Барбара Буш и Хилари Клинтън - най-добрите първи дами на САЩ

Мишел Обама е трета в класацията
9 май 2014 22:00,
5
Барбара Буш и Хилари Клинтън - най-добрите първи дами на САЩ
Хилари Клинтън Снимка: архив, Reuters

Най-добрите първи дами на САЩ през последните 25 години са били Барбара Буш и Хилари Клинтън, установи анкета, проведена от телевизионната компания Ен Би Си, цитирана от ИТАР-ТАСС.

За Барбара Буш, съпруга на президента Джордж Буш-старши в периода 1989 -1993 година, са гласували 27 процента от запитаните. Напоследък 88-годишната Барбара и нейният съпруг през зимата живеят в щата Тексас, а през лятото се преместват в дома си в градчето Кенебънкпорт в щата Мейн. През месец януари догодина съпружеската двойка ще празнува 70-та годишнина от сватбата си.

Със същата популярност като на Барбара Буш се ползва и друга първа дама - Хилари Клинтън. За нея също са гласували 27 процента от анкетираните. Тя е съпруга на Бил Клинтън, който беше стопанин на Белия дом в периода 1993 - 2001 година. От 2009 до 2013 година г-жа Клинтън заемаше поста на държавен секретар на САЩ. Понастоящем тя е считана за един от най-вероятните кандидати на Демократическата партия за президентските избори през 2016 година.

След Барбара Буш и Хилари Клинтън в класацията се подрежда сегашната първа дама на САЩ Мишел Обама. Тя събира предпочитанията на 24 процента от респондентите. Последното място по популярност се падна на съпругата на Джордж Буш-младши - Лора Буш. За бившата хазяйка на Белия дом в периода 2001 - 2009 година гласуваха 17 процента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През член-кореспондента ми е за първите пуйки на сащ!!!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До капитолийдостойнството при тях се измерва в банкови сметки, а не в ***!
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опасявам се че Обама ще свърши като Хитлер.Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин. Затова, MY NUMBER 1 - Алина Кабаева!
2
2
 
7
 
! Отговори
капитолий преди 9 години
тази ако имаше малко достойнство, щеше да се разведе.Явно и харесва да си носи рогата
1
2
 
11
 
! Отговори
Бил преди 9 години
Моника беше по-добра.