Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип

Бунтовниците пък се безпокоят за хуманитарната обстановка в района
Обновена: 19 юли 2014 20:45 | 19 юли 2014 16:45, Веселина Йорданова
592
Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип
Снимка: Ройтерс

Украйна разполага с необорими доказателства, че екипът, оперирал с ракетната система, с която според Киев е свален малайзийският самолет, е от руски граждани и те трябва да бъдат разпитани, заяви шефът на украинското контраразузнаване, цитиран от Ройтерс.

"Имаме необорими доказателства, че този терористичен акт е извършен с помощта на Руската федерация. Знаем категорично, че екипът на тази система е бил от руски граждани", каза на пресконференция Виталий Найда.

Още по темата
Той настоя Русия да предаде на Украйна имената на хората от екипа, за да може Киев да ги разпита, посочва Ройтерс.

Бунтовниците в Източна Украйна не са докосвали мястото, където се разби малайзийския самолет, но се безпокоят за хуманитарната обстановка там заради разлагащите се в топлото време тела, заяви сепаратисткият лидер Александър Бородай, цитиран от Ройтерс.

Запазваме си правото, ако забавянето продължи, да започнем да откарваме телата. Молим Руската федерация да ни помогне с този проблем и да изпрати експерти, каза Бородай, премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

На пресконференция той каза, че не знае защо на мястото още няма експерти. "Това може би е защото Украйна или украинските власти не са заинтересовани от обективно разследване", отбеляза той.

Бородай каза, че черните кутии на сваления самолет не са намерени, а също че няма разговори за създаване на зона за сигурност на местопроизшествието.

Междувременно малайзийските авиолинии обявиха, че ще възстановят стойността на билетите на пътници, които решат да откажат пътуването с техните самолети. Това важи и за пътници, закупили билети без възможност за отказ от пътуване и възстановяване на сумата, съобщи ДПА.

В добавка "Малейжа еърлайнс" обяви, че в периода 18 - 24 юли няма да начислява такси за пререзервация на билети , които се отнасят до пътувания от 18 юли до 31 декември.

Малайзийският премиер Мохамад Наджиб Разак потвърди, че негова роднина е била на борда да разбилия се самолет, предаде Ройтерс. В съобщение в социалната мрежа "Туитър" Разак изрази съпричастие към близките на жертвите и допълни, че 83-годишната Сити Амира е била сред 44-те малайзийски граждани на борда.

"Малейжа еърлайнс" няма непосредствени планове да транспортира близките на 298-те души, загинали при катастрофата на полет MH17 в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на компанията съобщи, че близките на жертвите са в Амстердам и за тях се полагат необходимите грижи, а екип на "Малейжа еърлайнс", включително служители по сигурността оценяват ситуацията на мястото на катастрофата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доказателствата са Made in USA.
39
0
 
21
 
! Отговори
Боинг 777 преди 9 години
НАВРЕМЕТО АГЕНТИТЕ НА ЦРУ СВАЛИХА САМОЛЕТА НА ОМАР ТОРИХОС, ПРЕЗИДЕНТА НА ПАНАМА, КОЙТО ВЪРНА НА ПАНАМЦИТЕ ЗАГРАБЕНИЯ ОТ АМЕРИКА КАНАЛ. ПРЕДИ ТОВА ОТНОВО АГЕНТИ НА ЦРУ СВАЛИХА САМОЛЕТА НА БИВШИЯ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ООН ДАГ ХАМАРШЕЛД ЗАРАДИ НЕСЪГЛАСИЕТО МУ С АМЕРИКАНСКАТА ПОЛИТИКА ПО СВЕТА.ТЕ СВАЛИХА САМОЛЕТА НА ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА ООН, ТА ЕДИН МАЛАЙЗИЙСКИ САМОЛЕТ НЯМА ДА СВАЛЯТ! ЧЕ КАКВО Е ЗА ТЯХ ЕДИН МАЛАЙЗИЙСКИ САМОЛЕТ В СРАВНЕНИЕ СЪС САМОЛЕТА НА ООН? И НЕГОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР?
38
0
 
22
 
! Отговори
гнило преди 9 години
Не е сериозно преди да е направено разследване да се каже кой е виновен,а Украйна още след 2 часа след катастрофата обвини опълченците!?много удобно нали..........
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 37Вярваш повече на Украйна защото в 2001 година тя свали по същия начин руски пътнически самолет Ту-154 с над 150 души на борда.
36
16
 
5
 
! Отговори
Горо Дордатата преди 9 години
Руските терористи окупират големи региони от суверенната европейска държава Украйна, а разни непрокопсаници тук, в желанието си да оплюят САЩ, ги изкарват едва ли не освободители
35
1
 
23
 
! Отговори
:( преди 9 години
Разделяй и владей ! Старата система пак проработи. А едни 200-300 пасажери са нищо, сравнени с милиардите от шистов газ и оръжия, които ще бъдат продадени покрай "кризата". Нищо лично, просто бизнес !
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъмммммммммм*ииииииии
33
27
 
8
 
! Отговори
Жора преди 9 години
Обективно разследване няма да има! Руснаците саботират разследването, черната кутия на самолета вече е в Русия, и никога няма да излезе на бял свят истината! Все пак братушките сами се издадоха, чрез медиите си! Сега трябва международната общност да наложи пълна изолация на Русия, докато Путин бъде арестуван и съден в Хага за престъпленията му срещу човечеството! Винаги съм подкрепял и уважавал Русия, но това вече е абсурдно, да свалят граждански самолет е изключително голямо престъпление!
32
1
 
24
 
! Отговори
Хех преди 9 години
До СТРАНДЖАТАРазбира се , на САЩ никога не са им били нужни доказателства!така че да, аз също безпограшно мога да кажа кой е виновен.
31
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗАЩО ВЯРВАМ НА УКРАЙНА ПО-ВЕЧЕ ЛИ ,ЗАЩОТО РУСИЯ Е СВИКНАЛА ДА СМЪКВА КОЖИТЕ ОТ ГЪРБА НА НАРОДИТЕ. НАЛИ УЖ СМЕ ИМ БИЛИ БРАТЯ ? А ЗАЩО ПЛАЩАМЕ МОЖЕ БИ НАЙ-СКЪПАТА ГАЗ В ЕВРОПА. КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ДРУГАРИ РУСОФИЛИ ?
30
4
 
31
 
! Отговори
don преди 9 години
Вече и децата разбраха че това е дело на проамериканското украинско правителство.Те по всякакъв начин търсят повод да нападнат Русия.Много съжелявам защо навремето Жуков не е успял да избие всички бендеровци че днес да не могат да вземат власта.До преди Сирийската криза никой от европа не искаше украинска стока.А сега Украйна е обичана от ЕС и САЩ. Про американско правителство .Луд премиер който знае да хули Русия Защо в украйна на 9 май нямаше парад.нали това е празника и на Европа.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 13 Трябва да са много, много глупави да свалят НАРОЧНО граждански самолет - и двете страни. Които и да е стрелял - е стрелял по самолет на "противника", но изтребителя е маневрирал и избегнал поражението, след това ракетата е прехванала най-близката цел. По подобен начин украинските *** свалиха Ту-154 на частна руска авиокомпания преди 10 години. Стреляха по мишена, не спазвайки изискванията за безопасност, ракетата пропусна мишената и удари пътническия самолет.
28
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО-ВЕЧЕ ВЯРВАМ НА УКРАЙНА А НЕ НА РУСИЯ,ЗАЩОТО РУСИЯ СЕ Е ДОКАЗАЛА С ИМПЕРСКИТЕ СИ МЕРАЦИ И МЕРАЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ БЕЗПОМОЩНИ ДАРЖАВИ . А ПУТИН НАПРАВО ЗА МЕН Е ТЕРОРИСТ 1 . ЕДНО ГОВОРИ А ДРУГО ВЪРШИ !
27
0
 
9
 
! Отговори
do t.n. Stranga преди 9 години
Chesto sum se pital, ot tupota ili zaplashtane pishe tozi chovek. Trudno mi e da opredelq no da se pravqt izvodi bez da ima pulna I obektivna informaciq si e tupota harakterna za prodagni ili zavisimi hora. Qsno e, che ot dvete strani udara shte e sreshtu Rossiq. I kakvo Rossiq pecheli ot tova? Edno nishto. Znachi interesa e v polza na Maidana. USA ne edin put sa provokirali subitiq v polza na opredelena kauza. I t.n. Stranga opredeleno vzima poziciq kato nqma nikakva informaciq.
26
1
 
23
 
! Отговори
WTF? преди 9 години
Как да им вярвам на украинците, като само преди няколко дни казваха, че бунтовниците не можели да свалят самолет над 6000 метра и идвали руски изтребители да им помагат. Тогава ли лъгаха или сега?А за свалилите самолета не трябва да има прошка. Руснаци, китайци, украинци... няма значение.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, като се дават на *** автомати.
24
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще пускат ама ако могат да преминат а това ще им е доста трудно на пияниците.
23
25
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Когато има конфликт между две или повече държави и едната от тях е Русия... - аз безпогрешно мога да ви кажа в кого е вината... - дори без да разполагам с факти...
22
1
 
25
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 9 години
Весе, за какво ни пробутваш тези тъпотии,за по-голяма наша информираност? Те знаели, че екипажа сбил самолета е от руски граждани, ама русия да каже имената им! И бебетата знаят, че Наливайченко е агент на ЦРУ и каквото му кажа господарите това ще говори. Как така вече трети ден следователите не са на място да разследват катастрофата! Не ви ли се струва, че всички знаят истината и затова се смотават. Труповете са падали като дъжд върху къщите на хората и три дни няма кой да ги прибере!
21
3
 
11
 
! Отговори
:) преди 9 години
Да, а аз вчера си пих кафето с едни извънземни. От Сириус.. много точни. Подариха ми летяща чиния.