Луганската република ще иска ООН да признае независимостта й

96% от гласувалите са се обявили за самоуправление
Обновена: 12 май 2014 14:55 | 12 май 2014 14:45, Елка Василева
88
Луганската република ще иска ООН да признае независимостта й
Снимка: Reuters

Самопровъзгласилата се Луганска народна република, чиято независимост беше подкрепена от жителите на региона на референдума на 11 май, ще изпрати молба до ООН да бъде международно призната. Това предаде РИА Новости, като се позова на говорителя на пресслужбата на Луганска област Василий Никитин.

Още по темата
Подготвяме обръщение към ООН и световната общност за нашето признаване, каза Никитин.

Луганска област освен това няма да участва в президентските избори в Украйна, насрочени за 25 май, предаде Ройтерс.

В Донецка и Луганска област в неделя се проведе референдум за статута на двата региона. Въпросът, на който избирателите трябваше да отговарят, беше дали подкрепят акта за държавна самостоятелност съответно на Донецката и Луганската народна република. Избирателната активност в Донецка област беше 75%, а в Луганска – 81%.

Окончателните данни от референдума за самоопределение в Луганска област показват, че 96,2% от гласувалите са се обявили за самоуправление, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС, како се позоваха Василий Никитин.

Против самоуправлението са се обявили едва 3,2 процента от гласувалите, а само 0,74 процента от бюлетините са се оказали невалидни.

Говорителят на Луганска област поясни също, че може да бъде организиран референдум за присъединяването й към Русия, предаде Ройтерс. "Ако подобно решение се вземе, то тогава волята на народа ще бъде взета предвид", каза Никитин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВиж тези ултра *** създават 40 % от БВП на Украйна, за разлика от теб,нашите и румънските ***.
42
2
 
22
 
! Отговори
ХУНТАТА КОЙ ПРИЗНАВА преди 9 години
Никой не признава власт дошла с преврат през кръв на 200 трупа. Затова бързат с фалшивите избори на 25 май та белким има поне видимост на легитимност
41
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като толкова искат в русия продават си имота и отиват в Русия!!!!!!!!!!!!!! 100%-та имат руско гражданство какво искат повече!!!Те искат територията и убиват наред всичко което им се изпречи на пътя!!! Хвърлят децата си под танковете!!! Жалко за Украинците, че имат такива ултра *** в държавата си!
40
3
 
30
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Троловете на Сорос, добре са си научили опорните точки за деня, но нека ги питам нещо: Имаше ли настроения за отцепване в Луганс и Донецк, преди техния благодетел, да организира военнен преврат в Киев? Къде всъщонст е ключа от палатката? Хората от изтока, никога няма да се съгласят, да ги управляват фашистите от Лвов! Има два изхода: федерализация или масово клане! Вие определено предпочитате второто, за което има кой да ви съди! Господ вижда всичко!
39
1
 
12
 
! Отговори
#$% преди 9 години
Донбасс - съкращение от донецки басйн... това е цялата работа. Суровини!!!
38
3
 
14
 
! Отговори
ер преди 9 години
Човече, прочети малко. На Курилските острови няма нито един японец. 100% са руснаци, половината военни, а и няма как иначе. Аз съм принципно против такива референдуми за отцепвания и т.н. Дано възцари мирът в тази страна. Дано да бъде единна демократична Украйна, която уважава правата на всички малцинства, в ЕС. Но след като властта беше взета с военен преврат от неонацисти, които брутално избиват и горят различните, решението на отцепниците е разбираемо, макар въобще да не го оправдавам.
37
18
 
5
 
! Отговори
Путлер преди 9 години
Кажи му русофил и не го обиждай повече.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Платените "тусофоби" застъпиха на смяна :)))) Лошо няма, работа такая:)))
35
8
 
7
 
! Отговори
#$% преди 9 години
Първобитни сме! Няк'ви хора заграждат някаква територия и решават, че ще се оправят сами.. да, ама планетата е една и на практика принадлежи на всички! До никъде няма да стигнем така. Човечеството е обречено:(
34
12
 
6
 
! Отговори
референдум! преди 9 години
Всеки окръг и дори околия дa проведе референдум към кого искaт дa се присъединят- Румъния, Сърбия, Мaкедония, Турция, Гърция, Европa или русия, спорните селa и селски мери ще се рaзигрaят нa публичнa томболa в съответното нaселено място! Ние следвaме пътя путинков неотклонно и всеотдaйно! Дa живей чикистко- кaпитaлистическaтa прaвослaвно- милиционерскa демонокрaция!
33
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРЕКАЛИХА С РЕЗУЛТАТИТЕ !!!! щото много руснаци не са съгласни а те изкараха не само, че са съгласни но и , че Украинците там са съгласни също :DТази безобразна фалшификация ще се отрази чак на изборите в Русия да види народа колко са истински проведени от комунистите в русия!
32
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА КАКВО ДА СЕ ЛЪЖЕМ!!!!ПРЕДЕЛНО ЯСНО Е, ЧЕ *** И КОМУНИСТИЧЕСКОТО МУ ХУНКО УПРАВЛЕНИЕ ИДВАЩО ОТ ГОСПОДАРИТЕ МУ ПАРТИЯТА РОБСКА РУСИЯ ЩЕ АНЕКСИРАТ ДВЕТЕ ОБЛАСТИ И ЩЕ ВКАРАТ РУСКАТА АРМИЯ ТАМ!!!!ТОВА Е ВЕЧЕ ВОЙНА И ПРЕВЗЕМАНЕ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ПАРЧЕ ПО ПАРЧЕ!!!
31
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
96 % ? ... не може да бъде ... поне 196 % ще да са били :)))
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквите искат референдум от Боко-то
29
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** като е такъв велик демократ и толкова загрижен за народите в руските области, защо отказва на Курилските острови да правят референдум за присъединяване към Япония...?
28
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ!!!СЕПАРАТИСТИТЕ АЛА КОМУНИСТ ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ И ПО-ДОБРЕ ЗА СВЕТА!!!
27
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ РЕЗУЛТАТИ ПО-МАЛКО ОТ 90%-ТА ТО С ТОЛКОВА ЛЪЖАТ И ПОВЕЧЕ , ЧЕ Е РЕЙТИНГА НА *** В РУСИЯ ;DDDDDDDDDDDD
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Карлово иска да се присъедини към Монте КарлоВО :)
25
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами Луганската Република да поеме част от дълговете на Украйна пропорционални на населението.... Също така Луганската република да признава стажа и плаща пенсиите на хората живели и работили там, но не желаещи да живеят там след отделянето... А да видим сега дали е толкова лесно да се отделяш...
24
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКО ТОВА СЕ ПРАВИ ЗА ДА МОЖЕ РУСИЯ ДА ВЛЕЗЕ В ТЕЗИ ОБЛАСТИ!!!!БЕЗ РУСИЯ ТЕЗИ ОБЛАСТИ СЕ ВРЪЩАТ В УКРАЙНА!!!НО ПОНЕ ЯСНО ЩЕ СЕ ВИДИ КАКЪВ ПРЕСТЪПНИК Е КОМУНИСТА ТЕРОРИСТ ПУТИН И КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ СБИРЩИНА В СКОБИ ПАРТИЯ!!! РОБСКА РУСИЯ!!!