Руски военен самолет свалил украински Су-25

Пилотът е катапултирал, не е пострадал
Обновена: 17 юли 2014 16:48 | 17 юли 2014 15:08, Елка Василева
127
Руски военен самолет свалил украински Су-25
Снимка: архив, Reuters

Военен самолет на Въоръжените сили на Русия е свалил украински щурмови самолет Су-25, който изпълнявал задачи на територията на Украйна. Това съобщи на брифинг прессекретарят на информационния център на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко.

„На 16 юли около 19 часа от страна на Русия беше осъществена поредната провокация. Военен самолет на Въоръжените сили на Русия е нанесъл ракетен удар по самолет Су-25 на Въоръжените сили на Украйна, който е изпълнявал задачи на територията на Украйна“, каза Лисенко.

„Нашият самолет е бил свален, пилотът е катапултирал и е евакуиран на безопасно място“, заяви прессекретарят.

Лисенко каза също така, че в сряда през деня самолет Су-25, изпълняващ бойно задача, е бил повреден от т.нар. опълченци с преносим зенитен ракетен комплекс. Пилотът е извел самолета в безопасен район и успешно е извършил принудително кацане. Пилотът не е пострадал, посочва РИА Новости.

Лисенко съобщи още, че ситуацията на границата между Украйна и Русия в зоната на провежданата от Киев спецоперация остава сложна, там постоянно се използват системи за залпов огън „Град“, тежка артилерия и миномети.

Напоследък украинските власти обвиняват Русия, че нейни войници се сражават на страната на сепаратистите в източните региони. Москва отхвърля твърденията, че подкрепя бунтовниците и че подклажда напрежението в Украйна.

АФП също припомня, че Киев обвини Москва за свалянето на украински военнотранспортен самолет "Ан-26" в понеделник недалеч от руската граница. Тогава четирима от екипажа на машината бяха спасени, двама попаднах в плен на бунтовниците, а други двама загинаха.

Засега от руска страна няма коментар на днешното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
32
 
! Отговори
Анти 13 преди 9 години
Напиши нещо по смислено и по темата. Ти кои подкрепяш - пилотът, който бомбардира *** , баща ти и децата ти или ***, който може би евентуално е свалил този пилот?
11
9
 
3
 
! Отговори
Наум преди 9 години
До Анонимен1Не забравяй ,че пилота е войник преди всичко и изпълнява заповед. Ако е на страната на добрите е Герой - ако не, е Злодей... .Ти коя страна вземаш?
10
67
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само болни мозъци могат да подкрепят ***
9
5
 
57
 
! Отговори
Аз преди 9 години
И тия болни мозъци като останат без самолети, а те почти са останали какво ще правят, с какво ще избиват жени и деца?
8
4
 
64
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
три дена българските медии за един свален украински щурмови самолет дали бил свален от руснаци или опълченци.Какво значение има?Да напишат и публикуват снимки какво остава след като такива самолети си хвърлят бомбите срещу жилищните сгради и убитите мирни граждани, защото над опълченците ги е страх да летят, там много се стреля и ги свалят!Да дадат убитите деца и старци и после да ми жалят за един катапултирал пилот убиец на собствения си народ!Аме не го правят-има USA цензура....
7
7
 
62
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Браво на братушките! Само така!
6
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SKORO 6TE RAZBERAT ME4KATA KAK 6TE GI SMA4KA ZA 24 4ASA QNECUK I PRO6ENKO MAIKA I JALNA DOLNA FA6ISTKA
5
0
 
12
 
! Отговори
макето преди 9 години
лошото е дека тва е провокация кой крив кой прав не е важно просто искат да се създаде ситуация с един възможен военен изход
4
7
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да избиваш собственото си население с щурмови самолети е ФАШИЗЪМ!
3
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Това съобщи на брифинг прессекретарят на информационния център на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко."На Киев кой нормален вярва?
2
6
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
///е свалил украински щурмови самолет Су-25, който изпълнявал задачи на територията на Украйна.///Какви задачи е изпълнявал? Реално въпросът е риторичен. Пускал е бомби над жилищни сгради и болници.
1
11
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко, че този "пилот" се е катапултирал-убиец на жени и деца...