Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна

Путин зове сепаратистите в Източна Украйна да отложат референдума
Обновена: 7 май 2014 20:36 | 7 май 2014 17:15, Веселина Йорданова
270
Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна
Владимир Путин. Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин каза, че Русия е оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Кризата в Украйна се развива по най-неблагоприятния сценарий и вината е на "организаторите на държавния преврат" в Киев, каза руският президент, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Путин каза, че кризата в Украйна може да бъде решена чрез пряк диалог между Киев и Югоизточна Украйна, предаде Ройтерс. Меркел е предложила това да стане чрез "кръгла маса", Русия е съгласна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Путин призова проруските сепаратисти в Източна Украйна да отложат планирания си за 11 май референдум по "декларацията за независимост" на самопровъзгласилата се Донецка народна република, предаде Франс прес.

"Призоваваме представителите на Югоизточна Украйна да отложат предвидения за 11 май референдум, за да се създадат необходимите за диалог условия", заяви Путин на пресконференция след срещата си с председателя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Дидие Буркхалтер.

Буркхалтер заяви от своя страна, че ОССЕ ще предложи в близките часове "пътна карта" за уреждане на кризата в Украйна, предаде Ройтерс.

"Пътната карта" на ОССЕ за Украйна се свежда до спиране на огъня, деескалация на напрежението, установяване на диалог и избори, каза Буркхалтер, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Пред журналисти вицепремиерът на Украйна Виталий Ярема съобщи, че в Украйна, особено в Одеска област, за 9 май пристигат екстремисти от Русия и контролираното от нея Приднестровие, предаде украинската държавна информационна агенция Укринформ.

"Знаем, че днес за източните и южните региони, особено за Одеска област, са изпратени групи от сепаратисти и екстремисти от Приднестровието и Руската федерация. Те ще предизвикват нещо по подобие на Одеската трагедия, но ние ще направим всичко възможно това да не се повтори", каза Ярема.

Според него се готвят провокации около честванията на Деня на победата - 9 май.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците подготвяха "арабска пролет" в Киев , но тя се получи "руска пролет" . Вместо Украйна да стане "васал" на САЩ , тя ще стане част на Русия .
98
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и за Украйна така се радвахте, ама после руснаците си взеха Крим и гледахте като пръднал заек в люцерна. Вместо да се радвате, гответе се за следващия удар, за да не излезе, че пак сте се излагали по форумите както преди кримския случай.
97
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
путин сви байраците, шубето е голямо
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото обяснение Джон Кери да е толкова отблъскващо грозен е, че освен евреин е и плод на кръвосмешение. Както и Обама - при обама кръвосмешението е извършено между кенийски женски орагнутан и сомалийски банан.
95
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук да пишат само БЪЛГАРИ а другите не такива само да четат!И АКО НЯМА ДА СЕ ХВАЛИ БЪЛГАРИЯ ТУК ДА СЕ ФАКАТЕ! РУСИЯ НЕ МИ Е РОДИНА НИТО КАКВОТО И ДА Е! ТЯ МИ Е КАТО САЩ,ГЕРМАНИЯ ,АНГЛИЯ И т.н Затова които само ми хвалят Русия за щяло и не щяло да го правят в Руски саит.Тук не е Русия .!Ясно!
94
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най важното , преходът в Крим стана без жертви, за разлика от този в Ирак, Египет, Тунис, Либия, Ливан, Сирия, Афганистан, Сомалия ... сигурно съм изпуснал още доста.
93
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майдановец уловил заек с примка. Казва на жена си: Изпържи го. Как да го изпържа, като нямаме масло? Свари го. Как да го сваря, като нямаме газ? Осоли го. Как да го осоля, като нямаме сол? Майдавовецът ядосан хвърлил заека. Заекът, като се отдалечил, закрещял: Слава на независима Украйна!
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не Путин,господ вече не може да спре войната и отделянето на югоизтока.От тук нататък не можеш да накараш тези хора да живеят в една държава-не са един народ да се помирят,и да продължат напред.Само ще се разрастват нещата,докато пламне и се отцепи целия югоизток.Не можеш да накараш в една държава да живеят хора,които на едната улица правят парад на ветераните от съв. армия за 9 май,а на другата ветераните от СС-Галичина.Няма как да стане.Лошото е,че ще се пролеят реки от кръв,докато се разделят.И за това е виновен само запада и никой друг.
91
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бумерангите на Путин вече заплашват го цапардосат !
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма власт,която е тръгнала да избива народа си, да е прокопсала. В броя на жертвите няма наши и ваши, всички са жертви. За геноцида в Одеса тепърва ще излизат данни.Досега жертвите са над 40 човека,Дневник пише, че 40 са в неизвестност.Значи дотук са над 80 човека.Има бременна жена удушена с кабел.Този акт не може да бъде оправдан с никаква свобода и демокрация. Пак повтарям,няма нищо нормално в човешко същество,което смята, че изтреблението на хора е победа и заслужава адмирации. Нацисткия режим в Киев мина всякакви граници.
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Огънят на Балканите трябва да се раздухва изкуствено и целенасочено, колкото се може повече, за да може Германия да сгрее ръцете си на него" Ото фон Бисмарк
88
3
 
10
 
! Отговори
до US power преди 10 години
"Путин видя дебелия край и сега бие отбой."Ах колко си ***, Путин си взе Крим и въртя запада на пръста си досега и се оттегли, когато той реши. А част от бъдещите договорки на кръглата маса между източна и западна Украйна пак ще са в негова полза.
87
5
 
2
 
! Отговори
ot USA преди 10 години
Vchera gi izpozastreliaha kato zaici ruskite teroristi I ubiizi v ukraina,koito se kriha zad polite na jenite I dezata ,kato tipichni ruski strahlivzi-a sega klekna
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз се чудех защо Джон Кери е толкова противен и деформиран, а той бил евреин.
85
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социалистическа България бе най - спокойния и успешен период за народа през цялата ни история.Имаше сигурност и вяра, че нас и света го чакат по добри дни.Имаше надежда и след падането на Берлинската стена, че светът ще стане мирен, без противопоставяне.Вместо това, САЩ и НАТО като изгладнели хиени, когато няма наблизо лъв се спуснаха по оглозгания скелет на народите по света да съсипват и грабят, точно като вреден дивеч, който следва да бъде унищожен и извършилия го да получи награда.
84
5
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
До АнонименНе се радвай още САЩ няма да допусне мир и разбирателство между ЕС и Русия,защото това е заплаха за САЩ!трябва да се очаква нова *** игра от САЩ.......
83
0
 
9
 
! Отговори
Ами преди 10 години
Не се упражнявайте да пишете на руски, като не можете...Много жалко изглежда, като *** говорещ бьлгарски...Или бьлгарския Ви е още по-куц, а?
82
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, защо всички високопоставени от фашистката хунта в Киев, са евреи и защо в САЩ пак всички висши държавни чиновници, като държавния секретар Кери, шефа на ЦРУ, шефа на Пентагона и други също, са евреи. Дали това е някакво съвпадение или така ми се струва. Няма тук съвпадение, всичко се прави целенасочено от триполовите психопати от ФЕД, МВФ и Клуба на 300-те, които всички изповядват талмуда за еврейско господство на света. Ама Путин ще им обърка плановете, вервайте ми.
81
5
 
15
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Кой каквото иска да говори но Путин отново показа че е добър политик,той отново подава ръка за мир и разбирателство и хората виждат че той не иска война,а какво виждат хората за действията на САЩ и НАТО!?
80
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Основни кандидати за президенти за президент от опозицията: - Петр Порошенко - евреин - Юлия Кательман (Тимошенко) - еврейка - Виталий Кличко (Этинзон) - евреин по баща - Олег Фротман (Тягнибок) - евреин по майка Олигарси в Украйна: - Първата осморка милиардери - ВСИЧКИТЕ ЕВРЕИ Олигарсите на Украйна: - 95% евреи.Останалите или са женени за еврейки,или се въртят около евреите