно министерство, според когото Русия настоява украинската страна да изпълнява ангажиментите си за деескалация на напрежението в Югоизточна Украйна, поети на срещата в Женева на 17 април.

По-рано днес руският тв канал "Россия 24" съобщи, че трима жители на Славянск са били застреляни при нападение на неизвестни лица срещу контролен пункт край града. Според телевизията притеклите се на помощ местни "сили за самоотбрана" убили двама от нападателите, а в колите им открили отличителни знаци на "Десния сектор" и голямо количество оръжие, припомня БТА.
 
Ройтерс цитира съобщение на украинското вътрешно министерство, в което се посочва, че един човек е убит и трима други имат огнестрелни рани в инцидент между "две групи цивилни" в Славянск. Репортер на агенцията е видял на мястото две мъртви тела в камионетка. Боец от сепаратистите казал пред Ройтерс, че броят на убитите е по-голям. По думите му нападателите - крайни украински националисти, застреляли един сепаратист веднага след пристигането си с коли до контролния пункт и после още двама в започналата престрелка.

Междувременно украинската националистическа организация "Десен сектор" отрече негови членове да са участвали в престрелката тази нощ в Славянск, в която загинаха трима души, предаде Ройтерс.

"Това е богохулна провокация на Русия. Богохулна, защото е станала в свещена за християните нощ - навечерието на Възкресение. Със сигурност е извършена от руските специални части", каза пред агенцията говорителят на "Десния сектор" Артьом Скоропадски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставете Украйна на мира бе.
43
4
 
3
 
! Отговори
конкретен въпрос преди 10 години
Другари, конкретен въпрос към вас:ако утре влезем в война с Русия, като част от нато ... вие на чия страна ще се биете ?Да очакваме ли терористични действия от вас, както преди 44-та година ?Това е конкретен въпрос, само минуси няма да свършат работа.
42
3
 
8
 
! Отговори
да не остават следи преди 10 години
Под вещото ръководство на главорезите от Цру, киевската хунта иска да потопи в кръв цяла Югоизточна Украйна! Бандюгите от "десния сектор" ще нападат воинските части и мирните жители, а в последствие нападенията им ще бъдат приписани на югоизточните украинци и на рускоговорещите и те ще бъдат обвинени във всякакви престъпления. На бандюгите дори им е наредено да събират гилзите след стрелбата срещу мирните жители, за да не остават следи!
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой въоръжи Афганистан, Чечня и Дегестан ( наемници на алкайда ) пак US.Като в филма на Чаплин US дава мъни и оръжие и след това според обстоятелствата прави преврат или война. Където има *** там са и хамериканците омазани до шия.
40
0
 
12
 
! Отговори
колибри преди 10 години
Украйна сега вече трудно ще излезе нормално от тази ситуация - точно такива обяснения и са нужни - виновен е тоя, оня, трети и четвърти, но само не тя. Положението е компрометирано от всяка посока - да обвиняват руснаците е еидн от пътищата за отстъпление. Стигнаха твърде далече в опитите си да предизвикват с мисълта, че са подкрепяни от Запада. Да - ама не.
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Квото и да е, Русия си заби голям трън у г.... с Украйна. Епохална грешка.Това не е Афганистан все пак.
38
15
 
3
 
! Отговори
xxx преди 10 години
България не я чака нищо хубаво!!! Пълна е с ***, наречени русофили! Явно си заслужаваме дережето.
37
6
 
0
 
! Отговори
До МИГ-25 преди 10 години
И ти ли ще си тоз майстор бе ***?
36
11
 
1
 
! Отговори
фуф преди 10 години
До МонархистЩот *** не гърмяха наред в Афганистан, Чечня и Дегестан? Кво ни разправяш врели некипели, терористи били!!
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА ПРАЗНИК ЗА *** БАНАНА И НЕГОВАТА РАЗБОИНИЧЕСКА СВИТА РАЗНАСЯТ И РАЗДАВАТ КУФАРЧЕТА С МИЛИОНИ ПО ВСИЧКИ ТОЧКИ НА СВЕТА ЗА ДА ПОДКУПВАТ И ДА СЪЗДАВАТ РАЗМИРИЦИ ,ВОИНИ И КОНФЛИКТИ .ТОВА ИМ Е В КРЪВТА , С ТОВА СЕ ХРАНЯТ И ГОРДЕЯТ.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ВСИЧКО ТОВА .
34
2
 
10
 
! Отговори
жалко преди 10 години
Нещастните украинци - толкова мощно протестираха и пак ги ръководи бивш комсомолски деятел и член на КПСС.
33
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Антихристите в Москва си има своя Света Троица - Ленин, Сталин, Путин!
32
2
 
4
 
! Отговори
бедата на Украйна преди 10 години
Като знаем,че Президентът на Украйна е бил висш комсомолски деятел в СССР, то хората , които го критикуват са антикомунисти.Украйна няма да се оправи,докато не проведе лустрация.Бивш комунист и бивш *** няма.От бившите соцстрани сега живеят добре само там,където имаше лустрация.Например -Унгария
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне на Великден се спрете, безумци, заради една педя земя ще затриете цялото човечество.
30
0
 
17
 
! Отговори
кой е президента преди 10 години
Справка с досието на сегашният Президент на Украйна показва,че е бивш комсомолски секретар от висок ранг -завеждащ отдел ''Пропаганда''!! на районния комитет.
29
1
 
21
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 16Защото и те, както и малкото им пале Из(с)раел са много чувствителни на разни теми и редовно бъркат понятита само и само да изкарат некой друг долар от целата работа. САЩ са много по-терористи и от най-големите терористи. Винаги се бъркат там където нямат работа, винаги осъждат, винаги налагат санкции, а какво остава ако целия останал свят им наложи на тях санкции? За един месец ще потънат в такава мизерия и бедност, че и Господ няма да може да ги спаси от собствената им глупост.
28
2
 
17
 
! Отговори
МиГ-25 преди 10 години
Откачените хамериканци , скоро , ама много скоро ще си намерят майстора !
27
1
 
30
 
! Отговори
Христос воскресе! преди 10 години
Май много хора още не могат да разберат, че Християнството вече е не само религия, а начин на самосъхранение на белите хора(в частност православните) срещу все по-агресивния ислям и настъпващ сатанизъм!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Славянск" ще стане емблема на разединение и впоследствие обединение на двата славянски народа.
25
0
 
14
 
! Отговори
Хахахах преди 10 години
Тя Сър пичук и Василев са някакви чипосани нещастници от Американо-Кенийското посолство. Ходят от време да им сменят инфото като Джони Мнемоник. Хаххаха