Няма да призная анексирането на Крим, отсече Порошенко

Втори тур на президентския вот няма да има, убеден е той
Обновена: 25 май 2014 22:14 | 25 май 2014 22:13,
79
Няма да призная анексирането на Крим, отсече Порошенко
Петро Порошенко и Виталий Кличко, Снимка: Reuters

Украинският милиардер Петро Порошенко, който според екзит пол води с малко над 55% на президентските избори в Украйна, заяви, че подкрепя идеята в страната му да има предсрочни парламентарни избори тази година, предаде Франс прес.

Порошенко изрази увереност, че втори тур на президентския вот няма да има, посочва ИТАР-ТАСС. В първо изявление след оповестяването на екзит полове 48-годишният Порошенко каза, че ще сложи край на войната в Украйна и ще върне мира в родината си, посочва Франс прес.

Порошенко съобщи пред журналисти, събрали се в предизборната му централа в Киев, че първото му пътуване в качеството му на президент ще бъде в област Донбас - района, в който се намират самопровъзгласилите се за републики Донецка и Луганска област. Порошенко посочи, че никога няма да признае руското анексиране на Крим, посочва Ройтерс.

Още по темата
На въпрос за отношенията на страната му с Русия Порошенко каза, че суверенитетът и териториалната цялост на Украйна са първостепенни за него, предаде Ройтерс. Порошенко обеща, че Украйна ще бъде единна, а не федеративна държава, допълва ИТАР ТАСС.

Шоколадовият крал посочи, че няма да признае и референдумите за самоопределение в Донецк и Луганск от 11 май, допълва агенцията. Порошенко, цитиран от Ройтерс, обеща също, че страната му ще следва пътя на европейската интеграция в съответствие с волята на избирателите.

Той изключи преговори с проруските сепаратисти докато те не свалят оръжие. Порошенко подчерта и че Украйна трябва да подпише договор за безопасност с Русия в замяна на меморандума от Будапеща, предаде ИТАР-ТАСС.

"Русия е наш съсед, без който е невъзможно да гарантираме безопасността на Украйна. Необходим ни е договор за сигурност, който да замени споразумението от Будапеща", посочи Порошенко.

Той подчерта, че е готов да работи с Русия независимо от проблемите в двустранните отношения и подчерта, че двете страни трябва да намерят решения на най-неотложните въпроси, пише БТА.

Меморандумът от Будапеща е споразумение, подписано в унгарската столица на 5 декември 1994 г. и предоставящо гаранции за сигурността на Украйна в замяна на подписването от Киев на Договора за неразпространение на ядреното оръжие. Меморандумът беше подписан от три ядрени сили - Русия, САЩ и Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украина не стала бандеровской.Или антироссийской.Или антирусской.Украина, практически вся Украина, стала антипутинской.И ориентированной на интеграцию в западный, т.е. в современный, мир.Наши поздравления братскому народу!
33
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самый главный результат украинских президентских выборов это не то, что президентом избран П.Порошенко.Самый главный результат вчерашних президентских выборов это формально-юридическая смерть путинского мифа о т.н. "расколе" Украины на западно-центральную и юго-восточную части, на западенцев и русскоязычных, на "бандеровцев" и Новороссию.Это похороны путинского плана по разделу Украины.Это окончательное завершение 20-летнего периода "украинизации" Украины, о которой речь шла здесь.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
na koi e po - po - nai golqm nosyt ? oresharski ? klichko ? borisov ? rampoi ? barozu ?
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КрaсиГте за това ще си вземат Донбас ...а останалото ще го дадат на ЕС...за НАТО ..и дума да не става !
30
2
 
45
 
! Отговори
има няма преди 9 години
Президент има, държава няма!
29
2
 
32
 
! Отговори
Majorski преди 9 години
значи доколкото разбирам ..и този няма да го бъде дълго !
28
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе харесва му или не, Крим няма как да го спаси... но останалите области ще си ги вземе!
27
2
 
32
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Запасен,радвам се че има политически грамотни сънародници!Ей,хора със сигурност Путин & екип-не са много доброжелателни към България,но във този момент Русия възпира световната хегемония на глобализма!Страните от БРИКС могат да променят световното статукво!Русия,по стечение на обстоятелствата се явява стожер срещу идващото заробване на човечеството!В момента Сирия е преграда срещу Иран.Следете как,ще следват опити за "оранжеви " революции в Русия,Бразилия,Индия,Китай и Ю.Афтиканският съюз...
26
6
 
16
 
! Отговори
към 64 преди 9 години
Рамзан Кадыров: Я, пехотинец Путина, старался доказать всему миру, что мы не позволим ставить на колени наших граждан
25
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна ще подпише нов договор с ЕС за изграждане на шоколадов тръбопровод, който ще замени Северен поток!
24
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко ще се дуе докато не реши Кадиров да го посети!Я като видяха двама чеченци и колко бързо освободиха руските журналисти!
23
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Го-о-о-о-о-ол!!! 5:2!!! Русия е новият световен шампион по хокей на лед в Минск.
22
5
 
37
 
! Отговори
КрaсиГ преди 9 години
Изобщо не искa МИР мaмицaтa му крaдливa. Тa нaли aмеркaнците и него го предложихa.
21
3
 
34
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Отново са подновени военните деиствия в Славянск Това е инфо за тия,дето си мислят,че тоя иска мир
20
3
 
31
 
! Отговори
КрaсиГ преди 9 години
РУСИЯ имa интерес укрaйнa дa остaне цялa дaри в европa но не в нaто.Тaкa ще бъде буфер между РУСИЯ и нaто.От икономическa стрaнa :зaпaднaтa чaст почти нямaт икономикa сaмо цaревицa.Индустриятa е нa изток нaй вече Домбaските мини.
19
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УКРАИНА ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ Я НЯМА
18
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сиргурност при първaтa му срещa с ПУТИН ще му се свият топките и вече ще мисли преди дa говори.
17
4
 
16
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Няма да има единна Украйна. Западните територии ще се "европеизират" подобно на нас, т.е. ще им натикат НАТО-вските бази, ГМО-тата, ЕРП-та като нашите и целия останал антураж на "демократизирането", източните ще са автономни републики със много по-нисък жизнен стандарт, но пък ще дишат по-свободно , а Киев ще е със специален статут и никой няма да разполага оръжия там.
16
5
 
33
 
! Отговори
Щом е милиардер преди 9 години
....мястото му е в ЗАТВОРА !!!!
15
4
 
22
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Шоколадовият магнат,ако не "стъпва' правилно ще бъде понежен в марципанов!Единна уКрайна,значи НАТО,ЕС,американски бази...Най-вероятно вдига лозунги за масите.А,после ще се разбере някак си с Голямата Мечка,ако не...гражданска война, ама не с лошо въоръжени "сепаратисти" ами с професионалисти въоръжени по "каталог"-Сделано в Росии".А,може и полети на СУ-35...