От УДАР искат отстраняване на Турчинов като и.д. президент

Партията на Кличко предлага на негово място Петро Порошенко
Обновена: 6 май 2014 13:10 | 6 май 2014 13:07, Красимир Ангелов
88
От УДАР искат отстраняване на Турчинов като и.д. президент
Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Парламентарната група на партията "Украински демократически алианс за свобода" ("УДАР") смята да поиска днес от Върховната рада да свали Олександър Турчинов от постовете председател на законодателния орган и временен президент на Украйна и да избере на негово място Петро Порошенко - кандидат за президент на страната, предаде Интерфакс.

Депутатът от УДАР Серхий Каплин заяви пред журналисти, че това ще е "волево историческо решение" в полза на "кандидат-президента с най-висок рейтинг". По този начин Порошенко ще бъде подложен "на изпит - дали може да поеме страната в сегашния й вид със съответните последици", каза народният представител.

Каплин заяви пред украинската агенция УНИАН, че Върховната рада може да разгледа и въпроса за оставка на вътрешния министър Арсен Аваков, отбелязва РИА Новости.

Засега в украинския парламент с 450 места няма кворум - в пленарната зала се събраха едва към 200 депутати, а за вземане на решения са необходими гласовете поне на 226 народни представители, посочва ИТАР-ТАСС.

Депутатът Олександър Бригинец обаче съобщи, че колегите му са гласували групата на украинската компартия да бъде отстранена от днешното закрито заседание, на което се обсъжда ситуацията в Източна и Югоизточна Украйна. Според него причината са изявления на председателя на групата Петро Симоненко, допълва ИТАР-ТАСС, без да уточни характера на тези изявления.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според него причината са изявления на председателя на групата Петро Симоненко, допълва ИТАР-ТАСС, без да уточни характера на тези изявления.Лидер компартии Украины: Киев объявил войну своему народуПетр Симоненко заявил, что его фракцию удалили из Рады после того, как они обвинили украинский Кабмин в фашизме.
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мда, то кой ли не го очакваше(освен Турчинов) :))))) Ай, Кличко, Кличко, шел бы ты ... в бой.
30
2
 
18
 
! Отговори
Таня преди 10 години
До Анонимен Имам чувство че е болен от ДАУН.
29
2
 
10
 
! Отговори
зизи преди 10 години
До БГмного си зле брато от изборите не зависи нищо! които и да доиде неможе да направи нищо докато не се промени системата държавата требе да се управлява от мждреци а не от политици ина4е се преввръща в сапунен сериал
28
28
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 10 години
Капитализма червена бабо никога не е бил по силен и това е така, защото всички видяха до какво доведе червената чума. Бъдещето е на свободата на всеки човек да избира, тоест на демократично общество в условията на пазарна икономика, а *** като теб могат само да завиждат на чуждия успех и да демонстрират ниския си интелект.
27
1
 
5
 
! Отговори
тимофеи преди 10 години
До Серджо Станишевок ама кои да застане посо4и някои?
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се яви на кастинг за роля на офицер от Гестапо или ЕСЕС ще помете всички останали кандидати
25
4
 
22
 
! Отговори
тимофеи преди 10 години
До Доктор Сър Пичукглупако капитализма си отива бавно и за тва не го усешташ кризите зачестяват по дискавари варвят често предавания как да се оцелява тва не ти ли дава повод за размисъл?демокрацията е преходен период после кво ?фашизъм отново ли?не мисля кои страни вървят нагоре и къде са сащ в динами4ен аспект криза след криза до това води тяхното управление и за тва се опитват да изнасят демокрация взе да им идва в пове4е маи?
24
4
 
31
 
! Отговори
Х преди 10 години
Не вярваха, че народа ще се надигне толкова силно срещу светлото европейско бъдеще и сега всеки гледа да прехвърли горещия картоф в други ръце. Украинците може да са зле ,но виждат че ние сме с пъти по зле от тях.Ако ние знаехме какво ще стане и при нас щеше да е така.Те имат пример с България и Румъния.
23
2
 
26
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Тоя на снимката все повече приема образа на охранен *** - физиономия, розов тен...Предполагам, че и ментално е на път да го докара на розов приятел!
22
3
 
30
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
ПОМОЩТА ПРИСТИГНА !!! Тази нощ в Антрацит Лугнска област пристигна колона военни камиони и цивилни коли. Местните жители възторжено посрещат свойте защитници !!! Град Антрацит от 1-ви май се намира под контрола на казаческото опълчение !!! Това обяснява защо изведнъж във Киев се разбързаха и решиха да махнат Турчинов и Аваков !!! И на двамата ръцете са потънали във кръв и никой няма да преговаря със тях !!!! До тук със единна УКРАИНА !!!Видеоyoutube Луганск Антрацит Прибытие казаков украина
21
1
 
5
 
! Отговори
timofei преди 10 години
До ЗАЩОяко яко искам от дробчето и малко бутче ако може моля?
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не с гласуване,а с "народна почит" трябва да бъде свален и призимен пред убитите и живо изгорените хора.
19
1
 
50
 
! Отговори
Серджо Станишев преди 10 години
И аз искам отстраняване на Плевнелиев, ама първо трябва да питам американското посолство, дали това е възможно.
18
1
 
40
 
! Отговори
Заек преди 10 години
Бягайте, бягайте! Докато е време, че скоро ще ви линчуват! Бегайте мишки, ама не знам къде ще се скриете?Освен еднопосочен билет за Марс.След фашиските погроми нищо хубаво не ви чака.Между впрочем и европата,това сборище на ***...си и извращенци,които ще се погрижат повече за щастливите си кокошки а ще горят хора.Всъщност, какво очакваме, само преди 70 години са ги изпращали в газови камери,какво чудно,потомците им душиха хората в Одеса.Изверги, руснаците ще ви наврът в миша дупка, спасявайте се!
17
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почнаха вътрешно фашистките битки за кокала.
16
34
 
5
 
! Отговори
Ванга преди 10 години
Москву ке изгори до основи.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V Afganistan kvo stana USA si napravixa talibanite.Posle talibanite gi pobedixa.
14
1
 
32
 
! Отговори
блиц преди 10 години
Щом започват да се карат за водачество нищо хубаво не я чака Украйна. Това е най-лошия сценарии- разнобой в редиците на опозицията.
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е опит да го спасят от възмездието което заслужава