Сепаратистите предадоха черните кутии от Боинга на експерти

Кутиите са непокътнати, изтъкна малайзийски полковник
Обновена: 22 юли 2014 09:59 | 22 юли 2014 07:11,
94
Сепаратистите предадоха черните кутии от Боинга на експерти
Снимка: Reuters

Сепаратисткият лидер Александър Бородай предаде черните кутии на пътническия самолет, свален в Източна Украйна, на малайзийски експерти в град Донецк в ранните часове на деня, предаде Ройтерс.

 "Ето ги, черните кутии!", каза Бородай на журналистите в  препълнената зала за пресконференции в щаба на  самопровъзгласената Донецка народна република, докато въоръжен бунтовник сложи самописците на бюрото.

Още по темата
Двете страни след това подписаха документ, който по думите на Бородай е протокол, финализиращ процедурата след  продължителни преговори с малайзийците.

"Виждам, че черните кутии са непокътнати. Макар и леко повредени, но в добро състояние", каза полковник Мохамед Сакри  от Съвета за национална сигурност на Малайзия и благодари на "Негово превъзходителство г-н Бородай" за предаването им.

Освен това Бородай съобщи, че влакът с тленните останки на жертвите от катастрофата е пристигнал в Донецк. Той е на път за  Харков, на около 300 км на северозапад. По думите на сепаратисткия лидер експертите от Малайзия и холандска делегация, която е на място в Донецк, също ще пътуват с него.

Вчера Съветът за сигурност на ООН прие единодушно резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския пътнически самолет в Украйна с 298 души на борда, съобщи Ройтерс. В нея се настоява въоръжените групи да разрешат безопасен, пълен и неограничен достъп до мястото на катастрофата.

В резолюцията, предложена от Австралия, която загуби 28 граждани в катастрофата, се призовава също да бъде потърсена отговорност от виновните.

Съветът за сигурност на ООН настоява да се проведе всестранно и независимо разследване на трагедията в съответствие с ръководните принципи на международната гражданска авиация, предаде ИТАР-ТАСС.

(БТА)
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
8
 
2
 
! Отговори
Хммм преди 9 години
Сепаратистите предадоха черните кутии от Боинга на експертиПредадоха или продадоха?! Защото след като преджобиха и прибраха всички ценности и кредитни карти на загиналите, няма как да не са се пазарили за някой и друг $ за черните кутии! Водкаджиите са уникални с номерата си само и само да имат осигурена водка за вечерта - колкото повече, толкова по-добре!
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много интересно, как добре действа пропагандната машина и на двете страни...Въпроса тук не е кой е свалил самолета, а защо граждански полети се пускат над зона с активни военни действия. И за това са виновни украинците, без никакво съмнение.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бивш репортер на агенция Асошиейтед прес Робърт Пери е научил от източници в американското разузнаване, че САЩ разполагат със сателитни снимки, които показват, че украинските военни са отговорни за свалянето на полет MH17 на Малайзийските авиолинии. При липсата на подобаващо разследване на трагедията, до момента всички сочеха като главни виновници подкрепяните от Русия опълченци в Източна Украйна, но източникът на Пери разказва съвсем различна история, съобщава infowars.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Designed by USA, Made in Ukraine!!!!
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Два самолета под един и същ номер са излетели от Амстердам с разлика от 5 минути? Вече се писа за силно смущаващите нови паспорти намерени при загиналите в катастрофата. Все едно не са извадени от огъня, а от офиса. Но това е само един нюанс.Изтичане на информация показва, че от Амстердам са излетели под един и същи номер 2 самолета с разлика в рамките на 5 минути! Въпреки че по график е само един! Този втория, който не е в графика да не би да е този, който изчезна на 8 март?Бордовия номер на един от самолетите, който излита се различава от номера на самолета, който изчезна на 8 март 2
71
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Довчера Баракудо Обамини , твърдеше ,че опълченците възпрепятстват процеса по разследване, днес той беше опроверган , но троловете на ЦРУ веднага отскочиха и вече сътворяват поредните фалшивки /като оня клип направен на 16 юли, на който, опълченците си говорят ,че свалили Боинга излетял от Амстердам на 17 юли /.
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако черните кутии попаднат в ръцете на украинците или УСА то от тях могат да изкарат, че Путин лично е застрелял Кенеди!
69
2
 
18
 
! Отговори
231 преди 9 години
Смешници - русофоби, какво ще коментирате като излезе истината? Сепаратистите не нападат никой а ги наричат терористи, Украйна унищожава своето население и градове - ето това са истински терористи. Но двойният стандарт на Европа и САЩ отново си затваря очите и обвинява без доказателства. Това е отвратително и ако се окаже , че не Русия е виновна ще се извините ли Вие "демократи"?
68
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сутринта по новините на канал 1 казаха, че украинските ВВС са обстрелвали колите на малайзийския екип. Мисля, че е очевидно, кой възпрепятства разследването. Който иска, може да прегледа новините от 07:00 - има ги на сайта на БНТ.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не пишете, че кутиите са предадени с условието в разшифроването да участват и ICAO?
66
4
 
17
 
! Отговори
до 71 преди 9 години
за 64Умен, има все пак Международно право. Според него кутиите се предават на страната, собственик на самолета - в случая Малайзия. Холандия няма нищо общо в случая, въпреки че повечето от пасажерите са били нейни граждани.....................Мислиш ли,че е запознат с Международното право след като ежедневно се облъчва от медии и телевизии,които показват единствено "правото на анкъл Джо".Нали са демократи и либерали,квото им покажат по телевизиите на "анкъл Джо",те това скандират и плюят.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 66:След време ако твой близък умре в автомобилна катастрофа, моли се на теб да дадат тахографите, а не на фирмата производител на автомобили или не на лизинговата компания която евентуално притежава автомобила.
64
2
 
1
 
! Отговори
Арети преди 9 години
Въпреки че всички дефиниции на средна класа неминуемо страдат от недостатъци, иэкривяванията които проиэтичат от социологическите иэследвания водят до иэвода, че те надали са най-добрият подход эа търсене на неуловимото определение эа хората, между бедни и богати!!! В случая, обече е факт че пасажерите на еър лайнера тръгнали на шопинг в Куала Лумпур, са били бих каэала по-вече от Хай класа!!! Но Холандия е страна с ВИСОК СТАНДАРТ и там май че наистина няма никаква криэа!!!
63
15
 
4
 
! Отговори
Либераст Стратег преди 9 години
Русия трябва да свали своята тоталитарна империалистична мантия и да се присъедини към парада на радостта на бившите комунистически страни, които приеха демократичния капитализъм през 90те. Но 24 години по-късно, Русия се връща към най-лошите сценарии в съветски стил и сталинистки култ към Путин. Изчезна многопартийната политика и се върна неоимперализмът. Органите за сигурност превърнаха Русия в полицейска държава, а думата либерал се превърна в обида......Русия си е добре и без либерасти.
62
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците бомбардират и се опитват всячески да попречат на предаването.
61
2
 
15
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
Умен, има все пак Международно право. Според него кутиите се предават на страната, собственик на самолета - в случая Малайзия. Холандия няма нищо общо в случая, въпреки че повечето от пасажерите са били нейни граждани.
60
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 9 години
До EU citizen нямаш морално лраво да говориш от името на всички българи
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 60Да бе да, изчезналия през март самолет ще е този?!?! Изобщо не се връзва. Тогава къде е вторият самолет? Изобщо фрогнюз пак цепят мрака с глупостите си.
58
9
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
В този случай черните кутии няма да покажат нищо. Спокоен полет и изведнъж ''бум''. Няма време за коментари. Най-много да се чуе ''удариха ни'' е, това го знаем всички. Могат ли хората в самолета да знаят кой ги е ударил?. Така че, предаването на кутиите не е проблем за сепаратистите, дори и да са ударили те.
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хунтата от Киев, подкрепяна и насочвана от Вашингтон, постоянно си вкарва автоголове.Големи смешници. Вече станаха за смях и на кокошките на село.