Путин и Русия "имат вина" за сваления Боинг, каза Белият дом

Джо Байдън разговаря с Порошенко за разследването
Обновена: 26 юли 2014 08:35 | 26 юли 2014 08:33,
462
Путин и Русия "имат вина" за сваления Боинг, каза Белият дом
Снимка: БТА

Белият дом заяви, че руският президент Владимир Путин "има вина" за свалянето на малайзийския самолет над военната зона в Украйна и повтори, че работи с ЕС и Г-7 за налагане на още санкции на Москва, предаде Ройтерс.

"Това, което също знаем, е, че самолетът на "Малейжа еърлайнс" е бил свален от ракета, която е била изстреляна от земята. Изстреляна е от земята в район под контрола на сепаратистите, в район, където самите украинци в действителност не са използвали противовъздушни оръжия по това време", посочи говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Още по темата
"Така че затова заключихме, че Владимир Путин и руснаците имат вина за тази трагедия", каза той.

Вицепрезидентът Джо Байдън разговаря с украинския президент Петро Порошенко за разследването на катастрофата, както и за политическата динамика в страната, информира отделно Белият дом.

Според изявление от американското президенство Порошенко е подчертал, че "въпреки разпадането на управляващата коалиция в украинския парламент, правителството ще продължи работата си по отношение на изключително важните икономически реформи".

Украинският президент също така е уведомил Байдън, че "Русия продължава да доставя тежко въоръжение и оборудване на сепаратистите, както и че украинските сили все повече попадат под пряк обстрел от позиции от руската страна на границата".

Вицепрезидентът на САЩ е заявил на Порошенко, че Вашингтон работи с Европейския съюз и Групата на седемте (Г-7) за налагане на още санкции срещу Русия заради "нейните дълбоко дестабилизиращи и безотговорни действия в Украйна".

Администрацията на САЩ следващата седмица вероятно ще затегне икономическите санкции срещу Русия във връзка с острите разногласия между Москва и Вашингтон по ситуацията в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Неназовани американски длъжностни лица казаха вчера пред журналисти, че обект на новите наказателни мерки на Вашингтон могат да станат руски банки, както и компании, действащи в сферата на енергетиката и военно-промишления комплекс, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
20
 
! Отговори
ПЛАЗМОДИЙ ОЛИГАРСКИ преди 9 години
До ШопСАМОЛЕТА Е СВАЛЕН С РАКЕТА ИЗСТРЕЛЯНА ОТ УКРАИНСКАТА АРМИЯ !!! И РУСНАЦИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ ГО ЗНАЯТ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ДЕМАГОГИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ. АМЕРИКАНЦИТЕ ИСКАТ ДА СИ ПРОБУТАТ ШИСТОВИЯТ ГАЗ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ И ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ. ЗА ЦЕЛТА ТРЯБВА ДА СЕ ОГРАНИЧИ ДОСТЪПА НА РУСКИ ГАЗ ДО ЕВРОПА. И КАКВО ПО УДОБНО СРЕДСТВО ОТ "ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ" КОИТО ВСЪЩНОСТ СА СИ ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ.
229
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шоп 316Там има кой да действа.:))))) 100% от гагаузите и българите са за присъединяване към Русия!:)
228
1
 
17
 
! Отговори
до 321 преди 9 години
"...под новина за Путин и Обама има 300 коментара. Тука някой добре плаща!"*** логика. Просто Путин е велик човек, държавник и политик и казва винаги истината, а нашият е плевня и ретранслатор, както и Тиквуня.
227
4
 
9
 
! Отговори
РФ преди 9 години
Москва,Кремъл:САЩ и Обама имат пряка вина са свалянето на боинга,по тяхно нареждане Украинските военни са свалили самолета за да обвинят РФ,убийството на 300 човека от САЩ няма да остане без последствия. РФ си запазва правото на адекватен отговор на това чудовищно убийство.26.07.2014г.
226
3
 
1
 
! Отговори
Брокер преди 9 години
До Туроператор300 000 жилища са си купили! Тва говорили ти нещо? И то не евтини панелки! Только лукс!
225
1
 
1
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Стара руска детска залъгалка:- Кой е виновен?- Пушкин.Предлагам актуален вариант:- Кой е виновен?- Путин.А сега сериозно: politikus.ru/video/25351-goblin-news-pro-sbityy-samolet.html Добър анализ с множество въпроси и отговори относно сваления МН-17
224
1
 
0
 
! Отговори
до 306 преди 9 години
Не знам какво ти е през оная работа но ти отделих доста време. Няма защо да се пробвам да ти обяснявам каквото и да било, явно не си на нужното интелектуално ниво за да го разбереш. Хайде оставям те да бистриш световната политика ... аз ще си допия ментичката и смятам да се топна в морето :)
223
4
 
2
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Чудесно! Американците са единствени, които не са яли руска ***!Скоро шия опитат и на товарищите ши ги пратят във небитието, нека да са върнат 200 год назад - Франция, Турция, после Германия и т.н
222
2
 
4
 
! Отговори
до 288 преди 9 години
Сега ме хранят, както и всички които познавам в Бургас и по морето,тоест 1 млн българи които имат своите заплати благодарение на стотиците милиони които оставят руските туристи в молове,магазини и ресторанти всяка година.А Онези 5 милиарда които вкараха в недвижими имоти от които има за всеки, от производителя на мебели до дюлгерите от Кърджали.А с парите които плащам като данък върху доходите си сигурно помагам и за някой който чака пенсия или е на държавна служба без значение в къде в родината
221
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nie iskame Rusiq, a dali Rusiq iska Balgariq, dali po tehnite si saitove ima komentari kolko ni uvajavat i iskat dase priseidinim kam tqh? EDVALI!
220
0
 
7
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Е щом белия дом казва, значи е така. Както стана с антракса в Ирак. Казаха, че има и найстина нямаше. Въобще, ако Белия дом каже нещо, да сте сигурни, че е обратното.
219
0
 
0
 
! Отговори
pl__amen преди 9 години
До Анонимен 299Ot teb nqma kak da sym po-typ.................:D:D:D:D:D:D
218
0
 
7
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Кой вярва на това какво казва Белия дом, освен Анонимния гербер-*** от форума - никой не вярва на американците.
217
1
 
4
 
! Отговори
pl__amen преди 9 години
До Шопtochno putin go svali................... lintan kato supermen,hvana go i go tryshna.....................
216
0
 
2
 
! Отговори
До 285 преди 9 години
A ти вземи почети мaлко преди дa се изкaзвaш. Волжскa Бългaрия е ликвидирaнa от монголите още през 13 век, a тaмошните бългaрисa били мюсолмaни и сa се претопили много бързо сред морето от кипчaтски племенa. Тези дето сегa се определят зa бългaри имaт по мaлко общо с бългaрите, отколкото сегaшните мaкедонци с Aлексaндър Мaкедонски.Бългaрите НЕ сa били монголоиди с дръпнaти очи.
215
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС въведе нови санкции с/у Русия вчера. Американците ще въведат още по тежки санкции най късно в понеделник.Канада удари също едно рамо на санкциите.Очертава се голяма веселба за руската икономика.Може да няма даже хляб и сол , само прясна коприва и киселец,за зимата не знам.---Ти не се грижи за Руската икономика, Русия има всичко необоходимо да живее плюс пазарите на Китай, Индия, Иран, Турция, Азия, Северна Америка. По скоро гледай какво става в ЕС зимата когато Русия спре кранчето.
214
0
 
7
 
! Отговори
до 279 преди 9 години
Искаме някой да го докаже, защото до момента няма нищо доказано! Когато се докаже по неоспорим начин, повтарям по неоспорим. Тогава може да се заклеймява. Защото Америка влезе в Афганистан да търси кой събори два блока и никой не намери. Но успя да засее всичко с опиумен мак. Имаше и доказателства и за хим.оръжие в Ирака а нищо не намери но петрола си върви сега под неин контрол а онези нали са прости се трепят един друг в името на Аллах. С Украйна по различно ли е? А със Сирия и Иран?
213
0
 
5
 
! Отговори
до 267 преди 9 години
"Той не беше замесен и в Катин.."научно" доказано."Катин е сделка между Горабачов и Германия. На всеки е ясно, че полските офицери са убити от немците. Едва 90те години изфакрикуват някакви заповеди на Сталин които не минават никакви експертизи и "научно" доказват вината на руснаците. Има обаче едно ГОЛЯМО НО - всички жертвите са намерени с лични документи! КГБ са разстреляли много хора, но никога не са разстрелвали с лични документи в джоба.
212
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин и Русия са виновни и за войната 1812 г.На Белия дом трябва да му се напомни,че когато човек се провали в каквото и да било трябва да търси вината в собствените си безобразия,които върши по всички краища на земята,ползвайки параван"защита правата на човека"и "жизненоважните интереси на САЩ".Време е вече да прекратят да се правят на "благодетели" и да се заемат със собствените си проблеми.За свалянето на Бинга над Украина са виновни техните наемници,които още са в Украина.
211
3
 
10
 
! Отговори
до 280 преди 9 години
Досега никой не е доказал каквото и да било, просто едната страна лае като бясно куче и повтаря само едно каъо папагал - Русия и Путин са виновни, щото от това имат интерес, това и си повтаря.А аз съм като мериканците, гледам какъв е интереса за България и затова си държа на моето. Когато американците започнат да хранят 1,000,000 българи може и друга песен да запея. Но аз жив американец не съм виждал. За хора които и един долар не са вкарали в тази държава, няма как да ги хваля и обичам.