Обявиха Луганска народна република

В източния украински град Луганск с ултиматум към властите в Киев
Обновена: 28 апр 2014 09:07 | 28 апр 2014 09:06, Елка Василева
102
Обявиха Луганска народна република
Снимка: Reuters

Привърженици на федерализацията на Украйна в източния град Луганск обявиха вчера създаването на Луганска народна република, предаде местното радио "Свобода", цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

На митинг демонстрантите поставиха на властите в Киев ултиматум - амнистия на всички участници в протестите в южните и източните части на Украйна, признаване на руския език за официален държавен език и произвеждане на референдум за самоопределение на региона.

Ако до 29 април тези искания не бъдат изпълнени, сепаратистите се зарекоха "да преминат към активни действия".

Преди няколко дни в Луганск бе създаден единен щаб за Югоизточна Украйна, който да координира действията на щабовете в други региони, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: УкрайнаКиевлуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ултиматума изтече и Луганск вече обяви независимост, медията изостава от събитията
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредното следствие от действията на Обама бин Ладен и организирания от САЩ кървав преврат в Киев......
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се пише "Луганск", а Лугано, и градът не е в Украйна, а в Швейцария, кантон Тичино, италианско говорящ!:)
71
17
 
5
 
! Отговори
русофоб преди 9 години
хубaви сa укрaинките, руските крокодили, нaречени МAМAШИ сa грозни и уродливи, ***!
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прави ми впечатление, че досега където съм видял снимки на проруски протестиращи са само някакви изкуфяли лелки и чичковци, тук там по някоя баба.
69
4
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
Оленка има и деградирали има всякакви но извинявай в българкия език нямаме израза ЖЕНА БИЕ МУЖ нали знаеш като се прибере пиян до козирката подпмосковския *** как го посрещате на врата .
68
8
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
Оленка имаше един виц от соц.времената за Анка картечарката Като я сгащили белогвардееца тя си вдигнала полите до главата и смело отвърнала :Ах тьй империалистческая *** до головой не доберьошся. Извини ме ако не е съвсем точно , карам по памет .Все пак е минал четвърт век .
67
1
 
6
 
! Отговори
Одисей1 преди 9 години
85 Те са най-прекрасните създания на света ама да не са ти в къщата иначе за една нощ са неповторими.
66
0
 
9
 
! Отговори
s o s преди 9 години
до всички коментиращи не се лайте като зли кучета
65
4
 
11
 
! Отговори
румен221 преди 9 години
Приятели,Късно е- Заради бездарната политика на САЩ и Е.С. към събитията в Украйна закъсня и диалогът за Единна Украйна. Сега процесите водят към федерализиране, конфедерация или към разделянето на Украйна. - Смятям, че Украйна от Президентска ще стане Парламентарна конфедерация (като Швейцария), за да може сблъсъкът, който сега е на улицата, да търси решение в парламента, както в България.(Ако ние бяхме президентска република, по вина на красавеца Плевнелиев, ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НАШИТЕ ФАШИСТИ ДА СА ПРОЛЕЛИ БЪЛГАРСКА КРЪВ!)
64
6
 
10
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
79 Оленка недей така познаваме се , знаем много добре колко струваш , най трудното е от групата да те отделим после си леснопобедима и дашна като Съветския съюз.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
odisei, ima li statia za rusia-ukraina pod koiato da ne si sral?basi trola.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
75-Ти пък понеже знаеш...***!
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В езикознанието и реториката тавтологията е претрупана употреба на езика (независимо дали в устна или писмена форма на едно изказване или дискурс) или това е, когато едно и също нещо като думи или израз се повтори два и дори няколко пъти в близост, която може да дразни.Република (на латински: res publica[1] дело на народа, държавно дело, публични дела) представлява форма на държавно управление (както и всяка страна, управлявана по този начин), при която върховната власт се осъществява от на
60
7
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
74 не просто не понасям простотията на безгащниците които ни управляваха толкова години , тези *** в Луганск си мислят , че се възстановява Съветския съюз и веят знамената със сърповете чуковете , нещастници , те не знаят какво ги чака в държавата на Путин .
59
6
 
7
 
! Отговори
дядо преди 9 години
@одисейчо, на пост ли ти плащат,че така бълваш омраза бе човек?Уж се имаш за демократ,а чуждото мнение не приемаш и плюеш ,като кобра!
58
4
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
Явно думста Народна пред Репунлика е предназначена за нрграмотници и безпросвртници които нр са хофили на училищр сиреч за комуняхи
57
5
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
*** смотаняците още ли не са разбрали че думата Народна пред Република е не ненужно повторение,самата дума Република оьначава власт нс народа ,скспани неуки ***
56
7
 
8
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Тея от Луганск мноу *** бе тцтцт,ще ядат само криви краставици,сирене от мляко и нещастни кокошки пфу будали,елате при нас да видите какви дебели и прави европейски краставици папкаме!!!
55
6
 
6
 
! Отговори
marsian преди 9 години
До АнгелАнгеле,хапчетата !Истанбул ,ще стане Константинопол само в съня ти.Стига си плашил с тия руски пияндета .По-див от турския войник няма .