САЩ с предупреждение и към Китай

Причината: териториалните претенции на Пекин
31 май 2014 08:05,
173
САЩ с предупреждение и към Китай
Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл предупреди, че САЩ няма да си затварят очите, когато страни като Китай се опитват да ограничават корабоплаването или пренебрегват международните правила и стандарти, предаде Асошиейтед прес.

На годишната конференция по въпросите на сигурността в Азиатско-тихоокеанския регион, известна като "диалога Шангри Ла"( по името на хотел в Сингапур), Хейгъл заяви, че териториалните претенции на Китай в Южнокитайско море дестабилизират региона и че нерешаването на споровете с другите страни заплашва дългосрочния напредък в Източна Азия.

Шефът на Пентагона повдигна също въпроса за китайския кибершпионаж срещу САЩ по-малко от седмица след като Вашингтон обвини петима китайски офицери в хакерство срещу американски компании с цел кражба на търговски тайни.

Хейгъл използва речта си на конференцията, за да увери азиатско-тихоокеанските страни, че въпреки бюджетните трудности и увеличаването на нуждата от военна помощ в Африка и Европа САЩ остават силно ангажирани към Азия.

АП отбелязва, че страните от Азиатско-тихоокеанския регион поставят под съмнение сериозността на САЩ за т. нар. преориентиране към Азия, особено след като събитията в Украйна и терористичните заплахи в Африка получиха много по-голямо внимание.

"Ребалансирането не е цел, обещание или визия - то е реалност", увери Хейгъл и изброи дълъг списък от стъпки на САЩ в тази посока - увеличаване на войските, корабите и военните ресурси в региона, предоставяне на системи за ПРО на Япония, продажбата на съвременни безпилотни самолети на Южна Корея и разширяването на военното сътрудничество с Австралия, Нова Зеландия и Индия. Той съобщи, че САЩ планират да увеличат чуждестранното военно финансиране с 35 процента и военното обучение с 40 процента до 2016 г.

Призовавайки страните да работят за решаване на споровете си, Хейгъл каза, че САЩ ще продължат сближаването и с Китай въпреки различията им.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
30
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
САЩ СЕ ПЛАШИ ОТ КИТАЙ ЧЕ СЕ СЪЕДИНИ СЪС РУСИЯ .АМЕРИКА ДА СИ ОСТАНЕ ВЪВ АМЕРИКА ДА НЕ СЕ БЪРКА В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ.ВИЖТЕ КАКВО НАПРАВИ СЪС УКРАЙНА .НОВОИЗБРАНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА УКРАЙНА ОЩЕ НЕ Е ПОСТЪПЪЛ НА ПОСТ ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ ВЪВ ВАРШАВА НА 04.06. Т.Г. ОБАМА.ЗА ДА МУ ДАДЕ ИНСТРУКЦИЯ ДА УНИЩОЖИ ЮГОИСТОК ЧЕ ОБЕЩА НА УКРАЙНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ НЯМА ДА ДАДЕ ТЕ СА СВИКНАЛИ САМО ДА ВЗЕМАТ
86
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕ ХАМЕРИКАНЕТАТА ДОБРЕ СЕ ЗАКАНВАТ АМА ДА НЕ ОТНЕСАТ БРАДАТИЯТ? КИТАЙ НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ. НЯМА ГИ ОНЕЗИ С *** И ВЕЛОСИПЕДИТЕ. ПРИ ТОЗИ НАРОД ОТ БЛИЗО 2 МИЛИАРДА ПЕША АКО ТРЪГНАТ ОТ ХАМЕРИКАНЕТАТА ЩЕ ОСТАНЕ САМО БРАДАТИЯ ВУРСТ.
85
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ правят нещо много интересно, но то може да има и ефект на бумеранга. Затварят абсолютно всички врати на Китай, с изключение на една, която зее широко. Китай се нуждае отчаяно от експанзия и единствения път е да прегазят съветския съюз. Ясно е, че не им се влиза във война с който и да е, особено със САЩ и съветите, от които имат оправдан страх и респект. Те обаче ще бъдат принудени и Сибир изглежда като най-вероятната им нова територия.
84
5
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо 98 Атака умря от преяждане,препиване и срамни болести,хванати по екзотични дестинации.Също и от слаб творчески потенциал-западна им шоуто.
83
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това се казва наглост, вие ако още не сте разбрали сте собственост на Китай, а който плаща поръчва музиката, а не обратнот
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 98ОТ СПИН, хванали го в Барадеро, там латиносите не си поплюват !
81
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подължение на 111-------------------------Абе като видиш някакъв луд ***, ами кажи му да си ходи, да се оправи първо, да се приведе във нормален вид, да изглежда като нормален човек, по време на конкурса да забрави че е *** и да си пее като нормален човек, като има глас ще спечели, а то спечели защото е брадат травестит! Що за глупост е това.Ако отиде сега един клошар - няма да го пуснат, ама тоя *** го пускат, ами нали и двамата са хора?! Или не са?! Трябва да има фейс контрол!!!
80
3
 
43
 
! Отговори
бай уй преди 9 години
До Анонимен 95САЩ и Англия трябва да бъдат изравнени със земята.
79
0
 
7
 
! Отговори
това е .... преди 9 години
До Анонимен111--стига бе.... това са ни НОВИТЕ ценности,,,,,,,,,какво само плюете бе.
78
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
110----Излагат себе си, излагат и нас!!!Как може такива извратени, отвратителни, гнусни, долни неща да се дават по ТВ изобщо, че и наградата да вземе.
77
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самото име на конкурса "Евровизия" трябва да се промени.Звучи сякаш това е визията на Европа - брадат травестит на име - Кончита Вурст!!! Луди хора!
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 108-----------А ти по брадати травестити ли си падаш хахах
75
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поздрави за всички американоиди с песента на Кончита Вурст - брадатата певица!
74
4
 
47
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Майната им на сащ,рано или късно ще си получат заслуженото,но лошото е че ще пролеят още невинна кръв....
73
1
 
31
 
! Отговори
до 99 преди 9 години
До Анонимен-----------САЩ СА СУПЕР! ОБИЧАМ АМЕРИКА! ЗАБРАНА ЗА КОМУНИЗМА!-------- Точно САЩ в момента са комунистическа държава---Та по твойта логика,трябва да забраним САЩ......Предвид исказването ти,се вижда ,че си още малък и много наивен.....
72
3
 
46
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
САЩ активно размахват пръст на Русия покрай машинациите,които каубоите сътвориха там,а сега се заканват и на Китай.ГМО-тата май си просят шамари от Русия и Китай.Може и да си ги получат!Отделно-разбрах,че днес е имало земетресение в Китай,който е оставило милиони без къщи.Познайте причината-Руско-китайската газова договорка + темата тук.Никой не може да ме обеди в противното!Въобще не ми говорете,че ХАРП действа само на електромагнитно ниво!
71
3
 
46
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Въпросните острови са спорни и е трудно да се прецени коя от двете държави има право над територията им.Но!Това въобще не е причина за наглото арогантно и станало дежурно през годините американско вмешателство!За тези,които си мислят,че САЩ е гарант за добри отношения искам да кажа-на краварите ей толкова не им пука за нито една друга страна.Правят от мазна демагогия и лични интереси.Китай и Япония претендират и именно те трябва да се разберат,а не трети страни!Долу САЩ!
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ясно от къде идва наглостта!!най - големите бандити дават акъл на другите!и тук е така!!
69
23
 
2
 
! Отговори
мангоджери преди 9 години
всичкият акъл и технологии от Втората световна насам са зад океана, "тихата война" водена от Запада, така ги циментира руснаците, че освен да се перчат по парадите си, за друго не става.
68
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка е рушител на земята ,с войните с тъпата им американска култура телевизия и наркомания.На индианския народ все още има геноцид ,нямат права ,живеят в резервати ,но за тях никой не говори,за тези невинни хора и култура.Америка е еврейска и прокарва исляма на земята с нейната лъжлива схема за свобода и права на народите