От УДАР искат отстраняване на Турчинов като и.д. президент

Партията на Кличко предлага на негово място Петро Порошенко
Обновена: 6 май 2014 13:10 | 6 май 2014 13:07, Красимир Ангелов
88
От УДАР искат отстраняване на Турчинов като и.д. президент
Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Парламентарната група на партията "Украински демократически алианс за свобода" ("УДАР") смята да поиска днес от Върховната рада да свали Олександър Турчинов от постовете председател на законодателния орган и временен президент на Украйна и да избере на негово място Петро Порошенко - кандидат за президент на страната, предаде Интерфакс.

Депутатът от УДАР Серхий Каплин заяви пред журналисти, че това ще е "волево историческо решение" в полза на "кандидат-президента с най-висок рейтинг". По този начин Порошенко ще бъде подложен "на изпит - дали може да поеме страната в сегашния й вид със съответните последици", каза народният представител.

Каплин заяви пред украинската агенция УНИАН, че Върховната рада може да разгледа и въпроса за оставка на вътрешния министър Арсен Аваков, отбелязва РИА Новости.

Засега в украинския парламент с 450 места няма кворум - в пленарната зала се събраха едва към 200 депутати, а за вземане на решения са необходими гласовете поне на 226 народни представители, посочва ИТАР-ТАСС.

Депутатът Олександър Бригинец обаче съобщи, че колегите му са гласували групата на украинската компартия да бъде отстранена от днешното закрито заседание, на което се обсъжда ситуацията в Източна и Югоизточна Украйна. Според него причината са изявления на председателя на групата Петро Симоненко, допълва ИТАР-ТАСС, без да уточни характера на тези изявления.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кличко имал мозък колкото да пази равновесие и затова америка не го постави за президент! а турчинов е сътрудник на ЦРУ и затова беше подходящ
71
1
 
3
 
! Отговори
болгар преди 9 години
Дано се изтрепят тия майдановци жадни всички за власт! украйна трябва да бъде разделена на източна и западна незабавно невъзможно е руското население да живее под гнета на американските и европеиски поставени БАНДЕРОСИ който избивам мирното руско население
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американската администрация не одобри Клич за президент,а той толкова се раздаде на майдана,сега му е криво на боксьорчето.Нормално е чакалите да почнат да се хапят.Крадлата Тимошенко,фашистите от десен сектор турчето,яйцето ще се изтрепят преди изборите.А то едни избори по време на гражданска война?
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може да се вземе решение цяла група депутати да бъдат отстранени от заседание на парламента---------Ако са руски *** даже е задължително.Въобще правилно е злото да бъде мачкано.
68
1
 
5
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
На всеки три месеца в Украйна ще бъде новият президент. Тази музика ще бъде вечен, ако никой ще не замени този дефектен диск.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
daabeda
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турчинов, Яценюк и Наливайко - по метода на Влад Дракула - на кол!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До И аз да питамОт далечното детинство помня в квартала ни имаше един, който вървеше по улиците, хилеше се със слюнка по брадата и все питаше Искам да питам ...
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тимофеиАбсолютно правилно! Крайно време е народите да казват на политиците какво да правят и КАКВО ДА ГОВОРЯТ. Защото ние ги изберем, а те говорят неща, с които изобщо не сме съгласни. Вигенин каза, Вигенин реши ... АЙДЕ БЕ, ОТДЕ НАКЪДЕ ВИГЕНИН ЩЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ, БЕЗ НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ ДА Е ОДОБРИЛ ТОВА!!! Особено за военни въпроси. И ходи Вигенин да поднася цветя на Майдана, на убийци и насилници! Та това открита подкрепа и ето какво направиха и в Одеса! Българите подкрепят ли аутодафето?!
63
2
 
13
 
! Отговори
SG преди 9 години
Плевненлиев вземете за президет та да се отарвеме и ние от срама ...!
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
https://youtube/watch?v=fDI582TFBq4
61
2
 
10
 
! Отговори
Смях и сълзи преди 9 години
Айде почна се..."ВИС и СИК на политическата сцена по украински"....Нов сериал,но този път от Изтока.Защо ли усещам че в скоро време ще започнат да се "самоубиват"прострелвайки се откъм гърба....
60
2
 
16
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
т.е. пуделите на меркел искат местенцата на *** на обама/ноланд, интересно ще е когато подполковника си каже тежката дума:-)
59
1
 
30
 
! Отговори
abc преди 9 години
"Депутатът Олександър Бригинец обаче съобщи, че колегите му са гласували групата на украинската компартия да бъде отстранена от днешното закрито заседание, на което се обсъжда ситуацията в Източна и Югоизточна УкрайнаЕто това се нарича демократично управление.... Как може да се вземе решение цяла група депутати да бъдат отстранени от заседание на парламента. Сигурен съм, че такава възможност не съществува в конституцията на Украйна. Впрочем, то така противоконституционно беше избран и Турчинов
58
1
 
26
 
! Отговори
Башар Асад преди 9 години
Че аз съм бил херувимче пред майдановци! Ами защо тях никой не ги преследва? Къде са САЩ, НАТО и ЕС да ги бомбардират! Въх!
57
2
 
11
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
IDNIA MESEC SHTE IMA FUTBOLEN MACH MEZDU OTBORITE NA HARKOV I DONECK,SRESHTATA SHTE SE SASTOI NA MAYDANA,TOPKATA SHTE BADE GLAVATA NA TURCHINOV,ZAMO NE SE ZNAE ZASHTO E OBIAVENO CHE SRESHTATA SHTE PRODALZI 24 CHASA BEZ POCHIVKI
56
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето така се управлява"честно" и демократично. Който не е съгласен- коршум в главата или запалване.
55
2
 
59
 
! Отговори
Гущероподобни нацист преди 9 години
Турчин -ов е говоряща мида, а Я(й)ценюк е излюпен от змийско яйце. И двамата са от расата на рептилиите ( гущери и влечуги), за която говорят различни учени. Във всеки случай нямат човешки вид, което съвпада и с нечовешкото им поведение да избиват несъгласните с политиката им на репресии и отнемане на права с танкове, ракети, снайпери, отровен газ и просто с тояги и метални пръти. Фашистка военна хунта в чист вид.
54
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както се каза някъде от някого в Украйна ще започне и война м/у отделните групировки, за власт и ще се колят едни други.
53
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати парламента. Решават че трябва да група депутати трябва да се изгонят, изгонват ги от парламента и си правят кворум и си приемат решения. Демокрация по Украински. А ЕС и САЩ приветстват.