В Крим пенсиите скочиха с 25% спрямо украинските

През май те ще са вече с 50% по-високи
23 апр 2014 11:11, Елка Василева
168
В Крим пенсиите скочиха с 25% спрямо украинските
Снимка: Reuters

Жителите на Крим и Севастопол са получили априлски пенсии, които са с 25 процента по-големи от украинските, съобщи руският министър на труда и социалната защита Максим Топилин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му през май жителите на Крим ще получат пенсии, които са с 50 процента по-големи.

Още по темата
Максим Топилин уточни, че е подготвен законопроект, който трябва да регулира конвертирането на украинските пенсии в руски. Той се надява законопроектът да бъде приет през есента.

На 1 януари 2015 година всичко трябва да заработи по руското законодателство, добави той, посочва БТА.

През март президентът на Русия Владимир Путин възложи на министерството на труда в най-кратки срокове да увеличи пенсиите на жителите на Крим до равнището им в Русия или почти два пъти.

"Всички граждани на Русия, а към това вървят нещата, юридическите процедури скоро ще приключат, трябва да бъдат поставени при еднакви условия. Как ще направите това си е ваша работа. Заедно с депутатите от Държавната дума обмислете и направете това. И не се бавете, направете го колкото е възможно по-скоро", каза Путин, обръщайки се към министъра на труда Максим Топилин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
6
 
! Отговори
дядо маке преди 10 години
а у нас га ке ги дигнат още моя дедо навремето разправяше на уткин ден хи хи хи
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
/87/До яя И точно ти ли ще оправиш държавата?
77
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия Руснаци баш като нашите комунисти ...вдигат пенсиите....евала. :) Хвани единия удари другия.
76
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВРЕМЕ Е МАКЕДОНИЯ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ БЪЛГАРИЯ, РАЗБИРА СЕ БЕЗ АЛБАНСКАТА ЧАСТ!!!
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 87 БГ е страна за всички българи а не за алчни и дебеловрати. Страната ни може да се оправи и без вас.
74
1
 
12
 
! Отговори
До От село преди 10 години
Нормално да е така. Голяма част от богатството на Русия се дължи на природните ресурси които в Украйна ги няма. Със същия успех можеш да сравниш доходите им с тези на Катар или Дубай.
73
2
 
19
 
! Отговори
До промити чугуни преди 10 години
Много ниска топка! Да не ти се поще да я ритнеш! Абе мурджо, на какво се смееш, кого подиграваш, какво сравняваш? Първо се справи с цифрите. И не гледай така високомерно на хора, които са бедни, не постепено ще заживеят по-сносно! Случайно до кухината ти да е стигнало, че Швейцария не е воювала, че са най-големите лихвари в света?Свалям им шапка за часовниците, шоколада, оръжието, цифровите стругове! Свалям шапка на Русия, че помага на кримчаните.Започна строежът на мост през Керченския пролив
72
7
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До всички, които пишат за СССР и комунизма - за ваше сведение тези две неща отдавна ги няма... Русия няма нищо общо като управление със СССР, а идеологията отдавна не е тази... След пиянското управления на Русия, Путин наложи идеята за патриотичния консерватизъм.... каквото и да значи, но при всички случаи не е комунизъм, а изграждане на силна държава на основата на традициите и патриотизма.Ние си разсипахме държавата, а се сърдим на руснаците, че си пазят своята...
71
18
 
7
 
! Отговори
яя преди 10 години
Аз се чудя на някои хора тук защо си губят времето да пишат коментари, а не са се втурнали галоп към Крим и към Русия? Там е хубаво бе, дават пари, има свобода, айде отивайте там и ни оставете да си оправим държавата, *** мама ви и безродни *** ***!
70
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украунци никога не искаите в Европейския съюз.Преди 25 години България беше достойна страна за живеене. Днес България няма младост тя е някъде немила недрага. Тук сме само старци и ц..... ни и тук и там дебеловрат велмож къпещ се в блага.
69
6
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 10 години
Дано си щастлив Краси...в гр.Ханти-Максийск.............следващия път може да си щастлив и в Магадан.......но щастието е явно там където си ти , а не как живееш....
68
5
 
9
 
! Отговори
дядо преди 10 години
От пресцентъра на Президентството на РБ излезе инфо,че Роско ****у казал:-тая няма да я бъде,веднага налагам вето!
67
1
 
13
 
! Отговори
От село преди 10 години
"в края на 2011 г. средната месечна заплата в Русия е 810 $""средната месечна работна заплата в Украйна през 2012 г. е приблизително 3151 укр. гривни (393 щ.д.)"Кой къде е ?Материали - wikipedia + export government bg
66
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди т.н. референдум баламосваха мат'ряла, че ще му вдигнат пенсиите 4 пъти, след референдума почнаха да говорят за двойно увеличение, няколко седмици след това казаха, че ще е с 60 % увеличението, и накрая се оказа че ще е 25 % :) шменти капели на руснаци :)
65
1
 
7
 
! Отговори
Запада,ЕС,НАТО преди 10 години
Турчинов, Яценюк действайте. Завземайте. Намалявайте.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЛиберастO искаш да го поемаш ли бе ??
63
0
 
6
 
! Отговори
до 71 преди 10 години
Сравняваш две държави с обща площ колкото езеро в Русия и ги дваш за пример.Абе вие куку ли сте ,че те и в Монако са космоновти пред Италиянците и Британците.А впрочем ,половинатана двете е наследствено от поне 200години.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 64Ей, ти знеш ли колко е огромна и необятна тая държава.За да се положи асфалт за какви кинти става на въпрос Виж там ако ме разбираш ко искам да ти кажа, се замисли малко бе !
61
0
 
11
 
! Отговори
ДО 55 преди 10 години
***,тази заплата в Швейцария я ПЛАЩАТ ТАКИВА БАЛЪЦИ КАТО НАС!!!!!!За да го имат този стандарт ТРЯБВА ДА ОСТРИЖАТ БЪЛГАРИ,РУМЪНЦИ,СЛОВАЦИ,УКРАЙНЦИ..........!!!Защо не пишеш,че общият ВЪНШЕН ДЪЛГ НА СВЕТА ТРОИЦА В ЕС-ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ,АНГЛИЯ е кажи-речи равен на този на САЩ-17 ТРИЛИОНА ДОЛАРА!!!!А в Швейцария,която даваш за пример има към 3 ТРИЛИОНА ДЪЛГ !!!!
60
2
 
16
 
! Отговори
Краси преди 10 години
До Анонимен57---Аз вече съм в Русия-гр.Ханти-Максийск.--и съм доста по-добре тук--от гейската европа.А имаме и доста новопристигнали българи......и не бъди толкова елементарен-жалък си