"Гневът на света към Русия расте"

Британски и американски вестници: На мястото на катастрофата цари хаос
Обновена: 21 юли 2014 11:45 | 21 юли 2014 11:44, Елка Василева
355
"Гневът на света към Русия расте"
Снимка: Reuters

Трагедията с малайзийския самолет е основна тема в британските и американските вестници. В статия, озаглавена "Гневът на света към Русия расте, а телата се товарят във влак на местопроизшествието", "Гардиън" пише за събирането на улики на мястото на катастрофа.

Изданието посочва, че политици, разследващи и роднини са изразили гнева си към Кремъл за това, че не принуждава проруските бунтовници да окажат по-голямо съдействие, но все още не е имало сериозен оглед на местопроизшествието. Вестникът се позовава на експерти, според които улики от жизненоважно значение може да се окажат унищожени и загубени, тъй като трети ден няма контрол върху ситуацията на мястото на трагедията.

Още по темата

"Гардиън" се спира и на гласуването, което се очаква да се състои днес в Съвета за сигурност на ООН на резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския самолет в Украйна. В документа ще бъде отправено искане да се потърси отговорност от виновниците. Ще се настоява също така въоръжените групи в Украйна да запазят местопроизшествието непокътнато.

Изданието отбелязва, позовавайки се на Ройтерс, че в очевиден опит за постигане на компромис с Москва формулировката в проекторезолюцията е била смекчена и се използва думата "сваляне" (downing), без да се уточнява, че е вследствие на стрелба - (shooting down), какъвто е бил първоначалният вариант в английския текст.

"Дейли телеграф" акцентира върху опасения на семействата на загиналите в трагедията британци, че проруските бунтовници може да задържат телата, за да ги използват като "разменна монета".

"Индипендънт " отбелязва, че на мястото на катастрофата цари хаос, че телата на загиналите се изнасят в чували от хора, които нямат подготовка да работят с останки от катастрофи.

"Вашингтон пост" посочва в статия, посветена на Владимир Путин, че "руският президент преди е имал право да претендира за имидж на държавник от световна класа. Но след свалянето на пътническия самолет с ракета, доставена, както казват САЩ и украинските власти, от Русия на проруските бунтовници, Путин ще бъде осъден в целия свят, а това може да доведе до нови санкции срещу Русия, ако тя не промени бързо курса си по отношение на Украйна.

В друга статия вестникът се спира и на отправените вчера от държавния секретар на САЩ Джон Кери нови обвинения от американска страна срещу Москва. Кери каза, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е пристигнала от Русия.

"Ню Йорк таймс" също пише на случващото се на местопроизшествието, отбелязвайки, че светът изразява все по-голямо възмущение от отказа на проруските бунтовници да отстъпят контрола над мястото на инцидента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
23
 
! Отговори
даааааа преди 9 години
Още няма независимо разследване а някой вече дават присъди!що за идиотизъм и двойни стандарти!
39
9
 
13
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Мачкай Русия лъжливите провокатори от запад
38
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей зомбирани помия..ри айде изхвърляйте всички облаги които ползвате от западния цивилизован свят...да ви видя с какво ще останете-с коли ли/ дрехи ли?--Какви облаги бълниваш бе откачалко. Вярно - комунизма се провали, но сега БГ в ЕС хората са по бедни от преди при комунизма. 2% карат нови коли - 98% купуват старите таралясници на европа, за какви дрехи бълнуваш бе - има свръхпризводство на дрехи те ни продадват по 100 лева парцалки а дрехи сами можем да произведем но съсипаха производството
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С жалката си манипулация това сайтче ,плено от руснаците нед може да заблуди никой!
36
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЯ РУСИЯ РЕСУРСИ ИМА,АМА АКЪЛ НЯМА АКЪЛЛЛ,,,ДИВИ НАЦИОНАЛИСТИ ТО ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА ИМ Е ИЗБИТА ОТДАВНА,ОЩЕ КОМАНДВАТ 90 ГОДИШНИ ГЕНЕРАЛИ,ХАХАХА, КАКТО ТУК ДС
35
6
 
26
 
! Отговори
света? преди 9 години
Какъв гняв какъв свят,от кога света е няколко страни слуги на САЩ,лъжещи на долно........
34
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ъъъм да ме извиняват тъпите англичани и техните подобни, знаех че са ***, ама и че нямат понятие от география... То вярно, че вече държава като Украйна не съществува, ама все пак, мястото не е толкова близо до официалните граници на Русия. Аз викам всички руснаци да си върнат активите в Русия и ЕС да го духа. Да видим тогава кой ще ги храни. САЩ ли? Искрено се съмнявам.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще им дойде реда и на тези изверги!
32
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гневът расте но нищо неможе да направите на Русия това да не вие безащитната Палестина
31
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ ОТКЪДЕТО МИНЕ---ТРЕВА НЕ НИКНЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАПАДЪТ КЪДЕТО Е СТЪПАЛ---ТРЪГВА ПОЗИТИВНО ПРАВИ РАНО ИЛИ КЪСНО, САМО ТУК ЗААРАДИ ЕТО ТОВА ВИ ОТНОШЕНИЕ ВСИЧКО СЕ ИЗОПАЧАВА ТЪРТЕИ ***
30
5
 
15
 
! Отговори
идиот преди 9 години
До АнонименЗащо лъжеш бе ***,нищо от това което си написал не е вярно,американците така са ти промили мозъка че не искаш да разбереш истината.
29
6
 
34
 
! Отговори
истина преди 9 години
Много интересно как американските и английски медии пишат какво става там,след като само Русия има журналисти там,явно си измислят все по *** лъжи и сензации.
28
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей зомбирани помия..ри айде изхвърляйте всички облаги които ползвате от западния цивилизован свят...да ви видя с какво ще останете-с коли ли/ дрехи ли? вещи ли, и ползвайте матушка русия,то и нефта и скапан-всичко,АЙДЕ ДА ВИ ВИДЯ ЛАКЕЙЧЕТА ...ОСТАНЕТЕ САМО С РУСКИ ТЕХНОЛОГИИ....ГОЛИ КАТО ПУШКИ С ЕДИН БОРШ И КВАС ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ,САМО ХУБАВА ВОДКА ЩЕ ПИЕТЕ,,,*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА ПРОДАЖНА
27
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май искат да прикрият ,че истинският хаос започна от Майдана.
26
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми как няма да се гневи Светът?Такова чудо досега е нямало - хем свалиха *** пътнически самолет, хем мародерстват на мястото на трагедията и гепят кредитни карти, обувки и накити от мъртъвците, хем не допускат международни експерти там!
25
5
 
26
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Забелязвам, че през последните години англичаните са в ролята на пудела на САЩ и вадят горещите кестени от огъня вместо тях. То не бяха оръжия за масово поразяване в Либия, Ирак и Сирия, всякакви други долни лъжи, които накрая се оказаха долнопробна пропаганда. Ингилизите май не са чували приказката за лъжливото овчарче, а и не всички сме с промити мозъци като тях и макдоналдсите :)
24
5
 
20
 
! Отговори
mitko преди 9 години
Нормално е гневът.."да расте"..,след като Новорусия не разрешава на американците/какво право имат да са там?/ да се врът носа гдето н трябва и да манипулират...А разговорът е автентичен,но е между украински кино и др.артисти... Право имат само МАЛАЙЗА,Новорусия и Холандия-като най-голямарупа загинали....Сега вече ще се види кой насочва ракета от самолет---снички от спътници
23
6
 
32
 
! Отговори
оош преди 9 години
САЩ знае, че Русия знае, че САЩ стои зад свалянето на самолета. Тъпите Украинци са само изпълнители на мократа поръчка и са толкова нагли, защото САЩ им е зад гърба. Обаче никой не може да скрие истината и един ден и слепите ще прогледнат.
22
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига с тая русия бре лум.пени,ако не бе цивилизования свят щяха да се хранят с дървени пръчици,или най вероятно с неизрязани маникюри, цял век тормозят половин европа и влачат света надолу,е как да убедиш дива горска ме4ка как да живее без да пречи,
21
2
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
ANONIMEN , KOLKO TI PLASHTAT ZA DA MANIPULIRASH FORUMA ?????????