Украинската армия отби атака край Артьомовск

Един войник е ранен
Обновена: 24 апр 2014 12:55 | 24 апр 2014 11:25, Елка Василева
61
Украинската армия отби атака край Артьомовск
Снимка: архив, Reuters

Украинските власти съобщиха, че един войник е ранен през изминалата нощ при щурм на сепаратисти срещу военна база в град Артьомовск, близо до проруския бастион Славянск, предаде Франс прес.

Близо 100 нападатели "откриха огън с автомати и картечници, използваха и гранати", посочи в комюнике министерството на отбраната, уточнявайки, че животът на ранения не е в опасност.

"Нападателите бяха отблъснати и претърпяха значителни загуби", заяви украинският и.д. президент Олександър Турчинов.

Според вътрешното министерство атаката на сепаратистите, чиято цел била да се сдобият с оръжие, е била ръководена "от руски военен".

По данни на Ройтерс нападателите били около 70. Агенцията цитира съобщение на вътрешния министър Арсен Аваков във Facebook, според което нападателите били водени от руски войници.

Аваков казва също, че след стълкновения, при които са били ранени петима души, украинските сили на реда са си върнали контрола над кметството на град Мариупол - пристанище в Югоизточна Украйна с близо 500 000 жители. Кметството беше окупирано от сепаратисти от 13 април.

Милицията в Мариупол посочи в изявление, че е предприела действия към 3 часа тази сутрин, след като забелязала група от тридесетина мъже, въоръжени с бейзболни бухалки, да се опитва да проникне в сградата и да я освободи.

Избухнаха сблъсъци и силите на реда се намесиха. Петима души са ранени, обясни милицията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последните 9 коментара са на един и същи болен мозък. :) Не съм особен привърженик на Русия, но като гледам какви о*ни са против нея, почвам да се кефя много на Путин, на болшевиките, и на всички останали, които мрази.
19
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са руските терористи! Трябва да бъдат избити до крак! Всеки проруски ***, дръзнал да напада Украйна трябва да бъде посрещнат подобаващо - с патрон в главата!Свобода за Украйна!
18
8
 
13
 
! Отговори
аз преди 10 години
До АнонименТова ще тежи на съвестта на всички - най-вече на такива като теб, които подкрепят заграбването на чужда територия и тиранията!
17
10
 
11
 
! Отговори
! преди 10 години
Явно трябва подкрепа от НАТО за да изметат наглата болшевишка *** от земите на Украйна!
16
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия като не може да даде добър стандарт на живот на хората ще им дава насилие за да ги държи в страх и подчинение
15
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
100 нападатели "откриха огън с автомати и картечници, използваха и гранати" Ето това са "мирните" проруски "активисти"Въоръжени до зъби криминали,бандити и паравоенни убийци.
14
8
 
17
 
! Отговори
Анти КГБ преди 10 години
До Българин, сепаратистите в Източна Украйна не се местни!След Донецк, тази вечер проруски активисти обявиха създаването и на Харковска народна република, предаде zn.ua. Част от тях объркали сградата на кметството и погрешка превзели операта.Мислиш ли, че местен човек ще обърка операта с кметството :))
13
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само така, до крак да ги изтрепат тия *** търсещи и сеещи смърт по земите на Украйна!
12
12
 
13
 
! Отговори
Ееехххх... преди 10 години
Колко по-хубав щеше да е света ако я нямаше тази прокълната сатанинска държава Русия, нали!?
11
23
 
11
 
! Отговори
AcOrP преди 10 години
Смърт за долните Руски твари. Жалко,че великият вермахт не успя с мисията си да прочисти света от гадните американски,еврейски и руски ***.
10
15
 
19
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Всичко върви по сценарий :( Руснаците знаят, че не могат да превземат Източна Украйна без кръв, като Крим и затова първо пращат провокатори, които да предизвикат гражданска война и след това те да влезат като омиротворители на бял кон :(Жалко за украинците, които си мислеха, че могат да излязат от примката на руската мечка, като прибалтъските републики...
9
16
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Че как отива напълно непознат руски военен и печели доверието на гражданите там за един или няколко дни и ги навива да си жертват живота евентуално в името на неговата про-руска кауза ??? Вие мислите ли?? Или както е най-вероятно това са пълни лъжи, че са ги водили руснаци или както това е може би така - тези хора се чувстват руснаци и искат да извоюват своята независимост.Което пък значи, че Запада и правителството в Киев отново лъже по медиите какви са били там - само за да се изкарат невинни
8
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно там ще се избият.Това ще тежи на съвестта на САЩ!
7
12
 
27
 
! Отговори
Unufri преди 10 години
Хехехехе веднага намесиха руски военни в цялата работа :)Ами що да не са били американски военни, облечени в руски униформи, а?На руснаците не им трябва да превземат някаква скапана казарма, за да се сдобият с оръжие. Те си имат оръжие и ако искат да снабдят някой с оръжие, просто ще им го доставят, а няма да щурмуват казарма заради 20 калашника!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цру Бук ли ?Че там истина има ли?
5
3
 
24
 
! Отговори
макето преди 10 години
Атаката е водена от македонски комита поп Грую
4
42
 
12
 
! Отговори
Капитолий преди 10 години
Западът трябва да стегне каишката на наглите русняци - съвсем се разбесняха вече!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gramko zaglavie na platenite draskachi. otnovo neobektivni otnovo manipulativno.
2
6
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 10 години
- Сахалин? Ало?- Тук, тук.- Какво решихте?- Всичко е наред, всичко е наред. Гласуваме...- Какво гласувате?? Какво така изведнъж?!?- Към Япония преминаваме, да, с всеобщо тайно гласуване.- И как се разделиха гласовете?- Никак не се разделиха. Единодушно към Япония!- Против няма ли?!?- Има, има, японците са против, но вече е късно, ние вече се присъединихме...
1
4
 
27
 
! Отговори
Елемаг преди 10 години
Питат радио Ереван дали България ще признае Крим?-А кой я пита нея,отговаря радиото.