Сепаратистите предадоха черните кутии от Боинга на експерти

Кутиите са непокътнати, изтъкна малайзийски полковник
Обновена: 22 юли 2014 09:59 | 22 юли 2014 07:11,
94
Сепаратистите предадоха черните кутии от Боинга на експерти
Снимка: Reuters

Сепаратисткият лидер Александър Бородай предаде черните кутии на пътническия самолет, свален в Източна Украйна, на малайзийски експерти в град Донецк в ранните часове на деня, предаде Ройтерс.

 "Ето ги, черните кутии!", каза Бородай на журналистите в  препълнената зала за пресконференции в щаба на  самопровъзгласената Донецка народна република, докато въоръжен бунтовник сложи самописците на бюрото.

Още по темата
Двете страни след това подписаха документ, който по думите на Бородай е протокол, финализиращ процедурата след  продължителни преговори с малайзийците.

"Виждам, че черните кутии са непокътнати. Макар и леко повредени, но в добро състояние", каза полковник Мохамед Сакри  от Съвета за национална сигурност на Малайзия и благодари на "Негово превъзходителство г-н Бородай" за предаването им.

Освен това Бородай съобщи, че влакът с тленните останки на жертвите от катастрофата е пристигнал в Донецк. Той е на път за  Харков, на около 300 км на северозапад. По думите на сепаратисткия лидер експертите от Малайзия и холандска делегация, която е на място в Донецк, също ще пътуват с него.

Вчера Съветът за сигурност на ООН прие единодушно резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския пътнически самолет в Украйна с 298 души на борда, съобщи Ройтерс. В нея се настоява въоръжените групи да разрешат безопасен, пълен и неограничен достъп до мястото на катастрофата.

В резолюцията, предложена от Австралия, която загуби 28 граждани в катастрофата, се призовава също да бъде потърсена отговорност от виновните.

Съветът за сигурност на ООН настоява да се проведе всестранно и независимо разследване на трагедията в съответствие с ръководните принципи на международната гражданска авиация, предаде ИТАР-ТАСС.

(БТА)
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
* преди 9 години
....която е изстреляла фаталната ракета, но батареята, вероятно, е била под контрола на украинските правителствени войски, облечени, видимо, в украински униформи, споделя Пери.
15
3
 
17
 
! Отговори
* преди 9 години
Бивш репортер на агенция Асошиейтед Прес Робърт Пери е научил от източници в американското разузнаване, че САЩ разполагат със сателитни снимки, които показват, че украинските военни са отговорни за свалянето на полет MH17 на Малаизийските авиолинии.Това, което научих от източник, който ми е предоставял точна информация по подобни въпроси в миналото, е, че разузнавателните агенции на САЩ притежават детайлни сателитни снимки на предполагаемата ракетна установка, която е изстреляла фаталната ра
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БрaнникЦитира "Асошиейтед Прес" --"умнико" а тя е американска медия.........*** и циментовата глава
13
4
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
До ТитоТи българин ли си, руснак ли си, не знам - какви са тия нови думи дето ги няма в никой език: "мильона", "от офицЯлнияТ", "на американскияТ"... Той не знам дали може да чете, но ти да пишеш - НЕ!
12
22
 
7
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
"Негово превъзходителство г-н Бородай" Ъ? Какво превъзходителство е тоя бе? Все едно да кажеш превъзходителство на Бин Ладен! Абе *** какво се джанкате тук? Не разбрахте ли че "Гаварит Масква" ви разиграва? Не разбрахте ли че Хамериканците не са различни от Путин, с една разлика, не завземат чужди територии!
11
10
 
37
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ-НОВИНАТА преди 9 години
Четете новината в "БЛИЦ" Американците имали сателитни снимки на свалянето на Боинга от украинските сили.............това скоро ще излезе по световните медии,и ще се задава въпросът--Защо САЩ лъже и прикрива украинците ??????????
10
5
 
11
 
! Отговори
Б.Ю. преди 9 години
До БрaнникТоку що доказа твърдението на 14......друг вариант няма.
9
9
 
32
 
! Отговори
до Бранник преди 9 години
Опитай се да отговориш на въпросите. Не се страхувай да мислиш. Отначало ще те заболи малко. Но после ще ти просветне и ще ти олекне.
8
9
 
48
 
! Отговори
Тито преди 9 години
До БрaнникТоку що изреди няколко истини--Да това направиха САЩ....Те са терористите по-света.За твое сведение-От 1914 год до 2009 год САЩ водят 92 войни във нвд 60 държави по-света....приблизителни данни за жертвите--350-380 мильона човека.Тези данни са от офицялният сайт на американският конгрес.Ако искаш можеш да ги видиш в нета--разбира се ако можеш да четеш ......в което се съмнявам.
7
10
 
34
 
! Отговори
до Бранник преди 9 години
Ако продължаваш да упорстваш с тъпотията си, да знаеш, че ще те накарм да мислиш и хич няма да те пожаля.Само ще ти задам основния въпрос, в такива случаи - кой има най-голям интерес в случая? А, може и да те попитам, на кого му трябва световна война да си оправи валутата, бюджета и други си му там работи? Кой води най-много войни след ВСВ?Има и много други въпроси, тъй че внимавай.
6
11
 
26
 
! Отговори
Дедо Поп преди 9 години
До БрaнникАвстралийците са по-големи *** на ГМО-тата и от нашите евровурстове... според един познат австралиец... не мож ги стигна ин адър уърдс!
5
6
 
31
 
! Отговори
до НОВИНА преди 9 години
Абе, недей да мъчиш човека така - да го караш да мисли. То си има кой да мисли заради него - пълно е с професионални гадове по медиите и в политиката.
4
8
 
36
 
! Отговори
НОВИНА преди 9 години
Тази новина която съм написъл е отпреди един час....колегата отдолу е написъл новина от вчера.Така че,Браннико,шушляци като тебе немогат да схванат хронологията на събитията--циментова главо--то трябва малко и да мислиш....
3
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ко прайм сега като се окаже, че боингът е бил отклонен от украинците, за да се отзове над Донецк и после да бъде свален от украински изтребител. На Обонго червения *** ще лъсне и за най-големите му фенове "демократи".
2
14
 
57
 
! Отговори
НОВИНА преди 9 години
ОПА,,,,новината от нощес--малазийската комисия е обстреляна от артилерията на украинската армия,след като са взели черните кутии.По средата на пътя,е трябвало да се върнат в Донецк?!?!?! Май Киев НЕ иска черните кутии да бъдат отворени......
1
14
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера е приета резолюцията на ООН, а малко след това (или може би малко преди това) украинските ВВС са обстрелвали колоната с малайзийските експерти, които пътували към мястото на трагедията и ги принудили да се върнат в Киев.Смятам, че ясно се вижда, кой възпрепятства разследването!