Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна

Путин зове сепаратистите в Източна Украйна да отложат референдума
Обновена: 7 май 2014 20:36 | 7 май 2014 17:15, Веселина Йорданова
270
Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна
Владимир Путин. Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин каза, че Русия е оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Кризата в Украйна се развива по най-неблагоприятния сценарий и вината е на "организаторите на държавния преврат" в Киев, каза руският президент, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Путин каза, че кризата в Украйна може да бъде решена чрез пряк диалог между Киев и Югоизточна Украйна, предаде Ройтерс. Меркел е предложила това да стане чрез "кръгла маса", Русия е съгласна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Путин призова проруските сепаратисти в Източна Украйна да отложат планирания си за 11 май референдум по "декларацията за независимост" на самопровъзгласилата се Донецка народна република, предаде Франс прес.

"Призоваваме представителите на Югоизточна Украйна да отложат предвидения за 11 май референдум, за да се създадат необходимите за диалог условия", заяви Путин на пресконференция след срещата си с председателя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Дидие Буркхалтер.

Буркхалтер заяви от своя страна, че ОССЕ ще предложи в близките часове "пътна карта" за уреждане на кризата в Украйна, предаде Ройтерс.

"Пътната карта" на ОССЕ за Украйна се свежда до спиране на огъня, деескалация на напрежението, установяване на диалог и избори, каза Буркхалтер, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Пред журналисти вицепремиерът на Украйна Виталий Ярема съобщи, че в Украйна, особено в Одеска област, за 9 май пристигат екстремисти от Русия и контролираното от нея Приднестровие, предаде украинската държавна информационна агенция Укринформ.

"Знаем, че днес за източните и южните региони, особено за Одеска област, са изпратени групи от сепаратисти и екстремисти от Приднестровието и Руската федерация. Те ще предизвикват нещо по подобие на Одеската трагедия, но ние ще направим всичко възможно това да не се повтори", каза Ярема.

Според него се готвят провокации около честванията на Деня на победата - 9 май.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Соросчетата как се радват ахахаха, абе балъци, сега за всяко следващо действие в Украйна, Путин ще е чист и запада няма да има основание да налага санкции. Ама нищо де, радвайте се, след като Украйна се разцепи или федерализира едната половина от нея ще продължава да е в орбитата на Русия без да се налага анексиране. Тъй като знам, че не ми вярвате, ще ви оставя новините да ви зашлевят, както когато си мислехте, че с падането на Янукович всичко е свършило.
118
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям шахматист тоя Путин. Пред него и Карпов и Каспаров пасти да ядат. Матира цялата юдейско-масонска световна либерастия. При това само с един ход, но гениален.
117
3
 
1
 
! Отговори
дойде му акъла преди 10 години
50 НЕАДВЕКАТНИ ПИЯНДЕТА СЕ ЧУДЯТ КАКВО ИЗОБЩО ТЪРСЯТ ТАМ ! ТИЯ МЪРШЛЯЦИ СА...КАЛИТКОВЦИТЕ, АКО ПО ТОЗИ НАЧИН ..."ЩУРМУВАТ" ...КЪЩАТА НА ..НАШ ПЕТКО-ЛЯСКОВСКИЯ , НАПРАВО НЕ МИ СЕ МИСЛИ КВО ШЕ СЕ СЛУЧИ - КАСАПНИЦАТА В ОДЕСА ЩЕ ИМ СЕ СТОРИ... ДЕТСКО ЗАБАВЛЕНИЕ
116
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Севернокримският канал е спрян, но това е вода за посеви. Не си рзабрал. Крим си има собствени водохранилища.А всеки може да предявява искове за всичко към всеки. Въпрсът е дали някой ще ти ги плати при положение, че половината ти територия е потенциално пред отделяне.Не сте в положение да диктувате на Велика Россия условия!
115
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бандеровските фашисти и българските им поддържници гробаджии и рамаданнкъневци ще видят какво е Военен парад на 9 МАЙ - ДЕН ПОБЕДЪЙ - не като жалкия Гьоргьовденски онзи ден в София, когато жалкото самолетче се уплаши от два облака.
114
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
голям путин, пък бяга :D
113
3
 
15
 
! Отговори
Луцо преди 10 години
Никой не може да каже какво е намислил Путин! Пак шах с пешката! Скоро некой ще пищи на умряло, ама нема да е Путин! Познайте кой! Той това си и прави вече 3 месеца!
112
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Путин, операцията по присъединяването на Крим към Матушка Россия беше извършено без нито един изстрел. Гениален план, не като холивудските *** дето удавиха в кръв Ирак, Афганистан, Либия и Сирия - и накрая пак нищо.Да гледат и да се учат как се провежда операцията тактически и стратигически без изстрели и без кръв.А за изгорените хора в Одеса, Киевската хунта ще си плати, при това много скоро. Както и Западните и подстрекатели и покровители. Русия не е Югославия.
111
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смерть бандеровских фашистов на Украине!
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей тоя Путин до последно го играе ***. Ами сега кой ще е виновен за положението в Украйна. Какво ще трябва да приказва и да маже брадър Кери
109
0
 
5
 
! Отговори
9 май преди 10 години
Софинформбюро е опалномощено да заяви, че Армията не се оттегля, а отива на парад на Красная площад! А оттам - на фронте как 7 ноември 1941 г.
108
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
путин се изплашка =]
107
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обичам Русия, но мразя фашисти като джуджето ***.
106
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е неделима част от Велика Россия. Точното име за тази измислена страна е Западная Россия!
105
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин никога не е влизал с войски в Украйна за да ги оттегли. Иска им се на хамбургераджиите, но няма да ги окрее. А техните продънени корита в Черно море, могат да бъдат потопени за по-малко от минута. Не е казал Путин, не ги е потопил. Защото по законите на Международното морско право те нямат право да пребивават в Черно море повече от 14 дни. След този срок са мъртъвци, и те го знаят затова пикльовците на Доналд Кук напълниха ***, когато СУ-то прелетя над главите им.
104
19
 
3
 
! Отговори
до 127 преди 10 години
Геноцид в Одеса имаше, но той беше предизвикан от руските терористи. Вече е хванат човека който е внесъл отровен газ в профсъюзния дом в Одеса. Естествено този човек е руснак служител на ГРУ. Следствието вече изясни, че 40 души бяха изтровени и след това запалени. Още на 2-ри май специалисти по изгаряния им направи впечатление, че нито един от овъглените трупове не е в поза боксьор типична при запалвания, а са с широко отворени ръце, което означава, че са били мъртви преди да изгорят.
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От месеци обяснявам на сорските гладки мозъци, че целта беше Русия да измъкне Крим изпод носа на НАТО, което означава, че запада напразно се е хабил в Украйна. Случващото се в Украйна е отмъщение на запада за руската контра за Сирия, но сега без Крим все едно нищо не са постигнали, а ЕС ще дундурка изгладняла Украйна. Всичко останало в Украйна е бонус ако се присъедини към Русия, това беше целта и вече никой не говори за Крим.
102
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво стана бе, мишоци.. защо путин бега
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 133Абе я па тоя! Я оди бе! Леко да не се изпущиш!
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Същината на написаното е, че И Меркел поставя югоизточна Украйна на масата на преговорите.Това вече е признание за ,,отделност'' и точно това искаше и иска Русия.Спонговците го виждат много добре, но пак въртят говорят за комунисти и вещерки.