Financial Times: Киев заслужава подкрепата на Запада

Поредица корумпирани правителства доведоха Украйна до сегашното тежко състояние
163
Financial Times: Киев заслужава подкрепата на Запада
Премиерът на Украйна Арсений Яценюк. Снимка: Ройтерс

Целите на хилядите, които протестираха в Киев в началото на годината, остават достойни и постижими, посочва Гидиън Рачман в материал за британското издание Financial Times.

Когато поемат поста, повечето политици се стараят да кажат нещо вдъхновяващо. Арсений Яценюк възприе друг подход. Приемайки поста и.д. премиер на Украйна през февруари, първите му думи бяха: "Добре дошли в ада".

През миналата седмица бях в кабинета на Яценюк в Киев и го запитах дали работата се е оказала толкова адска, колкото е очаквал, разказва авторът на статията. 39-годишният и.д. премиер свали очилата си и уморено потри лице: "По-лошо", каза той.

Изправени сме пред руската армия, пред подкрепян от Русия тероризъм, икономиката е неплатежоспособна, собствената ни армия е разпусната, а полицията – дезориентирана. Последното правителство открадна всичко, което можеше", предава БТА.

В деня след разговора украинското правителство реагира на отчаяната ситуация, като предприе офанзива, за да си върне контрола над сградите и териториите на изток, попаднали в ръцете на проруски сепаратисти. Властите в Киев почувстваха, че ако не отвърнат на удара, рискуват да загубят източната половина от страната си поради безпомощност.

Но боевете в градове като Славянск и Донецк крият собствени рискове. Големият брой цивилни жертви, особено в Одеса, излага правителството в Киев на риска от обвинения в бруталност.

Фактът, че голяма част от боевете са между украинци, налива вода в мелницата на руската версия – че Украйна е дълбоко разделена страна, много от чиито граждани очакват "защита" от Русия. И преди всичко, боевете рискуват да дадат на Русия извинение да изпрати войски в Украйна под претекста за "миротворческа мисия".

Украинското правителство знае, че ще загуби една конвенционална война с Русия, чиято армия е по-голяма и по-добре екипирана. Русия има и въздушно превъзходство с повече от 80 към 1. Украинците биха искали НАТО да обяви забранена въздушна зона над страната им в случай на руска инвазия. Но това е напразна мечта, американците няма да свалят руски бойни самолети.

Целият анализ прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: УкрайнаРусияЕСКиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
39
 
! Отговори
Х преди 10 години
Мечтател безумен образ невъзможен-Европа да ти помогне,те гледат да ти се наместят отзад бе ***.От поп сълза и от кантонер пот тръгнал да търси.
21
0
 
19
 
! Отговори
джона преди 10 години
не меси баби и жаби, ***
20
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Киев заслужава подкрепата на Запада". Сега ще видят кон боб яде ли, но така им се пада, като не си знаят интереса.
19
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изгорелите трупове в Одеса са на убитите при сблъсаците хора.Това е постановка на КГБ-нищо повече!Също кото при Катинската гора в Полша!След време ще си признаят ..че е тяхно дело!!
18
0
 
29
 
! Отговори
джона преди 10 години
И двамата приличат на ***
17
0
 
34
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 10 години
Тия пущиняци не заслужават нищо, освен руски ботуш в ***!!!
16
22
 
23
 
! Отговори
Да ви светна: преди 10 години
Нито Русия , нито НАТО ще воюват за Украйна -*ин просто ще я изтъргува , както Горбачов изтъргува цела Изт.Европа , за да продължи да съществува!Руско-болшевишката система е неефективна и непроизводителна--може да живее само с "роби на труда" или със "заеми"!ТОВА ПРАВИ И СТАНИШЕВОТО ПРАВИТЕЛСТВО В МОМЕНТА!!
15
1
 
27
 
! Отговори
адф преди 10 години
До АнонименТоя номер с комунизма и капитализма работи вече 70 години,докато се надъхваш дългоносите и ционизма ти е'''ат майката.
14
0
 
39
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Този гнусен гризач на снимката тоталто е изкукуригал .. все му се привижда руската армия, като онзи америк. генерал дето по времето на студената война се хвърлил от прозореца на кабинета си с викове "идат, руски танкове идат". Циничността и лицемерието на запада минава всякакви граници избиват стотици граждани на южна Украйна само защото са етнически руснаци .. абе къде отидоха ония соровски марионетки от провозащитните организации "хелзински комитет и тем подобни .. мълчат като риби ..
13
1
 
36
 
! Отговори
drp преди 10 години
Статията е класически пример за тотален контрол и манипулации от Империята на злото . Наглост и извъртане на фактите! До безбожие !
12
8
 
17
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
щом тая мантра я слушаш от 30 години значи е много вярна и актуална за съжаление...и този който трябва да се напъне явно си ти ама като няма мозъчни гънки няма и какво да напъваш..кофти е нали?
11
0
 
31
 
! Отговори
Банказаври преди 10 години
Щом финансист хвали някого, значи на страната на хваления, лошо и се пише. Тези само за пари и грабеж мислят и ако намерят продажна гнида да им отвори портата, започва истинско клане.
10
17
 
18
 
! Отговори
до дрът полковник преди 10 години
на рускоговорящите като не им харесва там и искат да се бият в гърдите, че са руснаци да си се прибират в държавицата бе! кво са тръгнали да оправят чужда държава, нали Украйна като влезе в ЕС ще потъне...еми да си се изнасят *** и да си ходят в златната им страна...за къв двоен аршин кви 5 лева са ти в главата промита полковническа
9
0
 
33
 
! Отговори
Приятел преди 10 години
Бегай приятел, бегай! *** гад, я ми кажи че ти от Марс ли падаш? Че ти имаш огромно участие с онази озверяла откачалка Юлия в тоталното ограбване на Украйна. Че ти си в политиката от 15 години и само смучете, милиардери нещастни. А сега Янукович бил виновен или някой друг. Бегай, че руските украинци ще те линчуват! Макар че заслужаваш повече. И изтрещялия запад няма да ти помогне, най-много тези от третия пол да те ползват за нещо.
8
0
 
40
 
! Отговори
Смело Яценюк! преди 10 години
Financial Times: Киев заслужава подкрепата на Запада ..И як лобут от Изтока. Яценюк, друже, яко те изпържиха. Касапницата в Одеса ще се изучава хиляда години. постъпи мъжки. Изпи цианкалий, застреля се, запали се. Както твойте хора напарвиха в Дома на профсъюзите. В навечерието на 9 май. Но ти не си мъж. Ще се гърчиш, като *** на буца. Нямаш бъдеще, след Одеса, разбери. В името на близките си. Кураж!Веднъж се мре!
7
1
 
45
 
! Отговори
Чичоу преди 10 години
Империята на злото САЩ ще бъде сломена. Но този път с най-силното оръжие - истината. Много е радостно, че вече доста хора си отварят очите и четат независими източници, от които виждат истинското лице на бутафорната демокрация. Зад нея се крият зверства по-големи от тези на хитлер, сталин и мусолини. Основното оръжие на САЩ е дезинформацията, розовите панделки, пропагандата. По-лоши са от комунистите и нацистите взети заедно.
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И после 25 год ще крадете и ще лъжете народа, че комусистите са виновни. Този номер при нас мина и продължава да се разиграва.
5
0
 
47
 
! Отговори
Дрът плоковник преди 10 години
Стига сте ни облъчвали със Западна пропаганда. Никаква необективност и безпристрастност няма в медиите - представя ни се само гледната точка на американците, която ни я натрапват за правилна. Когато протестиращите от десен сектор мятаха *** и се избиваха с украинците - те бяха борци за правда и свобода. Когато рускоговорящите от същата тази държава започнаха да протестират - те бяха обявени за терористи и сепаратисти. Двоен аршин!
4
1
 
46
 
! Отговори
pif преди 10 години
То Запада вече я подкрепи Украйна, така хубаво я подкрепи, че направо залитна с единия крак в гроба. Каква подкрепа повече
3
21
 
21
 
! Отговори
ха преди 10 години
какво съвпадение... и при нас поредица от корумпирани правителства ни докараха до тук....явно при всички, които са имали и имат нещо с Русия е едно и също положението - мизерстване!!!