САЩ винаги са били страна на имигрантите, заяви Обама

Президентът поиска реформиране на имиграционна система
4 юли 2014 22:19, Анисия Иванова
41
САЩ винаги са били страна на имигрантите, заяви Обама
Снимка БТА

Американският президент Барак Обама заяви днес, че двайсет и петимата военнослужещи от чуждестранен произход, които станаха американски граждани на церемония в Белия дом по случай Деня на независимостта, са ярък пример за това, че САЩ са и винаги са били страна на имигрантите, предадоха Асошиейтед прес и
 ИТАР-ТАСС.

Обама заяви, че разнообразието от хора с различен произход и опит прави Америка по-силна, но изтъкна, че имиграционната система трябва да бъде реформирана, за да може САЩ да продължат да бъдат най-великата страна в света.

"Ако искаме да продължим да привличаме най-добрите и най-способни хора от други държави, ще трябва да поправим имиграционната си система, която е съсипана", каза той на церемонията в Белия дом.

Населението на САЩ наброява около 318 милиона души. Според експерти нелегалните имигранти в страната са близо 12 милиона.

Реформирането на американската имиграционна система е ключов вътрешнополитически приоритет за Обама. Засега обаче многократните опити за постигане на съгласие по въпроса между правителството и Конгреса не се увенчават с успех и не се забелязват изгледи за пробив в това направление, посочва ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Барак Обама4 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 9 години
САЩ е с по нисък стандарт от сегашна България, да не говорим когато е имала някакво социално устройство, пък било и комунистическо. Десятки милиони приждащи непрекъснато от цял свят се кефят че имат коли, наистина четвърта ръка и в тях спат и ядат. Непрекъснато са в движение за да краднат каквото попадне. Дивакът е такова нисшо същество, че няма и понятие от тези идеи които са създали бялия свят. Впрочем, усвоили са само една спуснатат им от евреите - нашите права, и ние сме хора, не на расизма!
17
0
 
1
 
! Отговори
имигрант преди 9 години
до 26 "Какъв им е проблема на американците ако искат да живеят и работят в Канада?..." Много голям! 1.Социален номер 2.Разрешение за работа 3.Здравна картаА затова,че "няма граница" между САЩ и Канада : Най-смешният виц,който може да чуят американските граждани задържани в имигранските центрове в Монреал,Торонто или Ванкувар!А,що се отнася за мексиканците:Всеки ден принудително напускат(депортирани) 10-15 само от Монреал.Безвизовия режим с Мексико е прекратен.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно, след няколко години и при нас ще стане. Не е свързано със свободата, а с обективни причини.
15
1
 
7
 
! Отговори
Бивш американец преди 9 години
Точно тези имигранти-новите ще в е..т мамата.През 70те и 80те години беше добре в САЩ.Сега вече латиносите,черните,арабите и китайците са множество-и живеят в свои квартали със свои закони.Просто САЩ както и Европа се напълни с ***-а съответствено и със голяма престъпност.Проблема с "новите"американци е огромен-засега го поттискат с празни приказки,като американска мечта и т.н.Да-американска мечта имаше,но тя умря в края на 80те..и сега всичко още върви по инерция-който е бил там-ще разбере
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зaяви кенийския имигрaнт, докaто нaум си викaше-aлaх aкбaр.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAKWO NE NA TEB?V Holandia e po hubavo ot USA, mnogo po ziwilizovano.
12
0
 
2
 
! Отговори
do 31 преди 9 години
Ot 30 godini jiwea v Holandia, tuka mi e dobre.Ti hodi i opitvai kadeto iskach.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bil sum v Amerika, otvraten sum ot naselenieto. Izvrateni hora. Povecheto amerikanzi liweat v durveni postroiki pulni s muhali plesen.Obrazovanieto im e na po nisko nivo ot ewropeiskoto.Mnogo se luje i mnogo se mami.Nikoga poveche nqma da otida tam, dori na ekskurzia.
10
2
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 9 години
Дали президент Обама знае,по времето на колегата му пияното Гоче(Д.Буш),само в един ден какво се е случило със сайта на канадската имиграция?Ами, блокирал!По-вече от десет хиляди запитвания за имигриране в Канада от САЩ...
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много точно изказване, америка е и винаги ще бъде страна от имигранти. така е създадена тая държава и затова е най- великата.а тея със славанската външност, както каза пената навремето да духат супата и да броят стотинките дали ще стигнат до края на месеца.казах ...
8
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само в Русия може да те бият за "неславянска външност". Долу Русия!
7
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
америка е била винаги страна на емигранти, казала *** и се прибрала на клона .*** не знае ли, че америка си е навряло коренното население в резер
6
1
 
25
 
! Отговори
аз съм българче преди 9 години
Имаме 10 000 имигранта от ислямско-африкански произход, желаещи да напуснат България и да се заселят на запад. Наведнъж ли да ви ги пратим или на партиди?
5
1
 
8
 
! Отговори
гн Е преди 9 години
ти за това ли депортира 2.5 милиона за 4 години ??? повечето ми другари са там от 20 години и са нелеглни ,,мушмурок
4
2
 
20
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
САЩ - хотела на света. Дори марсианец да им бъде президент няма да се учудя. САЩ е страната на света. Когато ти разбият държавата отиваш да работиш за тях. После на това му викат демокрация.
3
7
 
10
 
! Отговори
Комунист до Края!!! преди 9 години
Сащ развалиха СССР.... Но СССР остана в Сърцата ни!!! Другари, Само Съединени можем да върнем СССР... И отново да Възкръснем под Червените Знамена на Съветите!!! Другари, Слава на НРБ СССР и РСФСР!!!
2
2
 
4
 
! Отговори
TRAKIEC преди 9 години
EMI PO PRINCIP TVA SI E STRANATA NA INDIANCITE A VSICHKI OSTANALI SA EMIGRANTI........ ZATOVA AMERIKA ZA INDIANCITE VSICHKI OSTANALI VUN!!!!
1
16
 
5
 
! Отговори
Да живее САЩ ! преди 9 години
САЩ ни освободи от сАвеЦко иго....дълбок поклон на Тачър и Рейгън смазали се се *** без *** пушка.