Масови безредици в Одеса, има пострадали

Привърженици и противници на властите в Киев се замерят с павета
Обновена: 2 май 2014 19:26 | 2 май 2014 17:47,
143
Масови безредици в Одеса, има пострадали
Снимка: БТА

На Съборния площад в центъра на украинския град Одеса започнаха масови безредици, провокирани от около хиляда и петстотин радикално настроени привърженици на киевските власти и ултраси на местния футболен клуб "Черноморец". Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на свой кореспондент, който е на мястото на събитията.

Той съобщава, че млади хора с маски и ленти с надписи на "Десния сектор", въоръжени с вериги, тояги и щитове, са се опитали да минат в шествие по централните улици на града, скандирайки "Слава на Украйна!", "Смърт на враговете!" и "Руснаците на нож!".

Срещу тях тръгнала колона от активисти на организацията "Куликово поле", която е против узурпирането на властта в Украйна, за референдум за федерализация на страната и признаването на руския за официален език.

Въпреки опитите на милицията да раздели колоните между участниците в шествията започнали сблъсъци, използвани били бомбички, димни гранати, бухалки. Биещите се се замеряли с павета, появили се коктейли "Молотов", пострадали паркирани коли, минувачи и журналисти.

Безредиците са обхванали улица "Дерибасовска" и Гръцкия площад. Има пострадали и от страна на протестиращите, и сред милиционерите. По улиците са започнали да строят барикади.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: одесаукрайнасблъсъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щатите,щастливи ли сте,че вкарахте един народ в братоубийствена война?
7
7
 
59
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Русия е поискала помощ от Съвета за сигурност за ООН.А Съветът за сигурност мълчи! Защо ли? Всички гракнаха срещу Русия! Всички обвиняваха Русия! Но Путин излезе мъж с достойнство и не се поддаде на никакви рекети и изнудване от страна на САЩ и ЕС! Сега Меркел се моли на Путин да преговаря в Украйна! ЕС искали Русия да не спирала газа за Европа! Алоооо, подстрекателите на военните действия в Украйна са Америка и ЕС като подгласници! Ако не беше Путин тези мажоретки щяха и в Сирия да нахлуят!
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на фашизма и турския османизъм.
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимен 4Никаква трета световна, световните кукловоди не биха жертвали себе си и куклите си.Тежко на Украйна, много кръв ще се лее там!
4
4
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
И сега кво стана? Трета световна война заради Украйна ли?Е сега поне ЕС ще разбере краят на политиката си....
3
6
 
56
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
--Ей ще направят гражданска война в тази хубава държава - че този път ще се лее кръв от бяла раса -православна и цивилизована - Капиталистите с алчността си подпалиха войни навсякъде - дано не стане и в Бг нещо подобно като се има в предвид че ГЕРБ малко остана да направят белята
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей те тия *** са в управлението на Украйна.
1
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мачкай украински кратуни