Порошенко обяви едностранно прекратяване на огъня

Кремъл: Това прилича на ултиматум
20 юни 2014 21:52,
71
Порошенко обяви едностранно прекратяване на огъня
Снимка: БТА

 Украинският президент Петро Порошенко обяви едностранно прекратяване на бойните действия в югоизточната част на страната до 27 юни, предадоха световните агенции.

По думите на Порошенко "това се прави с цел терористите да могат да сложат оръжие, а тези, които не го направят, ще бъдат унищожени", съобщи ИТАР-ТАСС. Порошенко добавя, че по време на примирието украинските правителствени сили ще стрелят само ако бъдат нападнати от сепаратисти.

Очаква се амбициозният мирен план на Порошенко да започне да се прилага веднага след влизането в сила на прекратяването на огъня тази вечер, посочва Франс прес.

Още по темата
"Днес, на 20 юни, трябва да започне прекратяването на огъня. То ще продължи до 27 юни", обяви Порошенко. Срокът от седем дни е "повече от достатъчен, за да започне процесът на разоръжаване и създаването на буферна зона по границата между Русия и Украйна", добави Порошенко, споменавайки две от мерките в мирния си план, който беше обявен днес.

Планът от 14 точки включва мерки в областите на икономиката, политиката и сигурността.

"Украинската армия прекратява огъня. Но това не означава, че  ние няма да дадем отпор в случай на агресия срещу нашите военни, ние ще направим всичко за защитата на територията на нашата държава", цитира думите на Порошенко сайтът на украинския президент, съобщи ИТАР-ТАСС.

Обявеното от украинския президент Петро Порошенко едностранно прекратяване на огъня повече прилича на ултиматум към опълченците от Югоизточна Украйна. Това заявиха днес пред  ИТАР-ТАСС от пресслужбата на Кремъл.

"Първоначалният анализ, за съжаление, показва, че това не е покана за мир и преговори, а ултиматум към опълченците в югоизточна Украйна да сложат оръжие. Все още отсъства главният елемент - предложението за  започване на преговори", констатира Кремъл.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михо, логиката важи навсякъде и правилата и са нееднозначни, независимо от обстоятелствата. Например:1. Избиването на цивилни с военни средства е военно престъпление. 2...3...САЩ само във виетнамската воина избиха 3.5 милиона виетнамци, от които по малко от 1/3 военни. Какви а останалите 2/3?По същото време избиха над 3 милиона в Лаос и Камбоджа, в които официално н се водеше война. Тоест от 3 милиона нито един военен. Какви са САЩ? Какво е закон? Какво е справедливост? Какво е демокрация?
25
2
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
9К57 е отново напред с инфото,браво!От Politikus.ru-Срочно!Нац.гвардиа украиньi атаковала российских пограничников!Идет бойЕ,докога ще ги търпят?Владимир Владимирович,гоподин Президент,защо продължавате да разочаровате тези,които ви подкрепят!Колко жертви още са необходими от юго-източното население зада се намеси Русия и да ги защити от краволоците-онези чудовища,които плащат на "ишлиме" за убитите опълченци?Няммам думи...
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Porochenko ofizialno spira oganq, no prez nosta negovite snaiperisti ubivat na nost po 100 opulchenzi.
23
1
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Порошенко - еврейски клакьор такъв, защо убивате невинни хора, че на това отгоре ги наричате "терористи"???Смърт на киевската хунта, смърт на американските и натовските мародери!!!!! БОГ ВИЖДА ВСИЧКО!!!!!
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна е загубена, да се готви Беларус !
21
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко е фашист, който избива украйнския народ.
20
15
 
0
 
! Отговори
Мииихо преди 9 години
По следващия коментар, който намесва Ирак. Тези номера от едно време ги знаем, ама логика се учеше в начален курс и не минават.Това, че САЩ (и ОК впрочем) сгафиха в Ирак, ни най малко не променя положението на Русия (разбирай, не ги оправдава). Няма да съм адвокат на албанците, достатъчно масови гробове има из бивша Югославия. Или сигурно скелетите са били пластмасови (made in China). Не се излагайте.
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия трябва да спре газта и да спре да купува стоки от Украина, да върне и 8 милиона украинци работещи в нея обратно. Тогава Прошенко ще вие на зла гад, когато хохлите го хванат за топките и започнат да теглят!
18
17
 
0
 
! Отговори
Мииихо преди 9 години
Анонимчо, ти си съвсем прав. Решение на ООН наистина нямаше 1999. Сложих Китай и ресурния им придатък Русия на едно с останалата цивилизована част от света, коят осе възмущава от системно изтребване на хора. Много ми се иска, но уви не е така.По новината: Да заменим Украйна с България, а Русия и сепаратистите с Турция и турски сепаратисти в Родопите. Кой прав, кой крив? :D
17
0
 
14
 
! Отговори
Мда преди 9 години
до Mииииихо: като пишеш за решения на ООН, я сега да цитираш с какво точно решение на ООН САЩ си позволи да нахлуе в суверенен и независим Ирак? Имаше ли изобщо разрешение? И за какъв геноцид в Сърбия дрънкаш, сръбската армия просто защитаваше територията на държавата си от терористите на сепаратистката АОК. И понеже си позволиха да се защитават без хамериканско разрешение, бяха бомбардирани и избивани. Което вече наистина си беше чист геноцид ..... срещу сърбите.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе греберастите пишат баси измишльотините, а после ние сме били от Формация Студио Балкантон...
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мииихо, би ли цитирал решението на ООН, след като Раша и Хина сложиха ВЕТО? Да ти *** и безплатния коментар, калинчок с калинчок!
14
0
 
25
 
! Отговори
коледа преди 9 години
"Порошенко обяви едностранно прекратяване на огъня"Като се зачетем в условията наистина е доста едностранно и странно това "примирие"!С други думи предлага на буновниците да стоят мирни от една страна, докато те решават дали да ги утрепят или затворят от друга!
13
30
 
3
 
! Отговори
Mииииихо преди 9 години
Мухаха, Аналогията със Сърбия е безумна. Напомняне:там НАТО влиза след решение на ООН, подкрепа от повечето свят и след геноцид от страна на сърбите. Русия влезе в Украйна без да е имало подобно нещо над руското млацинство и осъждана от повечето свят. И не пишете за забраната на руския език, понеже такова нещо не е имало дори прието на хартия. Троловете на надник към БСП, Атака и останалите руски проекти няма да се предадат, но поне има един неплатен коментар сред глупостите :)
12
1
 
21
 
! Отговори
Марто преди 9 години
Предлага мир .. що така бе г-н Президент да не ви стягат обувките вече?
11
0
 
28
 
! Отговори
9К57 преди 9 години
Този "мирен план" си е жив ултиматум .... , но хохлите имат голям мерак да ги побият братушките! Днес е обстрелян граничния пункт Новошахтинск с миномети, един руски митничар е ранен ... прекаляват с дивотиите си бандеровците, вярно имат подкрепата на грингосите, ама ако се почне кютека и те няма да им помогнат!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ne prilicha na ultimatum a si e ultimatum. kakav plan? tova si e predlojenie za voyna. ukrayna ne e kosovo gospoda amerikanci i rusia ne e sarbia.
9
0
 
20
 
! Отговори
армия от наемници преди 9 години
Олигархът Коломойский вече заяви, че няма да се подчинява на Поросенко и че частната му армия от наемници ще продължава да избива мирното население на Южна Украйна.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В района на Изварино украинската артилерия обстреля територията на Русия, Новошахтинск.
7
0
 
28
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Кой ли му вярва на тоя бандеровски олигарх? Ако прекратява нещо, то е само за прегрупиране и чакане на подкрепления. После пак ще започнат за избиват! И това в Европа и това в 21 век!!!