Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип

Бунтовниците пък се безпокоят за хуманитарната обстановка в района
Обновена: 19 юли 2014 20:45 | 19 юли 2014 16:45, Веселина Йорданова
592
Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип
Снимка: Ройтерс

Украйна разполага с необорими доказателства, че екипът, оперирал с ракетната система, с която според Киев е свален малайзийският самолет, е от руски граждани и те трябва да бъдат разпитани, заяви шефът на украинското контраразузнаване, цитиран от Ройтерс.

"Имаме необорими доказателства, че този терористичен акт е извършен с помощта на Руската федерация. Знаем категорично, че екипът на тази система е бил от руски граждани", каза на пресконференция Виталий Найда.

Още по темата
Той настоя Русия да предаде на Украйна имената на хората от екипа, за да може Киев да ги разпита, посочва Ройтерс.

Бунтовниците в Източна Украйна не са докосвали мястото, където се разби малайзийския самолет, но се безпокоят за хуманитарната обстановка там заради разлагащите се в топлото време тела, заяви сепаратисткият лидер Александър Бородай, цитиран от Ройтерс.

Запазваме си правото, ако забавянето продължи, да започнем да откарваме телата. Молим Руската федерация да ни помогне с този проблем и да изпрати експерти, каза Бородай, премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

На пресконференция той каза, че не знае защо на мястото още няма експерти. "Това може би е защото Украйна или украинските власти не са заинтересовани от обективно разследване", отбеляза той.

Бородай каза, че черните кутии на сваления самолет не са намерени, а също че няма разговори за създаване на зона за сигурност на местопроизшествието.

Междувременно малайзийските авиолинии обявиха, че ще възстановят стойността на билетите на пътници, които решат да откажат пътуването с техните самолети. Това важи и за пътници, закупили билети без възможност за отказ от пътуване и възстановяване на сумата, съобщи ДПА.

В добавка "Малейжа еърлайнс" обяви, че в периода 18 - 24 юли няма да начислява такси за пререзервация на билети , които се отнасят до пътувания от 18 юли до 31 декември.

Малайзийският премиер Мохамад Наджиб Разак потвърди, че негова роднина е била на борда да разбилия се самолет, предаде Ройтерс. В съобщение в социалната мрежа "Туитър" Разак изрази съпричастие към близките на жертвите и допълни, че 83-годишната Сити Амира е била сред 44-те малайзийски граждани на борда.

"Малейжа еърлайнс" няма непосредствени планове да транспортира близките на 298-те души, загинали при катастрофата на полет MH17 в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на компанията съобщи, че близките на жертвите са в Амстердам и за тях се полагат необходимите грижи, а екип на "Малейжа еърлайнс", включително служители по сигурността оценяват ситуацията на мястото на катастрофата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Унищожавайте се анти човеци газ на максимум
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
може да са тръгнали коли от трах да не ги свалят и тях ;)
18
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз вярвам на Украйна и съм сигурен че самолета е свален от руските терористи. Това не им е за първи път. Доказаха се като *** долна *** . Само не ми е ясно защо САЩ още ги бави а не ги изрине от калининград до владивосток. Тая мижитурка Путин да го откарат в Гуантанамо и да го *** талибаните.
17
0
 
48
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 9 години
абе, кво стаа със снайперистите от площада в Киев, със нападателите от Одеса????Веднага Обама да изпрати екип за разследване!!!!
16
35
 
8
 
! Отговори
Краси Светозаров преди 9 години
Ето сега всичко стана ясно - самолета е свален по нареждане на комунистическия диктатор Путин защото мрази демокрацията. Затова трябва да подкрепим нашите братя освободители американците които ни освободиха от 5 десетилетно руско робство и ни дадоха демокрацията да пием кока кола, да ходим на макдоналдс и да си купуваме смартфони и маркови дънки и сега да живеем богато като западняци и не мизерстваме както преди при комунизма. Ние българите подкрепяме братска Америка срещу общия ни враг Русия.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Imat dokazatelstwa oste predi svalqneto.
14
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трепете се болиме фара
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НезависимНали сам виждаш че бавят разследването колкото могат.Вече видяхме няколко от техните изфабрикувани доказателства!
12
47
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Паметника на съветската армия не трябва да се събаря или мести. Просто трябва да се монтира нов надпис който да гласи " Паментник на поробителя на България "
11
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека поставим въпросите на масата така:1. Какъв интерес има Русия да сваля граждански полет и да убива 300 цивилни, при положение че международния отзвук ще е катастрофален?2. Какъв интерес има Украйна да сваля граждански полет? Естествено че има - приписва вината на русия, защото е свален със ЗРК руско производство. И от това произтичат опити за въвличане на Русия във война.Нека да мислим трезво. Украинците имат много по-голям интерес от провокации срещу Русия. А кукловода е САЩ.
10
33
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Всичко може да ви стане ясно, ако четете вестник неПравда... - само обръщате "фактите" обратно...
9
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потърсете кой от около година се опитва да дестабилизира Украйна и ще разберете отгвора на въпроса КОЙ СВАЛИ САМОЛЕТА.Това са същите, които спретнаха Майдана и които бесеха с кабели бременни жени в Одеса.
8
1
 
60
 
! Отговори
Независим преди 9 години
Глупости на търкалета! Авиодиспечерите на Украйна контролират въздушния трафик на страната. Те трябва да отговорят на въпроса ЗАЩО са дали на пътнически самолет да лети над бойни действия? Защо са насочили граждански полет в обсега на зенитно-ракетни комплекси? И да не забравяме, че 99% от въоражението на Украинската армия е руско. Бук, Куб, С-125, С-200, С-300 - всички имат възможност да свалят такъв самолет. Защо Украйна бърза с изводите преди разследването?
7
1
 
49
 
! Отговори
ПСАКИ преди 9 години
и тя казва, че имали в САЩ доказателства, ама ЗАСЕГА нямало да ги дадат. Изобщо нещо като: ВЕРВАЙТЕ МИ, ЩЕ ВИ ОПРАВЯ ЗА 800 ДНИ, ама няма да ви кажа как
6
41
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Чух, че таварисшч *** е разговарял с малайзийците... - това е добре, но дали се е извинил...
5
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вечна слава на братската Руска армия.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dolni ukraini kakvi dokazatelstva amerika mnogo tıpo vi uçi
3
5
 
58
 
! Отговори
истина преди 9 години
Глупости,всички мислещи и знаещи хора знаят истината,че Украинците са свалили самолета!и техните господари и спонсори също го знаят и сега се чудят на кой да прехвалят вината за това чудовищно престъпление.
2
4
 
57
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Нацистката хунта отново чупи тъпометъра!Имала доказателства ,много смешно!
1
10
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолетът беше свален от хохлите, за да могат да обинят Русия и да предизвикат намесата на Кенийската ***.Путин няма никакъв интерес от савалянето на самолета. Никакъв !