Демонстранти в Харков си избраха "народен губернатор"

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън пристигна на посещение в Киев
Обновена: 21 апр 2014 18:49 | 21 апр 2014 18:45, Красимир Ангелов
74
Демонстранти в Харков си избраха "народен губернатор"
Снимка: Reuters

Привържениците на федерализация на Украйна, които участват в митинг в центъра на Харков, избраха местния жител Владимир Варшавски за "народен губернатор" на областта, предаде ИТАР-ТАСС.

Демонстрантите настояват да бъде уволнен назначеният от Киев губернатор на Харковска област Игор Балута.

Членът на координационния съвет на движение "Югоизток" ДенисЛевин заяви, че задачата на демонстрантите е да отидат на следващото заседание на Харковския областен съвет и да поискат от депутатите организиране на референдум, тъй като, по думите му, "това е един от начините да се възстанови законността в страната".

Според друг член на координационния съвет на движение "Югоизток" Юрий Апухтин, в четири области на Украйна, включително Харковска, вече е решено да се проведе "референдум-допитване".

На него е предвидено да се зададат въпроси за необходимостта от федерализация на Украйна, за възможността за автономия на областите, както и за предоставянето на руския език на статут на втори държавен език.

Демонстрантите в момента избират организационен комитет по провеждане на референдума в Харковска област.

Подобен митинг в подкрепа на федерализацията на Украйна се провежда и в Донецк. 

Малко по-рано днес вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Киев за оказване на подкрепа на прозападните преходни власти, които са изправени пред сепаратистки бунтове в източната част на страната.

Байдън ще се срещне утре с и.д. президент Олександър Турчинов и премиера Арсений Яценюк. Това е първият високопоставен американски представител, който посещава Украйна след визитата на държавния секретар Джон  Кери на 4 март.

Очаква се при това посещение Байдън да обяви пакет от техническа помощ, главно техническо ноу-хау за подобряване на енергийната ефективност, експлоатацията на украински залежи на природен газ и добив на "неконвенционални" газови ресурси, съобщи високопоставен представител на администрацията на САЩ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
аууууу преди 10 години
война ли--да не им пуснат пак нещо и да има нови ...към армията им като бойна готовност се раздават памперси
20
0
 
18
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Да,имаше го във фокус и това,само кой знае не съм му обръщал внимание Главната причина заради която подкрепям хората в югоизточна Украйна ,е че им натресоха на сила нови управляващи,нови *** ограничения ,нови губернатори ,без никой да се интересува какво иска народа. И тука е така.Взимат някакви решения в София а ние в провинцията духаме супата. Ей сега на лято,като сезона се провали,ще го духаме покрай черноморието,ама явно в София не им пука,което адски ме дразни
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия няма да позволи избухването на кръвопролитен конфликт в Украйна.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/news/2014_04_21/Rusija-shhe-poprechi-na-opitite-za-razpalvane-na-grazhdanska-vojna-v-Ukrajna-3248/
18
0
 
20
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Леле че народ А АЗ ДА ТИ КАЖА ОЩЕ ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЮБОПИТНА НОВИНА ОТ ДНЕС КОЯТО ТУК ЩЕ ПРОЧЕТЕШ СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ: БИВШИЯТ КОМАНДВАЩ ВМС НА УКРАЙНА-АДМИРАЛ ДЕНИС БЕРЕЗОВСКИЙ Е НАЗНАЧЕН ДНЕС ОТ ПУТИН ЗА ЗАМКОМАНДВАЩ ЧЕРНОМОРСКИЯТ ФЛОТ НА РУСИЯ. ГРЕШКА НЯМА НО ДОКАТО Я ПРЕГЛЪТНАТ ТАЗИ НОВИНА НАШИТЕ МЕДИИ ЩЕ ИМА МАЛКО НЕУДОБСТВО!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойците на специалното подразделение Беркут, разпуснато след смяната на властта в Украйна, едва ли ще се върнат обратно поради недоверието към властите, съобщил в понеделник ръководителят на щаба по приемане и разполагане на сътрудници на Беркут в Русия Алексей Лобарев.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/news/2014_04_21/Bojcite-na-Berkut-njama-da-se-vrnat-v-Ukrajna-poradi-nedoverieto-km-vlastite-4187/
16
2
 
15
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Да ти кажа,че тоя майдан,ми мяза на нашия данс with me ,само че в по-брутален варинат. И нас ни чакаше същото(в по-умален) вид каквото се случва в Украйна сега Пак същите бяха намесени(тоя сенатор Маккейн).И в двата случая никой не е питал провинцията какво иска и в двата случая не искат диалог А за тоя който е бил в източна Украйна да му напмня,че тя е по-богатата част на държавата
15
4
 
20
 
! Отговори
Къде е ВЪНШНО ?!! преди 10 години
Къде е Плювналиев да заяви ОТКРИТО И ТВЪРДО ПРОТЕСТ срещу фашистките убийства на мирни хора, извършени на светия ден в Славянск. КИЕВСКАТА ХУНТА вместо да разоръжи ДЕСЕН СЕКТОР ги прати да убиват в Донбас. Прикриха убийствата на Мегдана , забравиха за снайперистите, сега даже имат нахалството да искат БЕРКУТ да се върнат на служба и да си ПРОСТЯТ взаимно с тези, които ги убиваха с куршуми и палеха с ***. СРЕДЕН ПРЪСТ ПОЛУЧИХА ОТ СПЕЦ. ЧАСТИТЕ. Те отидоха в КРИМ и се готвят за реванш
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 6А бил ли си днес в БГ, да видиш запустелите села,затийхващите градове,само старци и бедняци и тук и там някой къпещи се в блага.Найстина днес има много вар да лъскаме фасадата на демокрацията.
13
3
 
0
 
! Отговори
### преди 10 години
ne sam politik da se mesia
12
4
 
26
 
! Отговори
ФАШИНГТОН преди 10 години
свали законно избран президент и правителство на Украйна и си избра както каза Фъктория Ню- Ланд нашия Яценюк- така и хората в Донбас си избират НАРОДЕН ГУБЕРНАТОР. Каквото повикало - такова се обадило
11
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А на Болен Сидероглу коя губерния ще му дадат ?
10
1
 
17
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Леле че народ ОТКОГА ВСЕ ТОВА СИ МИСЛЯ ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГИ РАЗБЪЗИКВА ХУНТАТА ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ОЧЕРТАВАТ ВСЕ ПО-ЯСНО КОНТУРИТЕ НА ВТОРА РУСКА ДЪРЖАВА.ПУТИН БИ ГИ ВЗЕЛ ВЪВ РУСИЯ САМО АКО ПОЧНЕ ПЪЛНОМАЩАБНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА НО КАКТО ВИЖДАМЕ ОСВЕН ПЛАТЕНИТЕ БАНДЕРОВЦИ ОТ ,,ДЕСЕН СЕКТОР'' И ЧАСТНИТЕ ЕНИЧАРИ НА *** КОЛОМОЙСКИЙ ДРУГИ МЕРАКЛИИ ДА СЕЯТ СМЪРТ НЯМА!
9
1
 
21
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Срещнах някъде подобни анализи,че това женевско споразумение си е в полза на Русия Така или иначе вече ми стана ясно що в Киев бездеистват. 1-Чакат да мине мисията на ОССЕ ,съвсем да не се о*акат 2-Чакат вицепрезидентът на САЩ да им прати поредния пакет с инструкции и може би зелени хартиики Инак местните хора се организират ,вече в Луганск са обявили нещо като национален щаб,в център Донецк Сякаш се канят Донецк да става нещо като столица
8
2
 
32
 
! Отговори
Кой ще следи? преди 10 години
Кой ще следи, дали Сащ ще изпълнят задълженията си от Женева? Дали ще разоръжат бандюгите от "Правый сектор"? Кой и какви санкции срещу Сащ ще наложи, ако те не си изпълнят задълженията?
7
3
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ДО5 НЕГОВАТА ЩЕ СТАНЕ КАТО В ПОПУЛЯРНАТА В РУСИЯ И УКРАЙНА ПОГОВОРКА: ХВАТИЛСЯ ПОП ЗА ЯЙЦА КОГДА ПАСХА ПРОШЛА''!
6
1
 
38
 
! Отговори
ще раздава шамари преди 10 години
Джо Байдън пристигна в Киев да раздава шамари на подопечните си инфатили.
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ходих в източна Украйна преди 15 дни нямате си напредстава за каква мизерия става на въпрос изведнъж си спомних как преди 89-та чаках да си купя една торба вар по 3-4 дни.
4
2
 
36
 
! Отговори
за парада в Киев преди 10 години
Джо Байдън пристигна в Киев. За да посрещне, и от името на Обама, руската армия на 9-ти Май за парада в Киев.
3
7
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Леле че народ ,,ПО-ДОБРЕ КЪСНО ОТКОЛКОТО НИКОГА''! ПО ВЪПРОСА ОДЕВЕ УКРИНФОРМ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ИМА ДОВЕРИЕ ТЕ СА СЕРИОЗНА АГЕНЦИЯ.ОТ ВЧЕРА СЕ КАНЯ ДА ТЕ ПРЕПРАТЯ НА ЕДИН МАТЕРИАЛ И ВСЕ ЗАБРАВЯМ А ЩЕ ТИ Е ИНТЕРЕСЕН: ВЗГЛЯД/ АНАЛИТИК ПО СОВЕТСКОЙ РОССИИ СЧЕЛ ЖЕНЕВСКОЕ СОГЛАШЕНИЕ ПОДАРКОМ ПУТИНУ
2
2
 
17
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Абе много бавно ги пускате тия новини бре. А визитата на вицепрезидента на САЩ в Киев ,кога ще пишете? А за посещението на ОССЕ в Славянск кога?