От УДАР искат отстраняване на Турчинов като и.д. президент

Партията на Кличко предлага на негово място Петро Порошенко
Обновена: 6 май 2014 13:10 | 6 май 2014 13:07, Красимир Ангелов
88
От УДАР искат отстраняване на Турчинов като и.д. президент
Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Парламентарната група на партията "Украински демократически алианс за свобода" ("УДАР") смята да поиска днес от Върховната рада да свали Олександър Турчинов от постовете председател на законодателния орган и временен президент на Украйна и да избере на негово място Петро Порошенко - кандидат за президент на страната, предаде Интерфакс.

Депутатът от УДАР Серхий Каплин заяви пред журналисти, че това ще е "волево историческо решение" в полза на "кандидат-президента с най-висок рейтинг". По този начин Порошенко ще бъде подложен "на изпит - дали може да поеме страната в сегашния й вид със съответните последици", каза народният представител.

Каплин заяви пред украинската агенция УНИАН, че Върховната рада може да разгледа и въпроса за оставка на вътрешния министър Арсен Аваков, отбелязва РИА Новости.

Засега в украинския парламент с 450 места няма кворум - в пленарната зала се събраха едва към 200 депутати, а за вземане на решения са необходими гласовете поне на 226 народни представители, посочва ИТАР-ТАСС.

Депутатът Олександър Бригинец обаче съобщи, че колегите му са гласували групата на украинската компартия да бъде отстранена от днешното закрито заседание, на което се обсъжда ситуацията в Източна и Югоизточна Украйна. Според него причината са изявления на председателя на групата Петро Симоненко, допълва ИТАР-ТАСС, без да уточни характера на тези изявления.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кличко имал мозък колкото да пази равновесие и затова америка не го постави за президент! а турчинов е сътрудник на ЦРУ и затова беше подходящ
71
1
 
3
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Дано се изтрепят тия майдановци жадни всички за власт! украйна трябва да бъде разделена на източна и западна незабавно невъзможно е руското население да живее под гнета на американските и европеиски поставени БАНДЕРОСИ който избивам мирното руско население
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американската администрация не одобри Клич за президент,а той толкова се раздаде на майдана,сега му е криво на боксьорчето.Нормално е чакалите да почнат да се хапят.Крадлата Тимошенко,фашистите от десен сектор турчето,яйцето ще се изтрепят преди изборите.А то едни избори по време на гражданска война?
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може да се вземе решение цяла група депутати да бъдат отстранени от заседание на парламента---------Ако са руски *** даже е задължително.Въобще правилно е злото да бъде мачкано.
68
1
 
5
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
На всеки три месеца в Украйна ще бъде новият президент. Тази музика ще бъде вечен, ако никой ще не замени този дефектен диск.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
daabeda
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчинов, Яценюк и Наливайко - по метода на Влад Дракула - на кол!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До И аз да питамОт далечното детинство помня в квартала ни имаше един, който вървеше по улиците, хилеше се със слюнка по брадата и все питаше Искам да питам ...
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тимофеиАбсолютно правилно! Крайно време е народите да казват на политиците какво да правят и КАКВО ДА ГОВОРЯТ. Защото ние ги изберем, а те говорят неща, с които изобщо не сме съгласни. Вигенин каза, Вигенин реши ... АЙДЕ БЕ, ОТДЕ НАКЪДЕ ВИГЕНИН ЩЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ, БЕЗ НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ ДА Е ОДОБРИЛ ТОВА!!! Особено за военни въпроси. И ходи Вигенин да поднася цветя на Майдана, на убийци и насилници! Та това открита подкрепа и ето какво направиха и в Одеса! Българите подкрепят ли аутодафето?!
63
2
 
13
 
! Отговори
SG преди 10 години
Плевненлиев вземете за президет та да се отарвеме и ние от срама ...!
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
https://youtube/watch?v=fDI582TFBq4
61
2
 
10
 
! Отговори
Смях и сълзи преди 10 години
Айде почна се..."ВИС и СИК на политическата сцена по украински"....Нов сериал,но този път от Изтока.Защо ли усещам че в скоро време ще започнат да се "самоубиват"прострелвайки се откъм гърба....
60
2
 
16
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
т.е. пуделите на меркел искат местенцата на *** на обама/ноланд, интересно ще е когато подполковника си каже тежката дума:-)
59
1
 
30
 
! Отговори
abc преди 10 години
"Депутатът Олександър Бригинец обаче съобщи, че колегите му са гласували групата на украинската компартия да бъде отстранена от днешното закрито заседание, на което се обсъжда ситуацията в Източна и Югоизточна УкрайнаЕто това се нарича демократично управление.... Как може да се вземе решение цяла група депутати да бъдат отстранени от заседание на парламента. Сигурен съм, че такава възможност не съществува в конституцията на Украйна. Впрочем, то така противоконституционно беше избран и Турчинов
58
1
 
26
 
! Отговори
Башар Асад преди 10 години
Че аз съм бил херувимче пред майдановци! Ами защо тях никой не ги преследва? Къде са САЩ, НАТО и ЕС да ги бомбардират! Въх!
57
2
 
11
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
IDNIA MESEC SHTE IMA FUTBOLEN MACH MEZDU OTBORITE NA HARKOV I DONECK,SRESHTATA SHTE SE SASTOI NA MAYDANA,TOPKATA SHTE BADE GLAVATA NA TURCHINOV,ZAMO NE SE ZNAE ZASHTO E OBIAVENO CHE SRESHTATA SHTE PRODALZI 24 CHASA BEZ POCHIVKI
56
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето така се управлява"честно" и демократично. Който не е съгласен- коршум в главата или запалване.
55
2
 
59
 
! Отговори
Гущероподобни нацист преди 10 години
Турчин -ов е говоряща мида, а Я(й)ценюк е излюпен от змийско яйце. И двамата са от расата на рептилиите ( гущери и влечуги), за която говорят различни учени. Във всеки случай нямат човешки вид, което съвпада и с нечовешкото им поведение да избиват несъгласните с политиката им на репресии и отнемане на права с танкове, ракети, снайпери, отровен газ и просто с тояги и метални пръти. Фашистка военна хунта в чист вид.
54
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както се каза някъде от някого в Украйна ще започне и война м/у отделните групировки, за власт и ще се колят едни други.
53
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати парламента. Решават че трябва да група депутати трябва да се изгонят, изгонват ги от парламента и си правят кворум и си приемат решения. Демокрация по Украински. А ЕС и САЩ приветстват.