Арестуваха украински диверсанти в Крим

Те трябвало да извършат терористични акции в новите руски територии
30 май 2014 09:58, Красимир Ангелов
21
Арестуваха украински диверсанти в Крим
Снимка: Reuters

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) арестува в Крим диверсанти от украинската радикална групировка "Десен сектор", съобщиха от ведомството, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Престъпната група планирала "диверсионно-терористични акции в Симферопол, Ялта и Севастопол", след което смятала да унищожава жп мостове и далекопроводи.

Федералното следствие образува наказателно дело срещу О. Г. Сенцов, С. Г. Афанасиев, А. В Чирни и А. А. Колченко. По данни на ФСС четиримата се канели по-специално да взривят самоделни експлозивни устройства през нощта срещу Деня на победата - 9 май, край мемориали в Симферопол, а през април - да опожарят градския офис на руската общност в Крим и местното представителство на руската партия "Единна Русия".

При обиски в жилищата на заподозрените са открити експлозиви, огнестрелни оръжия, боеприпаси, туби със запалителнасмес, противогази, националистически атрибути и др.

Според ФСС арестуваните са направили самопризнания, според които са организирали
терористични атентати в Крим, за да дестабилизират обществено-политическата обстановка на полуострова, с което да провокират Москва да изключи Крим от състава на федерацията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
ukrain-inform преди 8 години
Дмитрий Тимчук военен кореспондентОперативни данни на организацията Информационна съпротива (ИС):През последното денонощие в зоната на конфликта в Донбас руско-терористичните войски продължиха активно да обстрелват позициите на украинските войски както със стрелково въоръжение (фактически по цялата линия на съприкосновение между страните), така и с използването на 122-мм и 152-мм артилерия, бронирана техника, 82-мм и 120-мм минохвъргачки. Регистрирано е и използване на РСЗО.
15
0
 
8
 
! Отговори
rustam преди 9 години
бог да ги прости
14
1
 
16
 
! Отговори
, преди 9 години
ИТАР ТАСС -"Около 300 украински наемници от Сирия се бият в югоизточна Украйна".Тези терористи,които са се били за свалянето на Асад и за разкъсването на Сирия на парчета,са се присъединили към Десния сектор,където да продължат терористичната си активност срещу руското население,което не желае да бъде управлявано от терористи.en.itar-tass/world/733865
13
0
 
14
 
! Отговори
* преди 9 години
От началото целта на предателите на Украйна бе да изземат базите ползвани срещу милиони наем плащан от Русия и 30 %отстъпка за газта ,протин националните интереси на Украйна и Русия и да се инсталира проционистко правителство.Таймс оф Исраел публикува статия за как ционистите се "подгрявали" за нападение над суверен Иран ето кое мотивира събитията в Сирия,Украйна.Гледа се голямата картина и опасността пред която е изправен света от режим ,който е над международното право. timesofisrael/iaf-plans-for-iran-attack/
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новината даже не е на челната страница, а е деликатно набутана в трета глуха. Виж съчиненията за украинските моряци, които облъснали руски спецчасти с ръкопашен бой, докато се опитвали да превземат украинския боен кораб с влекач (хаха), си беше на първа страница (преди да я изтрият от срам).
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как, искате да кажете, че галениците на Киев са отишли да вършат терористични актове? Колко нетипично за десен сектор и Киев.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом киев и "загрижената" международна общност мълчат, значи операцията им се е провалила.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азщо ак те пита ФБР или ЩАЗИ или някоя друга агентура ...ще им разказваш приказки от хиляда и една нощ ...или ...Ама че елементарни хора има ... да изопачаваш новинита с цел да внушиш на някой нещо не е геройство ..това го прави и сънът ми (12 год)...Аз само едо ще ти кажа ..щом са и хванали и опандизили значи има за какво ...мен що не ме арестуват за сепаратиски действия !!!???
8
2
 
15
 
! Отговори
Смях! преди 9 години
До Han KrumАко те нарека ***, ще е обида. Няма да те наричам ***. Крим е бил български, преди това - сарматски, визиготски, след Кубратова България - хазарски, после венециански, после татарски, после руски, даже през ВСВ - немски и после - съветски. А на ювиги хан Крум Страшни не му е идвало на ум да си го завоюва. Защо ли? Ами не е имало някой умен като теб да му подскаже!
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Han Krum"Smart za rusnacite! Krim e Balgarski!"Ханчо защо говориш като Американчо?
6
24
 
4
 
! Отговори
Han Krum преди 9 години
Smart za rusnacite! Krim e Balgarski!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bravo na rysnacite oshte v zarodish otstraniavat problemite za obiknovenite xora.(ykrainskite prodaznici sa gotovi na vsi4ko za pari)
4
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКО В ТОЗИ САЙТ Е Л Ъ Ж А!Прочетете "ФАКТИ"
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във уранов рудник до живот.
2
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След разпита да ги подарят на Рамзан Кадиров.
1
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е ***, да ни разясни ситуацията?Да не сте я уволнили,бе?