"Гневът на света към Русия расте"

Британски и американски вестници: На мястото на катастрофата цари хаос
Обновена: 21 юли 2014 11:45 | 21 юли 2014 11:44, Елка Василева
355
"Гневът на света към Русия расте"
Снимка: Reuters

Трагедията с малайзийския самолет е основна тема в британските и американските вестници. В статия, озаглавена "Гневът на света към Русия расте, а телата се товарят във влак на местопроизшествието", "Гардиън" пише за събирането на улики на мястото на катастрофа.

Изданието посочва, че политици, разследващи и роднини са изразили гнева си към Кремъл за това, че не принуждава проруските бунтовници да окажат по-голямо съдействие, но все още не е имало сериозен оглед на местопроизшествието. Вестникът се позовава на експерти, според които улики от жизненоважно значение може да се окажат унищожени и загубени, тъй като трети ден няма контрол върху ситуацията на мястото на трагедията.

Още по темата

"Гардиън" се спира и на гласуването, което се очаква да се състои днес в Съвета за сигурност на ООН на резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския самолет в Украйна. В документа ще бъде отправено искане да се потърси отговорност от виновниците. Ще се настоява също така въоръжените групи в Украйна да запазят местопроизшествието непокътнато.

Изданието отбелязва, позовавайки се на Ройтерс, че в очевиден опит за постигане на компромис с Москва формулировката в проекторезолюцията е била смекчена и се използва думата "сваляне" (downing), без да се уточнява, че е вследствие на стрелба - (shooting down), какъвто е бил първоначалният вариант в английския текст.

"Дейли телеграф" акцентира върху опасения на семействата на загиналите в трагедията британци, че проруските бунтовници може да задържат телата, за да ги използват като "разменна монета".

"Индипендънт " отбелязва, че на мястото на катастрофата цари хаос, че телата на загиналите се изнасят в чували от хора, които нямат подготовка да работят с останки от катастрофи.

"Вашингтон пост" посочва в статия, посветена на Владимир Путин, че "руският президент преди е имал право да претендира за имидж на държавник от световна класа. Но след свалянето на пътническия самолет с ракета, доставена, както казват САЩ и украинските власти, от Русия на проруските бунтовници, Путин ще бъде осъден в целия свят, а това може да доведе до нови санкции срещу Русия, ако тя не промени бързо курса си по отношение на Украйна.

В друга статия вестникът се спира и на отправените вчера от държавния секретар на САЩ Джон Кери нови обвинения от американска страна срещу Москва. Кери каза, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е пристигнала от Русия.

"Ню Йорк таймс" също пише на случващото се на местопроизшествието, отбелязвайки, че светът изразява все по-голямо възмущение от отказа на проруските бунтовници да отстъпят контрола над мястото на инцидента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
2
 
! Отговори
Joro преди 9 години
Trqbva da se iztrepqt vsi4ki ot KGB I biv6i komunisti!
139
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия винаги е била сама срещу целият свят. И хората поне с 1 мозъчна гънка разбират, че проблемът е в Русия, а не в останалия свят. Ако се окаже, че наистина руските сепаратисти са го свалили този самолет, волно или неволно, Русия ще попадне в пълна изолация, като Северна Корея.
138
4
 
5
 
! Отговори
крейг преди 9 години
габито отивай да живееш в САЩ и не ни занимавай с неориентираните си политически възгледи
137
7
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
аБЕ 11111 ТИ СЛЕП ЛИ СИ ОТНОСНО ИЗКАЗВАНИЯТА НА руските драскачи тук, техните не са ли "категорични" оценки а"? Или това е ок, когато говорят за умрели в самолета, за "купени" близки и роднини, да ви у руските ***. Питам русия виновна ли е затова, че въоръжава бандитите си в Донбас, кой и дава право на русия да изнася бойна техника за терористи на територията на суверенна държава, като Украйна?
136
1
 
10
 
! Отговори
246 преди 9 години
Лошо, лощо, отива към война. Все повече изглежда на баснята на (Езоп или Лафонтен) за агънцето, което мътило водата на вълка.Вълкът си го е нарочил за изяждане,независимо, че агнето е невинно.Много е богата Русия, много суровини,това е нейната вина. Разпадането на Русия, какти и разпадането на СССР, може да спаси Запада за оше20-30 години. Следва Китай.Ако не беше самолета ( набутан в опасен коридор), щеще да има нещо друго. Явно световната икономическа криза излиза извън контрол.
135
8
 
4
 
! Отговори
габито преди 9 години
До Е какво отричаш това си е така ти пък защото си много голям а? Какво ми защитавате Русия а ? Тя винаги е използвала България и винаги ще го прави,заради кой България е платила над 2 милиарда лв след ПСВ а Дори,за да ни освободят от Османската империя са взели пари,кой ни е взел златото през КОМУНИЗМА а? Кой се опитвал да прекарва оръжия през нас когато се е водило ВСВ? Русия разбира се така че хич не ми ги хвалете тия. Именно за това се е създал ЕС,за да не може Русия да ги владее.Ей тва е
134
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички яростно мразят американците.
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BILI SME S RUSI, S GERMQNIQ DORI POD TYRSKO NASELENIETO SE E UVELICHAVALO. A POGLEDNETE ZA 24 GODINI S USA KAKLKO OSTANAXME SHEPA XORA. EI ZA TOQ GENOCID NA BYLGARITE STE GI MRAZQ I NA ONQ SVQT MRYSNITE QNKI
132
1
 
30
 
! Отговори
клоун преди 9 години
САЩ отдавна се изживяват като световен господар, но в последните няколко години нещо не им се отддава - никой не ги бръсне за слива и това явно много ги изнервя.......
131
0
 
12
 
! Отговори
11111 преди 9 години
Абе, Бранник, да не си бил лично в самолета, че да знаеш кой точно го е свалил? Само платен манипулатор може да прави такива конкретни оценъчни изказвания преди да се изкажат специалистите, които най накрая украинското правителство се осмели да допусне до самолета.
130
3
 
33
 
! Отговори
sdfas преди 9 години
По-скоро гневът към щатите расте и най-вече към корпоративните кръгове,използващи държавния ресурс за финансово облагодетелстване.В днешно време ми се струва ,че зависими контрагенти действат независимо.
129
21
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Абе *** Варна, кой ще убедиш, че не си руска *** бе, себе си ли. И това не го вервам, те у "безпристрастния" ***!
128
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TUK EDIN NESHTASTNIK KAZVA SHE NQMALO V SVETA POVE4E RUSOFILI KOLKOTO V BULGARIQ KATO BROIKA MOGA DA UVERQ TOQ TYPUNGER CHE RUSOFILITE VYV FRANCIQ ITALIQ GURCIQ I NA OSHTE DOSTA MESTA PO SVETA SA MNOGO POVECHE OTKOLKOTO V BYLGARIQ ZA NEGOVO USPOKOENIE GLUPECA NESHTASTEN
127
4
 
31
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Не съм нито русофил , нито комунист... , но щатите имат най-малкото право да упрекват когото и да било в деспотизъм ,тероризъм и всякакви подобни форми на склоняване по един или друг начин към тяхната собствена кауза. Вие сте най-големите терористи на света , няма да се очудя , ако това е тяхна акция със самолета и се опитват да настроят останалият свят срещу Русия.
126
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая история със самолета си е чиста провокация. Американците бяха страшно критикувани в Европа заради шпионирането на съюзниците си. И какво правят те - отклоняване на вниманието чрез изостряне на конфликт, на европейците им потичат лигите като на послушно кученце. Изпитана работа! Спомнете си 1999, пурата на извратеняка Клинтън, процедурата за отстраняването му и бомбардиривките над Сърбия. Рецепта, описана по-рано в комедията "Wag the dog".
125
31
 
10
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Расте ГНЕВА срещу руската *** и това е естествено следствие на садистичната руска политика в една Суверенна Държава- Украйна! Свалянето на пътническия малайзийски Боинг и над ТРИСТАТЕ загинали отвориха очите на Запада и Света за руското гасударство въоражаващо терористите си в Донбас! Бог да прости НЕВИННИТЕ в самолета, сега руските *** се гаврят с останките им, немам думи...гняв е меко, съвсем меко казано!
124
3
 
22
 
! Отговори
дрис бг преди 9 години
Слуги и пропагандатори на САЩ сте вие!
123
0
 
22
 
! Отговори
Аз казах! преди 9 години
Хора , недейте сляпо да вярвате на нечия пропаганда - нито руска , нито американска. НО си задавайте въпроси ... погледнете фактите , мислете логично и пак си задавайте въпроси ..Отговори може и да не дойдат веднага , но в един момент всичко си идва на мястото. Отчитайте фактите, мислете
122
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TE TOVA E NAI-TYPOTO I PORUCHKOVO ZAGLAVIE NA STATIQ BRAVO DRIS BG POLUCHAVATE OSKAR ZA TYPIZYM I DEZINFORMACIQ SLUGI NA USA NESHTASTNI
121
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре че мнението на българина не се зачита никъде