Обявиха Луганска народна република

В източния украински град Луганск с ултиматум към властите в Киев
Обновена: 28 апр 2014 09:07 | 28 апр 2014 09:06, Елка Василева
102
Обявиха Луганска народна република
Снимка: Reuters

Привърженици на федерализацията на Украйна в източния град Луганск обявиха вчера създаването на Луганска народна република, предаде местното радио "Свобода", цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

На митинг демонстрантите поставиха на властите в Киев ултиматум - амнистия на всички участници в протестите в южните и източните части на Украйна, признаване на руския език за официален държавен език и произвеждане на референдум за самоопределение на региона.

Ако до 29 април тези искания не бъдат изпълнени, сепаратистите се зарекоха "да преминат към активни действия".

Преди няколко дни в Луганск бе създаден единен щаб за Югоизточна Украйна, който да координира действията на щабовете в други региони, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: УкрайнакиевЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
13
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
До но коментТова ще излекува привидното но не и причината... ракетките трябва да съм към В-тон, Б-сел и Л-он. Допускам, че само първата и трета цел, ще са достатъчни.
13
3
 
40
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Срещу такива "сепаратисти" провежда акции украинската армия ? Ако е така -ега ти армията.
12
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ei , 4erveni zabludeni kratuni , kakvo ste revnali za Rusia , mislete za Bulgaria ,pe-ali ne-oklateni.
11
4
 
50
 
! Отговори
Писна ми преди 10 години
Миризлива пропаганда отново! Аман от псевдо журналисти без мнение. Сепаратисти са косовските албанци и кипърските турци. А северно ирландците какви са за Великобритания? Те са герой искащи присъединяване към диктаторска Република Ирландия. Миризлива американнизирана бг журналистика.
10
14
 
20
 
! Отговори
но комент преди 10 години
Руснаците трябва да пратят няколко ракети с ядрени бойни глави към Варшава и Киев, и проблема им се решава за хиляда години напред.
9
2
 
41
 
! Отговори
но комент преди 10 години
те и есесовците бяха много курназ.Но още им стърчат кокалите из руските полета.А сега ще е още по лесно на руснаците-направо с ядрените ракети ще ги изпаряват бързо, та да не вонят мършите.
8
4
 
42
 
! Отговори
но комент преди 10 години
Охо, какво им се приискало а?С Русия-като със Сърбия.Ама защо ли не иска Обама да праща самолетите с бомбите към Русия?Май защото никой няма да се върне .Руските полета скоро не са торени със западни "герои",може би е дошло време"хайде, прехвалените американски пилоти, прехвалените американски рамбовци.Ама нещо не им стиска.След германците, никой не иска да мре по реските степи, и после като военнопленник по сиббирските лагери.
7
4
 
4
 
! Отговори
xxx преди 10 години
До Анонимен"Sumki -Vokzal - Rosha - kato ne vi otturva."9-tia etaj-pavaja kato ne ti aresva
6
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sumki -Vokzal - Rosha - kato ne vi otturva.
5
54
 
13
 
! Отговори
Унищожител тролове преди 10 години
Ха тия луди лелки с промити мозъци ли са обявили Луганска република? Айде стига с тия умрели републики! Ясно се вижда ръчичката на Путин в това! Не виждам млади и интелигентни хора да подкрепят тази простотия!
4
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руснаците като сърбите преди 20 години ,където има и един сърбин се прави с помоща на югославската/сръбската/армия поредната "српска република"не е случайно че толкова си се обичкат ,сърбите си го получиха и то четвъртит е с руснаците ще е по-трудно матушка огромная Русь е зад тях,така е руснаците могат ама ако някой иска да се отдели от "матушката" е терорист....иначе аз съм на мнение че украинците са си просто "украинизирани" руснаци т.е.украинците са им македонците на русите
3
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, замени "сепаратисти" в опорните точки, които са ти пуснали с "народа" както беше при фашистите на Майдана да видиш каква хубава статия се получава!
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОХОО......ТЕ В ГЕРМАНЪЯ,ФРАНЦИЯ,ДАНИЯ,ШВЕЦИЯ,БЕЛГИЯ,ХОЛАНДИЯ,АВСТРИЯ,НОРВЕГИЯ,АНГЛИЯ ОТДАВНА СА ОБЯВИЛИ ИСЛЯМСКИ РЕПУБЛИКИ КАТО НЕ ВЯРВАТЕ ХОДЕТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ
1
63
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К*Р за РУСИЯ! СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РОДИНАТА СИ!