Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол

Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от Кремъл
11 май 2014 14:50, Анисия Иванова
309
Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол
Снимка, архив Булфото

В референдума за самоопределение в източноукраинската Донецка област днес най-активно гласуват хората в Мариупол, съобщи украинският депутат Олег Царьов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Там има тълпи от хора пред избирателните секции", каза той. Мариупол е градът, където на 9 май украинските военни откриха огън от бойни машини по участниците в митинга за Деня на победата. Днес там погребват 20-те жертви, загинали от куршуми в празничния ден. Според Царьов, който е лидер на проруското движение "Югоизток", общият брой на жертвите е достигнал 40 души.

Още по темата

Според Ройтерс обаче опашките от гласуващи в Мариупол се  дължат на факта, че в половинмилионния град са разкрити само осем избирателни секции.

Киев определи днешния референдум за самоопределение в Източна Украйна като "криминален фарс", финансиран от Кремъл, предаде Франс прес.

"Референдумът от 11 май, насърчен, организиран и финансиран от Кремъл, няма юридическа сила и ще бъде без правни последици за териториалната цялост на Украйна", се казва в декларация на украинското външно министерство. Добавя се, че организаторите на този "престъпен фарс" са нарушили конституцията и законите на страната.

 Един военен е бил ранен при престрелка в град Славянск в  източноукраинската Донецка област през изминалата нощ, съобщи РИА Новости, цитирайки украинското военно министерство. Той е украинец, пострадал от минометен обстрел край тв кулата на Славянск. Оказана му е първа медицинска помощ.

В дена на референдума за самоопределение, обявен от местните проруски сепаратистки власти, градът осъмна блокиран от украинските сили за сигурност, чуваха се взривове и интензивна стрелба. Според АП напрежение се усещало и в пристанищния град  Мариупол на Азовско море, където в сблъсъци в петък загинаха  най-малко 7 души.

Към сутринта обаче стрелбите в Славянск стихнали. Според самообявилия се за кмет Вячеслав Пономарьов проруското опълчение в града успяло да избегне загуби след новите престрелки.

Съобщения за спорадични сблъсъци има от много места , но като цяло обстановката в началото на деня бе спокойна, съобщава АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще видите как след 18-ти май територията на Руската Федерация отново ще се увеличи. :)
129
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 174Май ти си урода от 1 месец само това повтаряш друго не можеш ли
128
3
 
6
 
! Отговори
Циника преди 9 години
170, тъпчо, конците на Янукович бяха дръпнати от гласоподаветилите в Украйна, които са го избрали да бъде президент на тази държава! Ясно?!
127
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТЕРОРИСТИ В УКРАЙНА НЕ СА ДОРИ ЖИВОТНИ ТОВА СА ***!!!''''''''Жена на име Антония довела и внучето си, когато чула някаква стрелба.'''''''ТЕ ХВЪРЛЯТ ДЕЦАТА СИ ПРЕД ТАНКОВЕТЕ САМО И САМО ДА Е ТЯХНОТО ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ДЕЦАТА ИЗОБЩО *** САМО ТРЕПАНИЕ ЗА ТАКИВА И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ!!!
126
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НовинарБолшивизма е само един - Кремълски !а изкустевното създаване на нации с цел геополитика е патент на руския шовинизъм, още от време оно, така са създадени не само македонците, но и абхазците, южноосетинците, карелите, казанските татари, чувашите и т.н ит.н., така че за това което се случва с руснаците в украйна народа е измислил една поговорка "с техните камъни по техните глави"
125
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ ПУТИН СЕ РАЗКРИ ОФИЦИАЛНО ПРЕД СВЕТА , ЧЕ ТОЙ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА ЯНУКОВИЧ С ПОДКРЕПАТА СИ ЗА НЕГО И С ПРИЮТЯВАНЕТО МУ!С ДВЕ ДУМИ ПУТЛЕРА НИЩО ХУБАВО НЕ ГО ЧАКА В БЪДЕЩЕ ТОЙ ВЕЧЕ Е СБОГОМ ЗА СВЕТА КАТО ЦЯЛО!!!
124
1
 
2
 
! Отговори
Циника преди 9 години
160,имайки предвид, че убитите от руснаците украинци са решително по-малко от убитите от украините руснаци то тогава излиза, че или руснаците са много по-толерантни към своите противници в сравнение с украинците или че противниците на отделянето от Русия се изразява количествено в няколко човека /броя на убитите от руснаците/ в целия регион на Донбас.
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България умишлено е без АРМИЯ!За да може като излезнат от оградите ХАМЕРИКАНЦИТЕ да е пречистат за 50секунди!ЗАТОВА няма АРМИЯ!А на вас ще ви обяснават за точка 5от договора!Ама КОЙ ще тръгне срещу ОКУПИРАЩА АМЕРИКА!ИМА само един ПУТИН но не и този път!
122
0
 
11
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
По данни на Bild am Sonntag:400 американски наемници воюват в източна Украйна !@!!!В антитерористичната операция на украинските власти в Източна Украйна участват около 400 елитни войници на американската частна военна компания Academi, съобщи Германското издание Bild am Sonntag. Федералната разузнавателна служба на Германия е информирала за това на 29 април правителството на Германия, писа изданието. Academi (до 2009 г. известна като Blackwater) стана печално известна по време на войната в Ирак
121
0
 
13
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
До Анонимен 154Първо използвай КИРИЛИЦА със тази шльокавица нищо не ти се разбира ;) Оправдан си ако пишеш от мазето на Хамериканското посолство ;) Второ Украйна е изкуствено създадена държава точно като Македония !@!! И отново благодарение на еврейския болшивизъм !@!!И въпреки това там е огромен процента от хора който смятат, че са етнически Руснаци !@!!Единствената област която е твърдо Украйнска или по скоро Полска е Галчина ИСТОРИЯ !@!!Днешна Украйна винаги е била Русия до 1917 !@!!!
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само наблюдавайте как резултатите ще са повече от 90% гласували искащи към Русия :DDDDDDDDDDd
119
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма част от руския народ вижда как комунистическите руснаци в Украйна избиват всеки който не е за отделянето им към русия!!!!Това беше края на Путин и партията му колкото и да фалшифицират и да лъжат с рейтингите!
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък като видя Украйнец на черно море ще го карам да го прелува за на връщане...
117
4
 
14
 
! Отговори
Шустакович преди 9 години
Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от Кремъл?????Абе тия двамата имбисили Турчинов и Яценюк май няма да доживеят старини с тия приказки.Освен ако кенийския *** не ги скатае някъде из Кения или Щатите дето КГБ не може да ги намери.Вече почнаха много яко да се дънят.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според една независима Газета "референдума" ще бъде преизпълнен.
115
1
 
12
 
! Отговори
морски преди 9 години
Единствената СВЕТОВНА ЛЕГАЛНА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ е държавата САЩ с най-свирепия режим който историята познава!
114
2
 
23
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
Украйна официално умря на 02.05.2014 г. в Одеса, благодарение на САЩ и ЕС ... от тук нататък въпроса е колко нови републики ще се появят !
113
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКАМи прави бе, имаш закон за референдумите събираш 500 хил подписа внасяш в НС и праиш референдум, но се съмнявам да съебреш повече от 1000 подписа, то кажи речи толкова останахте симпатизантите на СидерУглу
112
12
 
2
 
! Отговори
воден пистолет преди 9 години
Референдум на Кърджалийци за присаединяване към Република Турция ,автоматично ще им вдигне стандарта на живот.По високи заплати,пенсии,здравеопазване,ред и върховенство на закона...Всичко друго е мизерия и немотия в БГ. Давайте братя турци.
111
1
 
29
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
От последния час: Бойци от спецбатальона Днепр-1 блокираха град Красноармейск и провалят референдума... В град Красноармейск спецбатальона Днепр-1 на евреина Коломойски който се издържа със парите на "Привтбанк" провалят референдума като заплашват със автомати гражданите който искат да гласуват ! Градския отдел на милицията е блокиран от бронирани автомобили на "Приватбанк" и на входовете са разположени въоръжени бойци...Това е поредната провокация на ОЛИГАРХА Коломойски и десен сектор !@!!