В Крим пенсиите скочиха с 25% спрямо украинските

През май те ще са вече с 50% по-високи
23 апр 2014 11:11, Елка Василева
168
В Крим пенсиите скочиха с 25% спрямо украинските
Снимка: Reuters

Жителите на Крим и Севастопол са получили априлски пенсии, които са с 25 процента по-големи от украинските, съобщи руският министър на труда и социалната защита Максим Топилин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му през май жителите на Крим ще получат пенсии, които са с 50 процента по-големи.

Още по темата
Максим Топилин уточни, че е подготвен законопроект, който трябва да регулира конвертирането на украинските пенсии в руски. Той се надява законопроектът да бъде приет през есента.

На 1 януари 2015 година всичко трябва да заработи по руското законодателство, добави той, посочва БТА.

През март президентът на Русия Владимир Путин възложи на министерството на труда в най-кратки срокове да увеличи пенсиите на жителите на Крим до равнището им в Русия или почти два пъти.

"Всички граждани на Русия, а към това вървят нещата, юридическите процедури скоро ще приключат, трябва да бъдат поставени при еднакви условия. Как ще направите това си е ваша работа. Заедно с депутатите от Държавната дума обмислете и направете това. И не се бавете, направете го колкото е възможно по-скоро", каза Путин, обръщайки се към министъра на труда Максим Топилин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито на кримчани, а останалите украинци не губете надежда, Русия е наблизо.
98
8
 
2
 
! Отговори
експертиз контекстов преди 10 години
От утре рублата да стане равна на долара и пенсиите да са поне хиляда рубли. Как ще направите това, си е ваша работа. Умавала, умувала думата, а на другия ден обявила по говорит москва: от днес всеки да разменя рублата само срещу долар и всеки пенсионер се задължава да взема не по-малко от хиляда рубли, но превърнати в долари. П. П.
97
4
 
15
 
! Отговори
не син преди 10 години
Браво на руснаците и Путин ! Вървят по правилният път ! Доказва го истеричното лаене на САЩ,ЕС,НАТО и няколко наши помияра като Костов,А. Алексиев,Паси и т.н. ! Дори ветропоказателя Сидеров го е разбрал !
96
0
 
7
 
! Отговори
урааа преди 10 години
Ще се вдигнат на четири пъти с по 25% , което в края на годината реално за хората са двойно по високи пенсии .А другарите в България начело с Хасан , обещават светло бъдеще и ежегодно увеличение са по 2% , което значи че след 50 години , хората реално ще имат двойни пенсии , честито , ама средно човек получава между 10 и 15 години пенсия.Защото средната продължителност на живот в България е 75 години , но другарите и тази справедливост ще поправят като направят 70 години пенсионната възраст
95
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до 110 - цитатът е от 88, не от 87:) - и доста добре знам какво означава, но на пет реда не може да се напише по-кратко.Твоите тълкувания ми приличат на американските вопли за домокрация,докато в същото време убиват някъде по света...В Украйна били похарчили 5 млрд за демокрация:)-вижда се резултата в страна с предимно православно и католическо вероизповедание-президентът Турчинов, баптист,от сектата на деструктивната секта на неопетдесятниците, премиерът Яценюк-сциентолог:) и не ми обяснявай:)
94
0
 
7
 
! Отговори
. преди 10 години
БРАВО !
93
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от два пъти станаха 25%.комунистка му работа...
92
11
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
А цялата съветофилска, соцофилска, путинофилска общност у нас вече плямпа на руски по фейсбука и зове за анексирането ни от страна на ПУтин. И защо? Защото разчита Путин да раздава парата с големия черпак, а наш соцофил, путинофил да му дава ордени и само да яде и пърди без да си мърда пръста. Като "едно време" - "учи, за да не работиш", а най-престижните професии - месар, зарзаватчия и таксиджия - "да те удря чекмеджето в корема".
91
4
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До Анонимен 102,не знам защо си мислите и очаквате, че от ЕС освен, че ще ни дават пари, ще дойдат, ще ни построят, че и в уста ще ни сложат хляба. Пари се дават, но се дават разумно - нашите посткомунисти са отворили ей такива усти да лапат и крадат, поради което от ЕС ежегодно пишат в докладите следното - най-големият ви проблем е корупцията и зависимата съдебна система. Няма доклад, в който това да не фигурира. Така че трябва да се сърдим на родния политически и иконом. елит, не на ЕС.
90
1
 
1
 
! Отговори
52 преди 10 години
До Анонимени ние питаме кой ама никой не отговаря!а тези въпроси дето ги задаваш само разкриват колко си ......... и какво има в главата ,белег от пружината на фуражката!!!!
89
8
 
6
 
! Отговори
дядо преди 10 години
До всички които ехидно подмятат,че уж щели да вдигнат пенсиите 4 пъти,а сега само 25%,ще кажа-сигурен съм,че вие сте избиратели на герб и страшно бихте се радвали да ги вдигнат,като мутрата Буда нула пъти-демек халка,дупка на геврек бе,нали така еврогейтаци и педроатлантици,добре че повечето гласували за пъдаро и пръмовица се осъзнаха!!!
88
9
 
3
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Хах, на комуниста все пенсионерите са му в главата - само благодарение на тях може да замаже кирливото си състояние. Все едно в Бг не се вижда същата работа... да ама в дългосрочен план не работи бе!
87
6
 
0
 
! Отговори
Smurf преди 10 години
Обещанието беше за 4 пъти не за 50% . Ще поживеем ще видим
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо НИКОЙ ОТ ГОЛЕМИТЕ В ЕС не казва:"Вземайте българи МИЛИАРДИ И ТРИЛИОНИ да станете като НАС или поне да се ДОБЛИЖИТЕ ПО СТАНДАРТ С НАС!!!Вземайте ЗАЕМИ ЗА ЗАВОДИ,ФАБРИКИ,ПРЕДПРИЯТИЯ,ЗА ПРОМИШЛЕНОСТ,РАЗВИТИЕ НА НЯКАКВА ИНДУСТРИЯ!НЯМА ТАКЪВ ПЛАН!ТОЙ НАЦЯЛО Е ИЗКЛЮЧЕН!!Иначе УЧАТ НА ДЕМОКРАЦИЯ,но лесно е да ДАВАШ ПОУКИ когато дори с цената НА ДЪЛГ СИ ИМАШ ВСИЧКО!!Защо НАЙ9ГОЛЕМИТЕ ДЛЪЖНИЦИ В ЕС-ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ,АНГЛИЯ не се направят заплатите по 300 ЕВРО НА МЕСЕЦ И 100 ЕВРО ПЕНСИЯ!!!!ЗАЩООООО???
85
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е що само с 25% нали 4 пъти щяха да им ги вдигнат :))) или 4-те пъти се отнасят само до цените
84
0
 
7
 
! Отговори
до 100 преди 10 години
Я си интегрираи ромите както ти казва Бея на Европа ,че не ги искат в ЕС да им цапат.Вярно ,че само 2 гражданство може да защити българина от това да е роб и хъш в собствената си държава.
83
5
 
2
 
! Отговори
11 преди 10 години
До дебел депутатвсички недоволни-руско гражданство и в Крим,по бързо за да не тровят и мърсят повече тази свещенна земя и да не развалят мнението за Българите и Българщината,кои сме от къде сме и какво можем и знаем да правим когато не ни пречат!!!!
82
0
 
12
 
! Отговори
Умник преди 10 години
Аз предлагам да направим референдум за присъединяване към Швейцария и да конвертираме български пенсии и заплати в швейцарски.Да живее Швейцария!
81
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя рублата толкова падна, че и с още толкова да им ги вдигнат все тая. Така или иначе и богатите и бедните руснаци бягат на запад.
80
1
 
14
 
! Отговори
дебел депутат преди 10 години
а тука мизерниците вземат 150 лв пенсия,все пак такава грандиозна пенсия кой взема на днешно време в ЕС.Като минат изборите некъдърници ви чака 150 % увеличение цената на тока.