Партията на Хачим Тачи спечели на изборите в Косово

Рекордно ниска избирателна активност беляза вота
9 юни 2014 07:23,
7
Партията на Хачим Тачи спечели на изборите в Косово
Снимка: Reuters

Управляващата Демократическа партия на Косово (ДПК) на премиера Хашим Тачи печели произведените вчера предсрочни парламентарни избори в Косово, предаде Ройтерс, като се позова на официални резултати.

ДПК получава 30 процента от гласовете при преброени бюлетини в 70 процента от избирателните секции. Втора с 26 процента е основната опозиционна сила, Демократичният съюз на Косово (ДСК).

Резултатите вещаят трети пореден 4-годишен премиерски мандат за Хашим Тачи. Той обаче вероятно ще трябва да си осигури подкрепата на по-малки партии и на етническите сърби.

"Тази вечер, Косово спечели. От утре ще започнем да работим по нашата нова мисия", каза Тачи пред репортери. Той подчерта, че косоварите ще кажат на света, че "независимостта на Косово бе просто началото, а не краят".

ДПК е "най-големият победител на националните избори", обяви по-рано на пресконференция заместник председателят на партията Кадри Весели.

Избирателната активност е била едва 43 процента - най-ниската в историята на независимо Косово. Тя отразява масовото недоволство от широко разпространената бедност и корупция и липсата на напредък след отделянето на Косово от Сърбия под ръководството на Хашим Тачи през 2008 г. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
33
 
! Отговори
Skalpel Ostrovski преди 9 години
Тачи и в момента е следствен от международния съд в Хага, и то защото в бързината касапите му разфасовали некакъв американец, дето не е требвало. Иначе се снабдява и сега с труповете на минаващи през Западните провинци към Европа. Толкова хора е нарязал, че пазат органите в банка за органи в самото Сараево.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хачим Тачи е велик търговец на човешки органи.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тачи - кошмарът на русофилистичните ***.
3
3
 
33
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Хашм Тачи е нагъл бандит и наркотрафикант, той не прави изключение за Балканите. Нащата избирателна активност беше още по-ниска от тази на шиптарите. Свестните българи са отчаяни и не гласуват за никого. Няма такава партия, за която да гласува човек!
2
2
 
33
 
! Отговори
hitler преди 9 години
И ПО- ЗЛЕ ЩЕ СТАВА !!!! ХАХАХАХА
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-ниската избирателна активност в историята на независимо Косово. Тя отразява масовото недоволство от широко разпространената бедност и корупция и липсата на напредък след отделянето на Косово от Сърбия под ръководството на Хашим Тачи през 2008 г.На печелившите честито!