Руските войски вече нямат право да действат в Украйна

Руските сенатори отмениха днес постановлението от месец март
Обновена: 25 юни 2014 17:26 | 25 юни 2014 16:56,
65
Руските войски вече нямат право да действат в Украйна
Снимка: Reuters

Горната камара на руския парламент отмени днес постановлението, с което даде право през март на президента Владимир Путин да използва руските въоръжени сили в съседна Украйна, където новата власт в Киев се опитва да се справи с проруски бунт в източната част на страната, предаде Ройтерс.

Предложението за отмяна на постановлението направи самият Путин. "За" гласуваха 153 сенатори, един беше против. Решението влиза в сила от деня на приемането му, предаде ИТАР-ТАСС.

Русия обаче си запазва правото да извършва мониторинг на ситуацията в Украйна, да контролира изпълнението на ангажиментите по спиране на огъня, опазването на хуманитарните коридори и помощите, заяви днес пред депутатите в руския сенат шефът на комисията по отбрана и сигурност Виктор Озеров.

Според него днешното решение трябва да се разглежда като жест на добра воля с цел да бъде улеснен мирният процес в Украйна. "Президентът на Руската федерация разполага с достатъчно начини според конституцията и федералните закони да влияе ефективно върху положението в Украйна. Ако за тази цел му се наложи да вземе мерки от военен характер, комисията по отбраната и сигурността при Съвета на федерацията бързо ще обсъди всяко негово предложение в този дух", подчерта Озеров.  Той обаче изрази надежда, че това няма да се наложи.

Руският парламент рядко се отклонява от линията, предложена от президента Путин, добавя Ройтерс и обръща внимание на следния факт: след гласуването председателят на камарата попитал депутата, гласувал против, дали случайно не е натиснал погрешното копче. Руски медии припомниха вчера, че съгласно действащото законодателство държавният глава може да приема решение за изпращане на войски самостоятелно и за това не са му нужни никакви допълнителни разрешения.

През декември 2009 г. тогавашният президент Дмитрий Медведев получи от Съвета на федерацията безсрочно право за оперативно използване на въоръжените сили зад граница.  Това решение не е отменено и, според вестник "Ведомости", запазва своята сила.

Няма промени в принципната оценка на Русия за станалото в Украйна - там е извършен антиконституционен силов преврат, станал причина за острата криза. Това заяви при обсъждане на президентското предложение за отмяна на сенатското постановление Андрей Клишас, оглавяващ комисията по конституционно законодателство в Съвета на федерацията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
морски преди 9 години
Слава на Русия!
52
0
 
1
 
! Отговори
Барак Обама преди 9 години
Добре че чета този форум че да зная ко да прая. Ей тез българи много умни, а ний амириканците кви сме ***. Пишете бре да ми дадете акъл....айди гууд найт...
51
1
 
0
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
!Руските войски вече нямат право да действат в Украйна!!Руските сенатори отмениха днес постановлението от месец март!=Там е работата ,че Путин може и без горната камера да въведе руската войска в Украйна и то по закон , но кой да чете !? Има новина =поднася и то да е по "лютичка" да е ...... !
50
2
 
2
 
! Отговори
! преди 9 години
До 9К57,каква Новорусия ве, ***, лилипуткин сви платната и Раша-Алкаша ги изостави, както винаги е правила. Да се обадят на сърбите, те ще им кажат какво е да имаш Русия за съюзник )))
49
2
 
2
 
! Отговори
9К57 преди 9 години
В.В. започва опасна и рискована игра, под действието на олигарсите с пачки в западни банки отмени постановлението. Сега опълченците са "сами сред вълци", Петрото е хитра мутра и ще използва премирието за да подготви блиц криг. Евентуалното военното поражение на опълченците ще бъде най-голямото предателство на днешна Русия спрямо народа на Новоросия и жителите и никога няма да простят това на В.В., Петрото де факто "преговаря" за "почетна" катитулация на опълченците, какво ще стане ще видим...
48
11
 
1
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Руските войски вече нямат право да действат в Украйна!!!!!!С ДВЕ ДУМИ ПУТИН САМ СИ ПРИЗНАВА, ЧЕ Е ДОЛНОПРОБЕН ПРЕСТЪПНИК И ЧОВЕШКА *** НЕПОСТИГНАЛА НИЩО В ЖИВОТА СИ!!! ГАЗА, НЕФТА И ОРЪЖИЯТА ГИ Е ИМАЛО И ПРЕДИ ПЪРДУТЕН!!!!ГОЛЕМ Е, ЧЕ ДАДЕ ЯДРЕНИ ЦЕНТРАЛИ НА ТЕРОРИСТИЧЕН ИРАН И СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА СИ ПРАВЯТ БОМБИ И ДА ГИ ПРОДАВАТ НА ЧЕРНО!!!!*** НОМЕР 1 Е *** СИ ТОВА ЦЯЛ СВЯТ ГО ЗНАЕ!!!
47
8
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ОТ РУСКИЯ НАРОД ГО ИСКА ТОЯ *** ЗАБУЧЕН НА КОЛ!!!ТЕ И ЗА БОРИСОВ ПИСАХА, ЧЕ Е С ГОЛЯМ РЕЙТИНГ НО ВЗЕ САМО 30% И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!!!СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ИЗМАМНАТА ПАРТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКА РОБСКА РУСИЯ КОЯТО АКО НЕ ЛЪЖЕШЕ НА ИЗБОРИТЕ ЯКО С ПО 20%-30% ОТДАВНА ДА Е РАЗКАРАНА!
46
0
 
0
 
! Отговори
TIMOFEI преди 9 години
До Анонимен да ама никои не прави нищо по въпроса!
45
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
ZABOBOL,явно много те боли зъба,куцаш и пишеш глупости.
44
1
 
2
 
! Отговори
дтт преди 9 години
До АнонименИстината боли,това е началото на края.......
43
4
 
5
 
! Отговори
ZABOBOL преди 9 години
Na snimkata VLADOLF *** - aziatskiqt hitrec pred sobstveniq si portret v pozlatena ramka sas skromnite razmeri 4/6m.USA+ROSSIQ/bez KGB PUTIN/=HUBAV SVQT.Vijdam 50-100g. napred.Ot BELIQT ZABobol.
42
3
 
4
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
< Руските войски вече нямат право да действат в Украйна> Крачка в страни е добро начало..?!>>
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПутин е върховен главнокомандващ и може да издава еднолично всякакви заповени на армията, не му е нужно разрешение от парламента. Вричко това са висши дипломатически ходове------------------- Е, кое му е висшето на тоя ход, като и дребните позитански *** са наясно, че е само преструвка?
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брутният вътрешен продукт (БВП) на САЩ е спаднал с 2,9% ... От много санкции се неденаха на Путин на Шиша
39
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВО СТАНА ПАТРИОТЧЕТА,РУСИЯ ПАДНА ЛИ НА КОЛЕНЕ ПРЕД НАТО И ПРЕД ЕС.КАТО ВИ СЕ КАЗВА НЕЩО,ОТВОРЕТИ СИ УШИТЕ--Нямаш си и представа колко си ***. Путин ги върти на малкия си пръст и НАТО и ЕС и Америка. Путин е върховен главнокомандващ и може да издава еднолично всякакви заповени на армията, не му е нужно разрешение от парламента. Вричко това са висши дипломатически ходове, но какво разбира една куха манерка...
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Непал и Тибет е редно да са независими и свободни държави, а не някакви киртаци като маоисти , ислямисти или друга подобна гнусна *** да точи лиги.
37
0
 
3
 
! Отговори
айде де преди 9 години
До до 33Е как кой?Който има интерес,това е той.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На Путин разрешение от парламента не му е нужен това решение е безсмислено за Русия но сега как сащ ще обвинят Русия че пречи на мирното решение на проблема"Още като е искал разрешение от Думата Путин е знаел, че не му трябва, но сега има силен дипломатически лост като реши да го отмени въпреки, че отмяната нищо не значи. За разлика от краварите които знаят само да се заканват (*** EU) и заплашват с оръжия, Русия е сетлинни години напред в дипломацията. Путин винаги е няколко хода напред.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Индия протестира пред руснаците, че продават Ми-35 и на Пакистан. Китай официално е съюзник на Пакистан срещу Индия. Индия купува стотици танкове, за да се пази от Китай и евентуално да си върне Непал. Пакистанските талибани подкрепят уйгурите-мюсюлмани в Китай. Това ви е великия азиатски съюз. Практически може да ги обедини само една цел - унищожението на Европа. Предполагам ви блазни мисълта по улиците ни да се разхождат въоръжени азиатци.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОДМЕНИХА ГО,С РЕПТИЛОИДНА ХОЛОГРАМА.КРАЙ НА СЛАВЯНО ЕЗИЧНАТА ГЛУПА УНИЩОЖИХА НИ!!!