Кери: Ракетната система, свалила Боинга, е руска

Той призова Русия да поеме отговорност за действията на сепаратисти
20 юли 2014 18:40, Анисия Иванова
597
Кери: Ракетната система, свалила Боинга, е руска
Джон Кери. Снимка БТА

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви днес, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е дошла от Русия, предаде Франс прес.

"Съвсем ясно е, че става въпрос за система, която е била прехвърлена от Русия и дадена в ръцете на /проруските/ сепаратисти" в Украйна, каза Кери в интервю за американската телевизия Си Ен Ен и други водещи американски телевизии.

Кери подчерта пред телевизия Ен Би Си, че има доказателства, говорещи за отговорността на Русия и проруските сепаратисти, но не ги обвини пряко, че са изстреляли ракетата.

Още по темата

Той каза, че САЩ знаят откъде е тръгнало изстрелването на ракетата въз основа на сателитни снимки и че им е известна траекторията й. Знаем също и часа, каза Кери, споменавайки засечени в социалните мрежи разговори между сепаратисти.

Със сигурност знаем, че украинците не са разполагали с такава /ракетна/ система в района в онзи момент. Следователно, следите водят към сепаратистите, каза Кери пред Си Ен ЕН. Случващото е наистина гротескно, отбелязва Кери в предварително записано интервю за предаването "Мийт дъ прес" на Ен Би Си, изтъквайки, че всичко е "обратното на онова, което президентът Путин и Русия казват, че правят".

Американският държавен секретар призова Русия да поеме отговорност за действията на сепаратисти в Украйна, заподозрени в свалянето на малайзийския пътнически самолет, посочва Ройтерс.

Кери каза, че САЩ имат информация за значителни доставки от Русия в Украйна миналия месец, включително на конвой от 150 бронетранспортьора, танкове и ракетни установки, предадени на сепаратистите преди няколко седмици.

Държавният секретар призова Москва публично да настоява за отговорни действия от страна на проруските сепаратисти в Украйна, включително осигуряването на достъп до мястото на самолетната катастрофа.

Сепаратистите контролират нещата. А е ясно, че Русия подкрепя сепаратистите, снабдява сепаратистите, насърчава ги, обучава ги, така че тя трябва да се вземе мерки и да промени това, каза Кери.

Президентът Барак Обама е готов да предприеме допълнителни стъпки във връзка със ситуацията около Украйна, каза Кери пред телевизия "Фокс", цитиран от ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


597
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ ***, кога ще се научиш да не говориш за неща, които не разбираш? Никакви радари не са нужни, за да се изстреля ракета насляпо. Колкото до Бук, тя си има собствен, вграден радар. Може да се движи и да си стреля без никаквидопълнителни радари и каквото и да било. Това е просто танк за стрелба по самолети. Абсолютно нищо странично не и е необходимо за да свали 3-4 самолета.
343
2
 
31
 
! Отговори
акуд преди 9 години
Християнското население е напуснало Мосул.Папа Франциск изрази загриженост за християните в Ирак. кериии ??????
342
1
 
5
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Voinata reshava vsichko burzo.ako e spravedliva oshte po burzo.tia konflikti iztoshtavat i vodiat do mizeria
341
1
 
5
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Ima li spor che america pravi samo mizerii???iskate mir.ostavete putin da otupa ukraoncite c okolo 100 jertvi i posle mir.ostavete bashar da izgoni i mir.ostavete surbite da izgonat muslemite i mir.UTRE SME NIE NA RED.imame vsichko-cigano koito se misliat za turci i potkupni dushi
340
1
 
25
 
! Отговори
akud преди 9 години
а този индианец един път да каже нещо за унищожаването на християните от неговите лични приятели крайните мюсюлмани спонсорирани от сащ на исток
339
1
 
3
 
! Отговори
jan преди 9 години
До Анонимен 481Радвам се за тебе, че си еквивалент на всички тях.
338
4
 
5
 
! Отговори
пропаганда преди 9 години
русия и сащ са като инг и янг,не могат да просперират един без друг.русия е по удобният за УСА противник отколкото арабите.
337
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕпо принцип е так но,на система БУК не е задължително да има външен радар,всички си на установкатасамостоятелна единица е
336
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сaщ дегрaдирa по бързо и от европa. Европейските лидери сa пудели и кaлъфи, a aмерикaнските сa пълни гaлфони - буш, осaмa, кери. Един дa хвaнеш друг дa очистиш.
335
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А американците не свалиха ли иранския Боинг с 300 души на борда по време на агресията им в Персийиския залив.И то на хиляди километри от САЩ.Кого защитаваха там, главно петролните си интереси.А защо Русия да не защитава своите граници, нека другите се съобраяват с това. И не е доказано кой точно е свалил самолета над Украйна, може и да са украинците.
334
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOVA E POSTANOVKA ! USA ISKAT DA NASTROQT SVETA SRESHTU RUSIA ! SEGA OBACHE RUSIA GI NADXITRIXA, VZEXA TRUPOVETE I SEGA DNK SHTE POKAGE CHE TOVA SA TRUPOBE OT IZCHEZNALIQT BOING ! USA ISKAT DA ZALICHABAT SLEDI OT PRESTAPLENIQTA SI I NIKOGA NE SA PREDPOLAGALI CHE NQKOI SHTE SE DOSETI CHE TOVA SA DRUGI XORA T.e IZCHEZNALITE
333
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия американци вкараха украина в воина с русия толкова са противни буклуци
332
1
 
18
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Те и евреите трепят с американско оръжие, но никой не им казва "копче"! А на украинците и имената са им руски...................... ако Кери докаже, че Сергей е стрелял, ще познае!:))))))))))
331
2
 
27
 
! Отговори
jan преди 9 години
До Анонимен 445След разпада на СССР по времето на алкохолика Елцин на американски експерти им беше позволено да се разхождат из руските военни бази. Перспективата за Русия беше разделяне на няколко държави - за по-лесно разграбване. Обаче дойде Путин, разката им фамилията и западняците започнаха кръв да пикаят. Затова е и истерията - златната кокошка отлетя.
330
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ,че кутиите са намерени и се съхраняват до предаване на оторизирани органи не ви ли говори нещо?И защо пък киевските власти и американските им приятели така неистово пищят за кутиите и искат да се докопат до тях предварително..Май този път ще излезе страшната истина дори и за 11,9 как се управляват самолети.
329
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIE SVETA SME POVE4E OT AMERIKANCITE ! ZA6TO SE OSTAVQME DA NI IZBIVAT I MANIPULIRAT ? AKO GI NJMA 6TE GIVEEME PO DOBRE I 6TE BADEME 6TASTLIVI ! ZA6TO GI TARPIME? TE NI IZBIVAT,PUSKAT NI VIRUSI VKARVAT NI VAV VOINI ! NIE TRJBVA DA SE ZA6TITAVAME ! NE MOGEME LI ? MOGEME !
328
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
у наше село има един самолет на постамент и ако някога гръмне и без да иска убие кравата на леля Пена ,пак ли ще са виновни руснаците.
327
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 453Изброявам ги, защото като сложа на линка, където са публикувани, веднага линка го изтриват. На множеството от тези хора изведнъж се появяват нови страници във Фейсбук, направени ПО ЕДИН И СЪЩИ КАЛЪП!!! И то на хора, които едва ли са били познати един с друг, да не говорим за роднините им. Проверих ги лично, исках и вие да се убедите, че е така
326
1
 
20
 
! Отговори
циника преди 9 години
Ако американците и украинците са имали сателитни снамки за вкарването на ракетни системи с такъв обсег, се поставя въпросът защо са мълчали досега. Защо американци и украинци не са алармирали световната общественост и не са изискали забрана гражданските полети над мястото на конфликта. Дори и да са абсолютно прави американците в твърденията си, то мълчанието им за тези ракетни комплекси се нарича в правото "престъпна небрежност" и подлежи на наказателно преследване!
325
1
 
14
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Едно не разбирам, бунтовниците са имали БУК, само специалисти можели да я ползват . Руски военни били. ОК .Защо не са свалили постоянно летящите и бомбардиращи над тях украински изтребители ?...........