МВФ се надява Украйна да спази уговорките по плана за помощ

Лагард: Следим много внимателно ситуацията
10 май 2014 07:36,
87
МВФ се надява  Украйна да спази уговорките по плана за помощ
Снимка: БТА

Генералният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард заяви, че "живо се надява", че Украйна ще спази ангажиментите си по неотдавна сключения с Киев план за помощ,  който може да бъде преразгледан в случай на отцепване на източната част от страната, предаде Франс прес.

"Ние, разбира се, следим много внимателно ситуацията и живо се надяваме, че украинските власти ще спазят ангажиментите по програмата. За целта се надяваме на международна обстановка, която ще донесе стабилност и по-малко несигурност", заяви Лагард по време на посещение в Мароко.

Лагард потвърди, че МВФ е отпуснал първия транш от помощта си Украйна в размер на 3,2 милиарда долара от планирани общо 17,1 милиарда долара.

Още по темата
"От решаващо значение за нас е дали властите на страната са решени да спазват ангажиментите си и да приложат плана за помощ. Освен пряка подкрепа за украинската икономика той може да послужи и за катализатор за подкрепа от други международни финансови институции или други партньори на двустранна основа", отбеляза шефката на МВФ.

В началото на месеца МВФ предупреди, че планът за помощ ще трябва да бъде преразгледан в случай на отцепване на източни области на Украйна, които готвят регионален референдум за независимост утре.
Ако това се случи, може да се наложи допълнителна финансова помощ, уточни фондът.

Украйна през март вече загуби присъединилия се към Русия Крим, но икономическото му значение е само 3,7 процента от БВП. Затова пък източните области съставляват над 21 процента от украинския БВП и 30 процента от индустриалната му продукция.

За момента МВФ прогнозира 5 процента рецесия на украинската икономика за тази година и рязко покачване на държавния дълг до  56,5 процента от БВП спрямо 40,9 процента миналата година.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
4
 
! Отговори
САМО АТАКА!!! преди 9 години
МВФ СА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СВЕТОВНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО ПРИВАТИЗИРАХА ПРЕЗ 1917 Г ФЕД И ПЕ4АТ ДОЛАРА И ТАКА ПОРОБВАТ СВЕТА ДАВАТ КНИЖКИ /ХАРТИЙКИ БЕЗ ПОКРИТИЕ/ А ВЗЕМАТ ЦЕЛИ СТРУКТОРО ОПРЕДЕЛЯЩИ КОМБИНАТИ ЗАВОДИ И НАТУРАЛНИ РЕСУРСИ КОНЦЕСИИ НА ПЕТРОЛ, ГАЗ И ВСИ4КО КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТКРАДНАТО ЗАЩОТО ТЕ РЕАЛНО СИ КРАДАТ ДАВАТ ВЕСТНИЦИ ДОЛАРИ КАТО ДЪЛГ А ПОЛУ4АВАТ ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И ХОРАТА ДОКАТ НЕ РАЗБЕРАТ 4Е ЕДИНСТВЕНОТО ИМ СПАСЕНИЕ Е НАЦИОНАЛИЗМА КОИТО СА С/У ГЛОБАЛИЗМА КОЕТО ПРЕДСТАВЛЯВА ПОРОБВАНЕТО!
70
1
 
3
 
! Отговори
R.I.P. преди 10 години
Нека на господа да се помолят и да си палнат свещичка.Агонията тепърва започва.
69
1
 
7
 
! Отговори
milen.atanasov преди 10 години
Видео и снимкови ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КЛАНЕТО В ОДЕСА - Не е имало отровен газ, не е имало такъв голям пожар - убити са с бухалки, изнасилвани, душени, застрелвани или запалвани само с течност и след това с пожарогасител !Одеса - планиран геноцид и масово клане, изнасилени жени, удушени бременни, запалени с горивна течност хора - вижте ДОКАЗАТЕЛСТВА-> otvorenopismo.url.bg/evropa-6
68
1
 
18
 
! Отговори
лицето преди 10 години
Лицето на МВФ,мумията Лагард,директно показва,до къде стига на "спасеното" население,след помощта на МВФ.Същото това "лице",казва в прав текст на бандюгите от Киев,че ПАРИ ЩЕ ИМА,ПРИ ИЗПЪЛНЕНИ АНГАЖИМЕНТИ,ОТ КОИТО НА ПЪРВО МЯСТО СТОИ,"ЗАПАЗВАНЕТО ОТ ОТЦЕПВАНЕ НА ИЗТОЧНАТА ЧАСТ НА УКРАЙНА.Демек,останалото не ни интересува,както не ни интересува,дали ще си спретнете гражданска война,за да реализирате това.Както се казва,открит призив за оказване на "помощ",за да се води война.Трепете се овце!
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що ми се чини,че тая рецесия се дава на концесия и имено за това се говори колко Украйна дължи,а кой колко на нея и дължи йок и затуй тоз сценари с отенък на нео и разни алфи,бети,гами и омеги,и сепари замесени с бендари,а пендарите отлетяха в залог на изпълнението.
66
1
 
5
 
! Отговори
Конят и лисицата преди 10 години
За да разберете коя е Кристин Лагард, наберете в ГУГъЛ: "Конят и лисицата"
65
1
 
4
 
! Отговори
ник преди 10 години
Аз пък се надявам татко да ми купи колело ,ама друг път
64
3
 
3
 
! Отговори
Фон Клинкерхафен преди 10 години
До БобиКато знаеш толкова много факти , знаеш ли че Хитлер е един от съоснователите на Израел ?
63
1
 
11
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ТАЗИ НА СНИМКАТА Е ЕДНА ОТВРАТИТЕЛНА МУМИЯ И МЯСТОТО Й ОТДАВНА Е В САРКОФАГА ПРИ ДРУГИТЕ МУМИИ, РАЗБИРА СЕ АКО И ТЕ Я ИСКАТ
62
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хитлер убиваше с куршуми а тези на снимката със заеми .
61
1
 
12
 
! Отговори
Спазват Уговорката преди 10 години
Военнослужещи от Националната гвардия на Украйна са стреляли с гранатомети по милиционерите в Мариупол, защото те са отказали да изпълняват заповедите на Киев и да стрелят по местните жители. Това е разказал пред латвийската радиостанция Baltcom очевидец.Според него преди инцидента милиционерите са отказали да стрелят срещу гражданите и са били наречени предатели от изпратените от Киев военнослужещи. Затова Националната гвардия е нападнала милиционерите и се е опитала да ги унищожи.
60
1
 
20
 
! Отговори
L. преди 10 години
На Русия размахваме пръст, на Украйна се надяваме. Баси, дето са в този ЕС!
59
1
 
22
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Колкото и да плюете по МВФ истината е една,че са истински робин худовци,вземат от бедните и даряват на богатите,а дали ще им върнат парите ,какво им пука,ще си напечатат нови ,а заборчлелите ще им робуват чрез политиците си завинаги и ще си плащат борчовете с блага,природа,мозъци и млади роби...
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър Пичук:Ей лъжлив *** , Първо :Не си доктор , защото нямаш капчица съчувствие и хуманизъм в .....главата /защото нямаш сърце/Второ :Не си и "сър" , защото се предполага че съровете не лъжат , а ти си лъжлив като дърт ***!, Трето :Пишеш по поръчка , но нямаш акъл за такава работа - върни парите и се разкарай на майната си!
57
6
 
6
 
! Отговори
Фон Клинкерхафен преди 10 години
До БобиМа нещо лошо за Израел ли казваш тука ? Антисемит немит ! Всичко ти е наред сега Израел ти е виновен ?
56
1
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 10 години
Мерси, сполай ти за добрината, да ти се връща...
55
1
 
13
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Малко извън темата-това нещо на снимката само на мен ли ми мяза на костенурка в суратя?
54
1
 
12
 
! Отговори
Банкера преди 10 години
Украйна ще върне пари на МВФ , но на върба в сряда !Тия хайдуци, които направиха преврата, ще откраднат каквото успеят и ще се покрият в далечна чужбина !Но когато политиката налага свои икономически решения , нещата винаги се оплескват!
53
2
 
15
 
! Отговори
До 61 НЕ или да? преди 10 години
Този близък план направо шокира, това същество мъж ли е, жена ли е или ***/травестит... Не, тове е твоето светло бъдеще!
52
2
 
12
 
! Отговори
Схемата преди 10 години
Агентите на чуждестранния капитал са на линия! Готови да започнат грабежа на овчедушния украински народец. Великите чуждестранни инвеститори западните банкери, наричани често и пазари(чувате как пазарите определяли цените на това и онова) са просто безжалостни лихвари. Тактиката им е проста подкупи индианския вожд и ограби златото на местното племе. Ако има съпротива, настрой червените (апахите) срущу сините(***).И най-важното-псувай комунистите. Защото те единствено са реалната заплаха.