Путин върна войските от границата с Украйна в базите им

"Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани"
19 май 2014 12:45, Елка Василева
350
Путин върна войските от границата с Украйна в базите им
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин разпореди войските, участвали в учения близо до границата с Украйна (в Ростовска, Белгородска и Брянска област), да се завърнат в базите си, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

Заповедта предвижда тези части да продължат бойната си подготовка на полигоните край съответните бази.

Президентът на Русия "приветства първите контакти между Киев и привържениците на федерализацията с оглед установяване на пряк диалог, в който да участват всички заинтересовани страни", се казва в съобщението.

Още по темата

Русия приканва незабавно да бъдат спрени "наказателната операция" и насилствените действия, да бъдат изтеглени войските и всички натрупани проблеми да се решават единствено по мирен начин, посочва пресслужбата.

Във връзка с продължаващата "наказателна операция" в Украйна напрежението в тази страна нараства, констатира Кремъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ситуацията в Украйна бе обсъдена на оперативно съвещание с членовете на руския Съвет за сигурност, проведено днес от президента Владимир Путин в Сочи преди отпътуването му за Китай, уточни говорителят му Дмитрий Песков. Обсъдени са били и други актуални международни проблеми от дневния ред на преговорите, предстоящи в Шанхай.

Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани в страната, отбеляза Путин преди посещението си в интервю за китайски медии, пише БТА. С Китай "сме на общо мнение, че е недопустимо да се преразглеждат резултатите от Втората световна война", заяви руският лидер. "Последиците ще са крайно опасни; показват го днешните трагични събития в Украйна", каза той.

"Естествено ще се противопоставяме и занапред на опитите за фалшифициране на историята, за героизация на фашистите и техните помагачи, очерняне паметта и доброто име на героите освободители", увери руският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1, този път е истина
2
3
 
4
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛСТВО преди 9 години
Информация на националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натискЗА ПЕРИОДА ОТ 6 ЧАСА НА 16.05.2014 Г. ДО 6 ЧАСА НА 19.05.2014 Г. НА ВХОД НА ЗЕЛЕНА ГРАНИЦА СА ЗАДЪРЖАНИ 88 ДУШИ. press.mvr.bg/news/news140519_02.htmБЪЛГАРИЯ е в огромна опасност - нелегалните ислямисти отново атакуват. до кога това правителство ще предава българия - до кога - за чии на границата има 1500 плицая?!ограда по цялата граница е последната надежда
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да кажем по една добра дума за ***.