Порошенко отрече да е имало украински изтребител до Боинга

Открити сме за разследване, заяви президентът
Обновена: 21 юли 2014 20:51 | 21 юли 2014 20:37, Александър Попов
179
Порошенко отрече да е имало украински изтребител до Боинга
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко отхвърли твърдението на Русия, че украински изтребители е летял в близост до катастрофиралия малайзийски пътнически самолет миналата седмица и заяви, че украинските самолети в района са били на земята в момента на катастрофата, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата

В отговор на изявление на руското министерство на отбраната по-рано днес, че украински боен самолет е летял на 3 до 5 км от малайзийския самолет по времето, когато е катастрофирал, Порошенко заяви по Си Ен Ен:

"Това не е вярно. Открити сме за всякакво разследване на самолетите ни. Когато руското министерство на отбраната прави такова изявление, то трябва да представи доказателства. Небето над Украйна се наблюдава от множество спътници и системи за ПВО. Всички знаят, че в момента на тази трагедия всички украински самолети в радиус от неколкостотин километра от мястото на катастрофата са били на земята".

Киев разполага със свидетелства, които дават отговор на въпроса кога, къде и как е станала катастрофата на малайзийския Боинг, съобщи пресслужбата на украинското президентство, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Специалните служби на Украйна са готови да предадат всички материали на международните експерти, които разследват обстоятелствата около самолетната катастрофа, се казва в изявлението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че не е имало! Да летиш на 50 метра от боинга, въобще не е "ДО". "ДО" е ако летиш на 15 сантиметра от него.
117
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakto v ykraina taka i v balgaria ima paraziti koito se prodavat za jalti stotinki na amerika otrepki zablydeni...
116
1
 
9
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Не ми харесва нашия Пухльо. Не ми харесва и този дето главата му е като на Ландровер стария модел, скоростната кутия, но който е гласувал за тях, да им сърба попарата!!!
115
0
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Сега тексасците(които много "обичат" Обама) ще му припомнят тяхната поговорка:"Ако някой е затънал до устата във ***(кравешки л****), по-добре да не я отваря!!!..."
114
0
 
12
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Ти си дрънкай, глупости, пълни си джоба, а украинците, ще плащат 100% за самолета, дори и марсианците да са виновни!!!! Този път, няма да се отървете, като преди 13 години!!!!! САМОЛЕТА ПАДА НАД УКРАЙНА!!!!
113
2
 
16
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"как млекото не пречи на Китай а само на РФ е въпроса?"Всъщност Руската федерация и Китай са си добре и си кооперират. Скоро колективно ще изхвърлят долара като мръсно коте, и тогава на САЩ света ще им стане тесен и "млекото" ще иом вкисне. Всичко, което от САЩ и марионетките им от Украйна оркестрират в момента е от страх, че ще им бъде дръпната чергата и няма да е на САЩ вечна хегемонията.
112
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе стига с тоя запис, той е абсолютно менте, абсолютно, ДОКАЗАНО. Донбас е продаден на *** от Шел и Шеврон за 55 години, за добив на шистов газ .Има клауза от секретния договор, от който изтече информация, че ако намерят в двора ти газ, веднага се национализира земятата. Ето това е истинската причина за геноцида над православните християни в югоизточна Украйна.
111
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 151,прав си, че Русия няма полза да сваля Боинг, ама те толкова могат. Продължавай да им вярваш.
110
1
 
15
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Тук има ограничение на символите и не мога да се доизкажа в един пост, но...Записът е залепен на няколко места и сигурно тоя, дето го е качил ще потвърди това. Сигурно и ще се оправдае, че разликата между разговорите е половин или един час, та затова. Но тия разговори дори са водени от различни хора, а не само от двама човека. При втората част от разговора, където се оглежда самолета, записа е прекъсван поне 3 пъти и слепван, а би трябвало да е непрекъснат. За заблуда на децата бива :)
109
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
148руската система е ясна. Щом първоначално решиха, че са свалили АН-26, а се оказа Боинг777 - не ми я хвали :)
108
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една дума не вярвам на демократичните фашистки западни медии, ама една. Даже по тях си сверявам часовника, щом ***, че нещо е така, значи истината е точно обратното. Лъжи, лицемерие и дезинформация тече по тези медии, като гной. Нито Русия има интерес да сваля самолета, нито опълченците, а единственно фашистката ционистка хунта в Киев, защото започна да губи позиции и този акт иска да вкара Нато на тяхна страна в конфликта, а това означава трета световна война и гибел за Земята.
107
1
 
9
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До АнонименАми и аз си зададох въпроса откъде е тая част за сваления граждански самолет. След като един запис е скалъпен, това може да означава, че разлиакта между отделните епизоди може да е няколко дена. А нали не мислиш, че тия дето си говорят говорят за сефте и всеки ден докладват на различни хора? Записът за гражданския самолет може да е реален и сигурно е, но не означава, че човека водещ разговора и оглеждащ самолета е свалил самият самолет, нали?
106
2
 
9
 
! Отговори
Стамен преди 9 години
На снимката по-горе се вижда погребението на Порошенко .Това което прави в момента, няма да бъде забравено и всичко ще му се върне на тая *** .18+, Внимавайте с видеото, не е за всеки , има много кръв :youtube/watch?v=dzRx5Uilia4#t=68fishki.net/anti/1286493-smert-v-luganske-bez-prikras.html?mode=antiВместо да вкара войската в отцепелите се градове и да се бият със сепаратистите (терористите) . Украинската армия обсипва със снаряди мирното население, СТРАХЛИВЦИ .
105
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало до *** ***, Русия има такава система за следене на въздушното пространство, че знае, къде се намират всички врабчета в Украйна. Спомнете си изстрелването на ракетите от израелски кораб в централно Средиземно море, с цел провокация и нападение над Сирия. Бяха засечени на секундата. Самолета е свален от изтребител, но може да е бил и израелски, защотомалко преди инцидента два израелски изтребителя, са излетели от Азербайджан, също са засечени от руснаците.
104
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Онуфрий,те неидентифицираните обекти идват само откъм раша. Нали си спомняш как се появиха такива едни неидентифицирани човечета в Крим :) Ракетата и Бука и те едни такива неидентифицирани. Ама ти си пиши. Ние ти вярваме. Поне някоя рубла ще изкараш.
103
1
 
6
 
! Отговори
О'Нуф Рий II-ри преди 9 години
А сега, ще помоля този, дето твърди, че Донбасци са "терористи", да извади определението за тероризъм и да докаже с аргументи, ако ги има. Крясъци сме чували, напомнят за зоопарка.
102
1
 
4
 
! Отговори
О'Нуф Рий II-ри преди 9 години
До АнонименЦЪ!Боингът не видял НЛО-то и го боднал изотзад.А сега, сериозно: "Неидентифициран" означава "неопознат"- Тоест, неясно чий, без идентичност - летящ обект. Самолетът е летящ обект но, без опознавателни знаци, директно става НЛО. Така че...сещай се
101
1
 
7
 
! Отговори
О'Нуф Рий II-ри преди 9 години
До ШопТо, по твоята /прощавай, внедрената в теб!/ "логика", и Левски, и Ботев, и Раковски и ред други национални герои са "терористи", щото са се надигнали с/у падишаха, така ли? Трагично заблудени хора имало по света. ГОЛЯМ проблем.
100
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По последни данни руснаците са засекли украинско НЛО. На мониторите им ясно се виждало как неправилно е изпреварило Боинга и той като набил спирачки и паднал.
99
1
 
6
 
! Отговори
О'Нуф Рий II-ри преди 9 години
Прочее, руският ГЩ заяви, че има обективни данни от наблюденията на съпределното въздушно пространство и, според тях, украински СУ-25 е летял в непосредствена близост до боинга. А сямолети се свалят не смо с ракети земя-въздух, ами и с въздух-въздух, напр.Р60. Ето защо, нека първо приключат комисиите по разследването. какви сме ние тук, че да решаваме вместо тях?