Бебе със Синдром на Даун разбуни Австралия и Тайланд

Сурогатната майка го запази въпреки болестта
35

Снимка: Reuters

Виж други галерии »

Съдбата на едно бебе обедини хиляди хора в Австралия и Тайланд, които продължават да даряват средства, за да може то да оцелее.

Сурогатна майка от Тайланд трябвало да роди дете на биологични родители от Австралия. Тя очаквала близнаци, но когато била в седмия месец, дошъл шокът. Тогава родителите и агенцията по сурогатно майчинство я информирали, че ще се откажат от единия плод, тъй като бил увреден.

Патарамон Джамбуа твърди, че австралийците и агенцията са знаели за увреждането още в четвъртия месец, но не са я информирали. Тя обаче била категорична, че ще роди детето.

Така на бял свят се появяват близнаци, като момиченцето е здраво, а момчето - Гами, е със Синдром на Даун.

Сурогатната майка Патарамон е решена да се грижи за Гами, който се нуждае от операция заради вродено сърдечно заболяване.

След като историята се появява в медиите, тръгват кампании и в двете страни, които да помогнат на бебето да оцелее. Онлайн кампания в Австралия вече е събрала близо 190 000 долара за операцията, към 100 000 долара са дарени и в Тайланд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tailandkata e rodena za maika da dava ot dushata si jivot i da se griji za negoAvstraliiskoto semeistvo e bilo lisheno ot dete i edin den pak shte ostanat bez dete.Zapomnete dobre. Bog zabavia no nikoga ne zabravia
22
2
 
7
 
! Отговори
vivian преди 9 години
Ето нагледен пример, че сурогатното майчинство е търговия с плът, по-лоша от проституцията, а децата са стока, като дефектната можеш да върнеш в "магазина".
21
2
 
1
 
! Отговори
10 преди 9 години
"Така на бял свят се появяват близнаци, като момиченцето е здраво, а момчето - Гами, е със Синдром на Даун.Сурогатната майка Патарамон е решена да се грижи за Гами, който се нуждае от операция заради вродено сърдечно заболяване."Ще мъчат детето с операции, само да събират милиони на негова сметка . Всичко е пари в тоя свят . Вижте каква фотосесия са му направили, да могат да смучат пари .
20
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Като чета коментарите тук има много възмутени от австралийците.А каква е ситуацията в България? Как живеят изоставените деца? При какви условия? Май кучетата са по-добре от тях. Но от това никой не се възмущава!
19
4
 
13
 
! Отговори
11 преди 9 години
Историята е изключително интересна, защото води до няколко извода -първо, австралийската двойка ненапразно е била лишена от способността да се възпроизведе - тези двамата не са хора, горкото момиченце, което ще отгледат!Второ - сурогатното майчинство трябва да бъде забранено!
18
4
 
6
 
! Отговори
Таня преди 9 години
До муспиТолкова глупости накуп отдавна не бях срещала! Дори не успях да те дочета...
17
26
 
4
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Бог непрекъснато напомня да не се играе с расовото смесване, расите са създадени от Него, а не от човешкия хуманизъм. При расова деградация се получава и социална, - събрани са само досега толкова пари за това дегенератче, колкото е издръжката на едно средно българско градче. И това се прави от тези дето смесват расите и профанизират социологията за която Бог е дал напътствия, за да владеят света по лесно и в частност и нашия геноцид.
16
4
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До Анонимен 21И Станишев има синдром на Даун, но ей го, че е жив и здрав за съжаление.
15
2
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 9 години
gofundme/bxci90Да изоставиш собственото си дете е тотално безобразие. Добре, че има добри хора, които да помогнат. Вече са събрали повече от 234 хиляди долара
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УМЕН ГУЩЕРРешава Бог - другият път....Бог е решил австралийците да не се размножат, но те са решили, че щом като имат пари ще наемат тялото на друго същество за собственото си размножаване...
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До онбашиятаЛичи си , че си отгледан от хормони...вераятно трепеколози
12
0
 
77
 
! Отговори
me преди 9 години
А колкото до това дали сурогатната майка е майка, всяка жена която реши да отгледа дете е майка (аналогично и за мъжете). Няма значение дали си генетичен родител, биологичен или осиновител.Важното е да си готов да споделиш живота си с мъничето и да дариш времето и енергията си за да може един нов човек да израстне на този свят и да стане самостоятелен.
11
1
 
53
 
! Отговори
me преди 9 години
Когато чух историята за първи път, не се казваше, че австралийците са искали да махне детето в 7я месец, а само че са искали тя да абортира. Това ако е вярно е отвратително. Това че плащаш за утроба под наем не ти дава право да нарушаваш законите.Прекъсването на бременност в 7я месец, ако няма риск за живота на майката и бебето е жизнеспособно е убийство. Така че тия двамата са ***. Като се поискали да им износи децата,са длъжни да си поемат отговорността. А не да си взимат само здравото бебе
10
41
 
5
 
! Отговори
Въпросче преди 9 години
190 000$ , пък ние нека работим за по 190 $ на месец
9
2
 
57
 
! Отговори
някой преди 9 години
Много достоен пример - истинските хора не се отличават нито по цвят на кожата, нито по расова принадлежност, а по хуманните си дела !
8
39
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
женската като роди една кофа хормони се изливат, няма даун маун, и камък да е ще го обгрижва и дундурка.
7
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето един довод затова, че сурогатната майка е МАЙКА и че съвременната действителност в цивилизованите страни все по-често да я ползват за инкубатор, който няма чувства, е чудовищна!
6
36
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас!!,да пази господ мога да кажа и такива увредени зародиши трябва да се махат още във възможно най -ранна бременност.Виждал съм болни от този синдром и мога да кажа че това тяхното не е живот а мъчение и постоянна борба за отцеляване
5
1
 
100
 
! Отговори
Рая преди 9 години
До Hiter Не е вярно, че ги изоставят! Имам съседи с такова дете, в парка , където играят децата ми, има също две със Синдром на Даун!!!! Днес едно дете с аутизъм беше с баща си , който го гледаше с търпение и любов.... Защо вечно се твърди, че тук е виреят основно безсърдечни божии изчадия, които отказват да си носят кръста! НЕ! Такива деца не са наказание за никого, просто са различни! И на всеки може да се случи! Стига сме си плюли в пазвите като ги видим!
4
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие нормални ли сте? Хора със синдромът на Даун са завършили дори университети. Нещо, което средно статистическият българинин НЕ МОЖЕ да направи в Германия или друга държава с елитни университети!!! В Германия им предоставят на тези деца среда за развитие и те се развиват. Хората с този синдром са изключително социално компетентни!!! При тях проблемът е в логическото мислене, което не е задължително е едно общество. Sancta Simplicita!!! Само това мога да кажа!