В изчезналия Боинг може би е свършило горивото

Публикувани бяха нови спътникови данни
Обновена: 27 май 2014 13:59 | 27 май 2014 13:58, Елка Василева
22
В изчезналия Боинг може би е свършило горивото
Снимка: Reuters

Най-вероятната причина за изчезването на малайзийския пътнически самолет Боинг 777-200 е свършване на горивото, след което самолетът е паднал в Индийския океан. Това заявиха днес експерти от австралийската агенция за транспортна безопасност след анализ на спътникови данни, публикувани в доклад на малайзийските власти, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Според тези данни постъпващите ежечасно в спътник звукови сигнали от самолета са станали нередовни преди окончателното изчезване на връзката със самолета. Това води специалистите до предположението, че електронната система на Боинга на няколко пъти е отказвала заради недостиг на гориво.

Освен това австралийските експерти отбелязват, че зоната на издирване на самолета в Индийския океан се пресича с единствения авиационен маршрут в района, който свързва австралийското пристанище Пърт с Кокосовите острови. Според специалистите е възможно самолетът да се е движил по този маршрут на автопилот, а екипажът може би е бил в безсъзнание, пише БТА.

В нощта на 7 срещу 8 март пътнически самолет Боинг 777-200 на малайзийските авиолинии с 227 пътници и 12 души екипаж на борда, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, изчезна от радарите на авиодиспечерите. До момента опитите за откриването му са безуспешни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
пилот преди 9 години
Олеле малееее. Хора вървете да се лекувате... Много филми гледате....Или май ви е скучен живота и се занимавате с глупости...
18
0
 
2
 
! Отговори
men преди 9 години
има имена бе бате. китайци от фирма за електроника ползваща се във военните технологии. цялата фирма е на самолета почти. няколко дена преди полета са подали патент за няква изродска технология. потърси и ще намериш.
17
0
 
2
 
! Отговори
men преди 9 години
ами да едва ли лети още 2 месеца по късно. пушак и огледалца.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От началото само лъжи! Вече се оплетоха в собствените си лъжи!
15
2
 
4
 
! Отговори
пилот преди 9 години
Леле мале колко специалисти!!!! То всички в България разбират от всичко....! Ама то затова други ни управляват...
14
0
 
6
 
! Отговори
BG преди 9 години
И да му свърши горивото, има една малка турбинка, която се спуска от корема на самолета и генерира енергия за комуникационните системи на самолета. Прах в очите е всичко ...
13
1
 
5
 
! Отговори
bau преди 9 години
Явно целят да заблудят хората какво точно е станало. Това с горивото е абсурдно. Има случаи на свършване на горивото на самолет на 10 000 м височина и успешно приземяване на суша чрез планиране без преден колесник - на който му е интереснo - The Gimli Glider.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ. ТИЯ НАПРАВО НИ МИСЛЯТ ЗА МАЙМУНИ ОТ ЗООЛОГИЧЕСКАТА. САМОЛЕТА ИЗЛИТА ВИНАГИ С ПЪЛНИ РЕЗЕРВОАРИ. ПО МАРШРУТА СИ ДО КРАЙНАТА ТОЧКА НА КОЛКОТО И ЛЕТИЩА ПО ДЕСТИНАЦИЯТА ДА КАЦА ВИНАГИ РЕЗЕРВОАРИТЕ СЕ ДОПЪЛВАТ. А ТОЗИ НЕ Е ИМАЛ КАЦАНИЯ ПО ДЕСТИНАЦИЯТА СИ ЗАТОВА Е ТРЯБВАЛО РЕЗЕРВОАРИТЕ ДА СА ПЪЛНИ ДО ГОРЕ. ЗАЩОТО СЕ ПРЕДВИЖДАТ И АВАРИИНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНЕ ПРИ НЕОБХОДИМОСТ. ТЕЗИ ДА ГИ РАЗПРАВЯТ НА БАБА МИ.
11
2
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ПОРЕДНАТА ТЪПОТИЯ.ЗАЩО НЯМА ИНФО ЗА ИМЕНАТА НА ПЪТНИЦИТЕ И ПРОФЕСИИТЕ НА НЯКОИ ПО-ИЗВЕСТНИ ОТ ТЯХ? ПОСЛЕ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ЧЕ Е БИЛ СВАЛЕН СЪС РАКЕТА ОТ ЗЕМЯТА КАКТО НАВРЕМЕТО ИЗРАЕЛСКИЯТ МУ СЪБРАТ ПО ВРЕМЕ НА ВОЕННИТЕ УЧЕНИЯ НАД УКРАЙНА.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали двигателите подавали информация 4 часа след изчезването бе, как му е свършило гориво? И да беше свършило как ще изгасне цялата апаратура? Абе вие за мезе ни вземате вече! Ясно е, нещо се крие.
9
1
 
6
 
! Отговори
BBC.co.uk преди 9 години
В изчезналия Боинг може би е свършило горивото...nee bre, oste pravi okolosvetski krugceta...Viz , kogato rusnacite sprat dostavkata na vuglevodorodi /3 juni/ -ste ne ste, ste padAA...Kakvi loshi rushniaci... I Malaizia da se vkliucva v sankciite ...at once !!
8
1
 
13
 
! Отговори
еи преди 9 години
познайте, тези дето първи се юрнаха да го търсят, те са го й свалили.
7
2
 
12
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
Случаят стози самолет беше по-ясен от гледна точка на това, че те имаха определен маршруш за претърсване. Знаеше се, че самолетът е напуснал обхвата на радара в латинска америка, движи се над океана без радарно проследяване, но когато радарът от другата страна на океана е трябвало да го засече това не се е случило. Значи самолетът е паднал в пролуката на наречена "ехолокаторна дупка". Тук изобщо не е ясно в кой океан е паднал самолета...което е странно меко казано..
6
2
 
25
 
! Отговори
hhh преди 9 години
Следващата новина за самолета сигурно ще е, че някой от пътниците бил с растроиство и от напъна му в клозета самолета се е разхерметизирал. Как пък не ги е срам така да лъжат хората!
5
8
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Онзи самолет на ЕърФранс от 2009 го търсиха 2 години докато го намерят. И това в Атлантика, който е многократно по-малък. Тук говорим за Индийския океан - ОГРОМНА площ, с дълбочина на места над 4 км. Нашето Черно море може да се нарече една квартална локва пред огромния океан. Ще минат поне 3-4 години, докато го открият или се откажат.
4
2
 
25
 
! Отговори
Експерта преди 9 години
На самолета като му свърши нафтата, почва да губи височина, почват некви ламби да мигат и аларми да дрънчат, па после във водата плуват седалки, жилетки, стюардеси, фюзелаж....Ае стига плоски оправдания - свършило горивото и се дезинтегрирал...Глупости на търкалета.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проследяващият радар е следил самолета. До кой момент, какво е станало с ехолокацията, как самолета е избен от радара, ако е отражението на радара е станало твърде ярко преди изчезването значи е станала експлозия, ако отражението се е разпаднало на много малки отразени повърхности значи се е разпаднал без да има експлозия или поне без голяма експлозия. Изобщо това "разследване" е много странно..
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо инфото около тозиссамолет е толкова абсурдна и противоречива. Смесват се два различни термина-"изчезване" от радарите и загуба на радио връзка са два напълно различни процеса. Всеки самолет се следи от радарните станции, а "изчезване" от радара има в два случая-падане на самолета или излизане на самолета извън обхвата на радарите. Все простички въпроси, на които медиите не ни дават никакъв отговор.
1
2
 
23
 
! Отговори
тесатук преди 9 години
Путин, му е спрял газта а евреите са ги накълцали за органи.Няма самолет няма пасажери няма проблем.