Русия обвини ООН в стремеж да реабилитира властите в Киев

Москва: Не е спазен принципът за неутралитет и безпристрастност
16 май 2014 15:16, Елка Василева
25
Русия обвини ООН в стремеж да реабилитира властите в Киев
Снимка: Reuters

Русия обвини авторите на доклада на ООН за човешките права в Украйна в политическа поръчка с цел реабилитиране на прозападните временни власти в Киев, предаде Ройтерс.

В коментарите си за Крим авторите на документа, публикуван от офиса на върховния комисар на ООН за правата на човека, "надхвърлят рамките на позволеното от Устава на ООН, пряко разпореждащ на служителите от организацията строго да спазват принципа за неутралитет и безпристрастност", заяви външното министерство в Москва, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Ведомството изразява дълбоко съжаление във връзка с това, че докладът фактически оправдава престъпната наказателна операция в Югоизточна Украйна, премълчава за жертвите сред мирното население. Авторите правят опит да хвърлят отговорността за нарушенията на човешките права върху "проруските сили".

"Незнайно защо са забравили да споменат и за това, че Украйна спря да подава сладка вода в Крим - действие, което нарушава цял ред човешки права", изтъква министерството.

Докладът бе представен в Киев от помощника на генералния секретар на ООН за човешките права Иван Шимонович, "прочут с ангажираните си, необективни оценки на положението с човешките права в Украйна", допълва руската агенция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички вече видяхме какво представлява Европа. Сбирщина нискоморални ***, потдържащи и насърчаващи изгарянето на живи хора и палачите, извършили злодеянието. Всички илюзии за това какво е Европа изченаха за един миг. Обвиняват ни за грехове, които те са извършили и извършват много преди нас в много по - големи мащаби. Нямаме работа с такива ***.
20
1
 
9
 
! Отговори
хахахаа преди 9 години
тези експерти са американски мекерета--доклада е фалшименто--какно всичко което опре до оон...що нема нещо за либия,ирак--как са там правата на ..човеко...хахаха
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е "експертите",работещи в ООН гледат през американски очила и заличават по същество работата на ООН като организация,създадена за опазване на мира и сигурността в света.Явният слугинаж вече дразни."Човешките права"и "демокрацията",проповядвани от амер.управляващи са само параван на терористичната им дейност по света.
18
0
 
0
 
! Отговори
timofei преди 9 години
До СПАСi kakwo ot towa?slad kato w tibet budiski monasi se samozapalwat da ne ni nqkoi sa e sprql da kupuwa kitaiski bokluci?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ са dovolni, bratoubiistwena voina v Siria,bratoubiistwena voina v Ukraina, malko li sa postignali?
16
1
 
0
 
! Отговори
st преди 9 години
15 Ахмака писали хххееххехе
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пояснявам майте дългове са си мой, но защо и чуждите да са мой.-Нато желае увеличение на разходите % БВП - плащаме чрез данъци познайте чие производство са (определено не българсо)-Война в БГ, за малко я изпуснахме миналата година (още не е късно)-БГ войници имаше в Ирак странна тренировка по умиране-4 бази на САЩ в БГ при това безплатни (US комунизъм), не на НАТОЗа медиите си прав до една са ... ....
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14 Няма как да плащаш чужди дългове, след като си имаш свои.... Война в Бг няма, ако има тя ще е плод на наши политици Бг войниците в чужбина тренират в реални условия за да са по-добри в защитата на България Чужди войски в Бг няма. К*рвенски медии - за съжаление всичките са такива, защото Бай *** вярва на това което му отърва, а не на истина и факти!
13
0
 
0
 
! Отговори
АК74 преди 9 години
kak2z.ru/index.php?topic=95433.0
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън от НАТО и ЕС Не искам да плащам US дългове да си ги плащат сами.Не искам война в БГНе искам бг войници да *** за чужди интересиНе искам чужди войници в БГНе искам лъжливи и промиващи мъзъци медии.
11
3
 
9
 
! Отговори
Оурко преди 9 години
До Фюрер ПутинИ къде ги тези речи на Путин? Аз що не съм чувал да е произнасял некакви специални речи? Дай да ги видим къде са!
10
2
 
40
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
От кризата в Украйна разбрах 2 ужасяващи факта:1. ЕС е абсолютно зависима и подчиняваща се организация на САЩ, изпълняваща поръчения от Вашингтон, които дори са адски вредни за ЕС.2. ООН е под същата зависимост и подчинение на САЩ, както и ЕС.3. ЕС, НАТО и ООН се управляват еднолично от Вашингтон.И за себе си реших, че на предстоящите евро избори НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ! Не и за този зависим и подчинен на САЩ съюс !
9
22
 
8
 
! Отговори
Фюрер Путин преди 9 години
Чада, рашисти, руски фашисти ни ривети!Тази мерзост на ООН световниата ционистка конспирация и американските империалисти + еврогейците ще бъде размазана от РАША. За целта ви призовавам да слушате още по-усърдно плочите с моите речи и да пишете в моя възхвала по форуми, социални мрежи и амбалажна хартия.Ваш государ, работодател и собственикФюрер Путин
8
3
 
32
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Ето защо Демократична България е на място 100 по свобода на словото...1. Янукович го свалиха "мирно протестиращи" (Които убиха 67 полицаи нямащи оръжия, изгориха ЖИВИ тридесет и раниха над 600)2. А в Славянск, Луганск и Донецк, "въоръжени окупатори" превзеха власта Мотото ни нали беше Морал в политиката и медийте и българските медии наистина са морални, "свободни" и "независими", а в Киев красиви борци за демокрация, ляха кръв като река и май, ако трябва В БОРБАТА ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС - камък върху камък в източна Украйна няма да оставят!!!
7
1
 
21
 
! Отговори
Рефер енд Ум преди 9 години
Заради тази *** реклама на смотаната, прокиснала бира "Ариана", човек една новина не може да прочете! Призовавам Ви, не я купувайте! До гуша ми дойде от такива непоискани търговски съобщения.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Защо изобщо се коментира, какво е ООН? Тази организация, подвластна на големите, егоистични, престъпни държави, им служи безответно и предано. Как да се окачестви мълчанието на ООН, вместо да повдигне обвинение за международен съд на фашистите, изгорили живи и избили стотици хора, РАЗСТРЕЛЯЛИ ДЕТЕ В СЪРЦЕТО, ЗАРАДИ ГЕОРГИЕВСКА ЛЕНТА НА БЛУЗКАТА МУ, освен като съучастие в неофашистките престъпления в Украйна. Никога не са защитавали правите, а богатите. Защото те ги хранят тлъсто.
5
2
 
23
 
! Отговори
@ преди 9 години
РТ "Русия:Докладът на ООН за Украйна показва двойни стандарти в опит да се замажат с бяла боя действията на Киев."Русияя също отбелязва колко странно е ,че в доклада от 30 страници няма спомената нито една манифестация на агресивност от страна на агресивния(и фалшив да добавя,служещ на неукраински интереси)украински национализъм,което показва,че е политически мотивиран доклад (а не обективно представяне на фактите и реалността).rt/news/159388-un-report-ukraine-criticism/
4
3
 
26
 
! Отговори
* преди 9 години
Все повече става ясна конспирацията срещу Русия,няма съмнение.Не само,че не е споменат случая с Крим и водата но когато терористите в Сирия спряха водата към Алепо вече 10 дни поне на 3млн души,даже го няма в новините.Бог да пази Русия!РТ"Владимир Путин:Недопустимо втягивать крьiмских татар в спорьi между Киевом и Москвой.
3
14
 
9
 
! Отговори
Фюрер Путин преди 9 години
ООН са ционисти и евреи (дори и онези от Африка), американски шпиони и еврогейци които РАША умува да превъзпита в Сибир. Фюрер Путин обещава че като превземе цялото земно кълбо ще ги накаже!Фюрер Путин
2
1
 
59
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА НА СТРАНАТА НА РУСИЯ, НА СТРАНАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА!!!!! В БЪЛГАРИЯ СА ОКОЛО 90%!!!!КАКТО И ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАМАЗВАТ ДЕЙСТВИЯТА НА ФАШИСТКАТА ХУНТА, НАРОДИТЕ ПО СВЕТА НЕ СА СЛЕПИ!!!!