"Гневът на света към Русия расте"

Британски и американски вестници: На мястото на катастрофата цари хаос
Обновена: 21 юли 2014 11:45 | 21 юли 2014 11:44, Елка Василева
355
"Гневът на света към Русия расте"
Снимка: Reuters

Трагедията с малайзийския самолет е основна тема в британските и американските вестници. В статия, озаглавена "Гневът на света към Русия расте, а телата се товарят във влак на местопроизшествието", "Гардиън" пише за събирането на улики на мястото на катастрофа.

Изданието посочва, че политици, разследващи и роднини са изразили гнева си към Кремъл за това, че не принуждава проруските бунтовници да окажат по-голямо съдействие, но все още не е имало сериозен оглед на местопроизшествието. Вестникът се позовава на експерти, според които улики от жизненоважно значение може да се окажат унищожени и загубени, тъй като трети ден няма контрол върху ситуацията на мястото на трагедията.

Още по темата

"Гардиън" се спира и на гласуването, което се очаква да се състои днес в Съвета за сигурност на ООН на резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския самолет в Украйна. В документа ще бъде отправено искане да се потърси отговорност от виновниците. Ще се настоява също така въоръжените групи в Украйна да запазят местопроизшествието непокътнато.

Изданието отбелязва, позовавайки се на Ройтерс, че в очевиден опит за постигане на компромис с Москва формулировката в проекторезолюцията е била смекчена и се използва думата "сваляне" (downing), без да се уточнява, че е вследствие на стрелба - (shooting down), какъвто е бил първоначалният вариант в английския текст.

"Дейли телеграф" акцентира върху опасения на семействата на загиналите в трагедията британци, че проруските бунтовници може да задържат телата, за да ги използват като "разменна монета".

"Индипендънт " отбелязва, че на мястото на катастрофата цари хаос, че телата на загиналите се изнасят в чували от хора, които нямат подготовка да работят с останки от катастрофи.

"Вашингтон пост" посочва в статия, посветена на Владимир Путин, че "руският президент преди е имал право да претендира за имидж на държавник от световна класа. Но след свалянето на пътническия самолет с ракета, доставена, както казват САЩ и украинските власти, от Русия на проруските бунтовници, Путин ще бъде осъден в целия свят, а това може да доведе до нови санкции срещу Русия, ако тя не промени бързо курса си по отношение на Украйна.

В друга статия вестникът се спира и на отправените вчера от държавния секретар на САЩ Джон Кери нови обвинения от американска страна срещу Москва. Кери каза, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е пристигнала от Русия.

"Ню Йорк таймс" също пише на случващото се на местопроизшествието, отбелязвайки, че светът изразява все по-голямо възмущение от отказа на проруските бунтовници да отстъпят контрола над мястото на инцидента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно народе! Правдата и истината рано или късно възтържествуват. Самолетът е свален от укрите и това е ясно и ще става все по-ясно. Лошото е, че тепърва ще има още провокации-химическо оръжие и тем подобни "закачки"!
19
2
 
36
 
! Отговори
До 20 преди 9 години
Ами какво стана с "гнева" когато стана ясно, че химическото оръжие в сирия е използвано от джихадистите?
18
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия няма да има...ако им спрат и технологиите, ще станат крепостни селяни отново...ретроградна нация, изстрадала, извършила най-големия геноцид срещу собствения си народ
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ медиите пропагандата върви с пълна пара.
16
0
 
21
 
! Отговори
жорката преди 9 години
Никой не може да ми промие мозъка! Имам собствено мнение, чета, сравнявам, търся информация между редовете. Понякога дори този будоарен сайт изпуска някакви трохи. Никой не промива мозъци. Има хора, родени с нисък дебилен интелект, като един двама коментиращи платени ***!
15
20
 
9
 
! Отговори
Тракийски преди 9 години
Ако някой се чуди какво е "светът" , "светът" е САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Китай и васалните държави, с които граничат.Руснаците са *** нахалните хора, но не мога да не призная ,че този фарс насочен срешу тях вече възприема заплашителни граници. Очаквам новина как по заповед на Путин сепаратистите са нападнали детска градина и са изяли децата вътре.
14
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако руснаците не са свалили боига, какво ще стане с гнева ?!
13
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се чете "Възхищението на света към Русия расте". Само на Вашингтон и Лондон не им отърва истината.
12
6
 
41
 
! Отговори
/$? преди 9 години
Света? Че какво Русия е направила точно.. Пак промивки и пропаганда..
11
6
 
28
 
! Отговори
VNIM преди 9 години
Защото така им се иска на накои американски власти и техните обслужващи медии из цял свят.Мисля че целенасочено наливат миарди за такова промиване на мозъците на хората от другите страни и да могат да продължат да си провеждат своята политика. Те имат нужда от война и си прокарват своите цели за да търсят печалби ... а не за добруване на хората... Но да излязат фактите и иние да не мислим с чуждите мозъци -нали си имаме свои... Нека се опитаме да защитаваме своите интереси !
10
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще расте още повече , настъпаха котката по опашката тоя път
9
13
 
51
 
! Отговори
мъни пени преди 9 години
Моят гняв е насочен силно на запад!
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 8Не е ***. *** е.
7
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо да не съберат труповете?Да ги оставят да гният?И защо Путин да заповядва на бунтовниците?Те не го слушат.
6
10
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка и Англия НЕ СА СВЕТА!!!!!
5
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Гневът на света към Русия расте"А дали гневът е справедлив го определят западните медии без да се съобразяват с фактите, истината и мнението на Русия и нейния народ. Дай им само да снимат Меркел и Обамата и да пропагандират. Какви са тия медии, че да се правят на някакъв световен съдия ?
4
12
 
72
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Явно гневът на американците и британците расте...Къде пак набъркахте целия свят?Аз оставам с впечатлението, че гневът и недоволството на целия цивилизован свят към американците започна да расте напоследък...
3
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно некакви вестници ще притиснат руснаците. В руските вестници знаете ли какво пише по случая.
2
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а какво да хвалят русия?? войната не е спирала с русия!!а и на запад всички медии са купени от определени хора....
1
5
 
44
 
! Отговори
Водния мс преди 9 години
Блал блаааа аааааа