САЩ губят $715 млн. от руското ембарго на вноса на храни

Русия е петият по големина в света вносител на селскостопански стоки
11 авг 2014 21:32, Елка Василева
310
САЩ губят $715 млн. от руското ембарго на вноса на храни
Снимка: архив, Reuters

САЩ са внесли в Русия селскостопанска продукция (включително риба и продукция на горското стопанство) на стойност 1,3 млрд. долара през 2013 година, като 55 процента са били стоки, влизащи в обхвата на ограниченията, обявени от Москва. Това се посочва в съобщение на американското министерство на земеделието, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Според данни на министерството Русия е петият по големина в света вносител на селскостопански стоки след Европейския съюз, Китай, САЩ и Япония. Общата стойност на доставките на селскостопанска продукция в Русия от чужбина през 2013 г. е достигнала 40,4 млрд. долара.

Още по темата

ЕС е бил основният вносител на руския пазар на селскостопански стоки през миналата година. Европейският внос е заемал пазарен дял от около 40 процента. На второ място е била Бразилия с около 9 процента от пазара, а САЩ са имали около 4 процента.

САЩ са били най-големият доставчик на ядки за руския пазар през 2013 година, следвани от Иран.

Вносът на птиче месо и продукти от птиче месо от САЩ в Русия миналата година се е равнявал на 310 млн. долара. Русия е била четвъртият по големина пазар за американско пилешко, като за руския пазар са били изпращани около 6 процента от износа на пилешко месо от САЩ. От американски производители миналата година са идвали около 50 процента от внасяните количества пилешко месо.

Вносът на свинско месо от САЩ в Русия през 2013 г. е бил за 18 млн. долара - 1 процент от руския внос. "Исторически ЕС е най-големият доставчик на свинско месо в Русия, следван от Бразилия и Канада", отбелязва американското ведомство.

САЩ са доставили в Русия говеждо месо за 1 млн. долара. Най-големият доставчик в този сектор е Бразилия, следвана от Парагвай.

Русия е била осмият по големина външен пазар за американска риба и рибни продукти с доставки на стойност 83 млн. долара през 2013 година - около 2 процента от износа на САЩ в сектора. Основният рибен продукт, внасян в Русия от САЩ, е бил червеният хайвер.
 

/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
7
 
2
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Защо хората които взривяваха църкви станаха най-набожни и все се нареждат на първа редица по черквите с най-големите мумове?Дали не искат хората да се отвратят от религията и да не влизат заради тях?
160
5
 
4
 
! Отговори
лисугер преди 9 години
До Анонимен 253Опитай се да мислиш,а не да четеш приказки от 1001 нощ.Това за което ми говориш като махнем унищожението на диктатурата на пролетариата/забележи диктатура/стана от самосебеси,другото го свършиха същите които сега сочат запада.Обраха всичко *** и станаха олигарси,какво християнство има,какви славяни има,беше забранено да се говори за Велика България,само за комунизъм и интернационализъм се говореше.Нещо съсвсем си дезориентиран,губиш представа за действителността,стегни се
159
4
 
3
 
! Отговори
лисугер преди 9 години
До Анонимен 252 Братче тоя проект е изсмукан от пръстите,винаги е имало в службите различни вариянти ,но този е за СССР,всичко това е минало,може да е имало залитанияНе съм видял да измъкват някой от дома му и да го обезкостяват.Вие живеете в някакъв измислен свят на КГБ от времето на СССр,привижда ви се Хитлер/Бандеровци..унищожение на християнството в РФ и у нас/няма какво да се унищожава комунистите ги унищожиха,там в църквата има само агенти,полковници и слаби хора.а богатствата са в БКП
158
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКато толкова обичаш американците,ще ти дам повод да мислиш малко--намери инфото в нета--"Харвардският проект".........а след това и "Хюстенският проект"..........и виж какво ти готвят любимите американци--на теб и семейството ти,на българите и изобщо на славянският и православен свят.Дано тогава прогледнеш поне малко.Виж исказването на Алън Дъглес.Предупредавам--инфото е за сериозна аудитория,а не за пъпчиви пубери...........-----каквото са готви за русия , същото и за българия
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До лисугерКато толкова обичаш американците,ще ти дам повод да мислиш малко--намери инфото в нета--"Харвардският проект".........а след това и "Хюстенският проект"..........и виж какво ти готвят любимите американци--на теб и семейството ти,на българите и изобщо на славянският и православен свят.Дано тогава прогледнеш поне малко.Виж исказването на Алън Дъглес.Предупредавам--инфото е за сериозна аудитория,а не за пъпчиви пубери...........
156
13
 
3
 
! Отговори
до 249 преди 9 години
На щанда Влади ***(Дракула) избира човешко месо за вечеря.
155
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМного ми е интересно като чета коментари на българи който говорят с такава любов за САЩ и с такава страшна умраза за Русия. *** Балкански,докато стойш по терлици, и ядеш филий с лютеница,кажи ми какво е направила Америка за да ти подобри живота?? Само един пример ми дай! Те не знаят че съществуваме като държава. Не са чували за нас. Добре им идваме за бази. Нищо повече.-------да обаче има много балкански *** в америка, а в русия няма...ей,тва ти е любовта
154
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на снимката - членове на политбюро избират какво ще пекат на скара на следващия лов
153
10
 
3
 
! Отговори
мармот преди 9 години
До лисугер 243Само така лисугер успял си да влезеш в кошарата на техния сайт.И аз ще завия няколко западни шоколада под носа им.ДА ЖИВЕЕ ШВЕЙЦАРСКИЯ ШОКОЛАД !ПОРОШЕНКО ТВОЯ ШОКОЛАД Е НАЙ ХУБАВИЯ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА!!!!
152
18
 
6
 
! Отговори
лисугер преди 9 години
спипахме ги неподготвени източните тролчетаСЛАВА НА АМЕРИКА!!!!ДА ЖИВЕЕ САЩ !!!!БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ В ЕС И НАТО !!!!!
151
12
 
6
 
! Отговори
разбирач преди 9 години
Дългът на Русия в долари е 10% БВП.Дългът на САЩ в рубли е 0% БВП.Кой е по-задлъжнял, а?Айде да не питам пък кой е по-конкурентен/платежоспособен, че ме напушва як смях вече.
150
4
 
3
 
! Отговори
Пешо капучиното преди 9 години
До Тервел 240През 1933г за президент Рузвелт и той приема редица закони за излизане от голяната депресия.Към началото на ВСВ има подобрение но ВСВ спира развитиетои едва след това окончателно се оправят.Кризата през 1929г е по голяма от тази в 2008г.Законите и мерките против криза действат бавно и постепенно.Никакви войни не могат да помогнат,сам знаеш че в най голамата си мощ Рейгън не е водил войни а победи СССР.Видя че след Афганистан и Ирак 2008 г дойде кризата.
149
7
 
3
 
! Отговори
Пешо капучиното преди 9 години
Човек трябва да е много *** за да каже че войните нулират дълговете,не само не се нулират ами за победените има и репарации.Ако се нулираха дълговете така лесно ,нямаше да има нужда от плана Маршал след ВСВ.Само Руснаците до сега са се измъквали от дългове точно след Великата Октомврийска Революция 1917 г/но това им костваше изолация и глад от ПСВ до ВСВ..Гладомор,Гулаг и други екстри/,но това е за пръв и последен път,СССР си плати дълговете като поп.Но някои водят дела за дълговете от преди1917
148
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ми е интересно като чета коментари на българи който говорят с такава любов за САЩ и с такава страшна умраза за Русия. *** Балкански,докато стойш по терлици, и ядеш филий с лютеница,кажи ми какво е направила Америка за да ти подобри живота?? Само един пример ми дай! Те не знаят че съществуваме като държава. Не са чували за нас. Добре им идваме за бази. Нищо повече.
147
2
 
2
 
! Отговори
ivi преди 9 години
До Анонимен 232e Mnogo si kuh - kolkoto poveche dulgove (KREDITI) vzimash tolkova poveche si dlujen na bankite - i ti NQMASH NISHTO - AMA NISHTO !!!
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тервел 230На село нямат никави дългове и какво от това умират от мизерия.Разбира се че най богатия има най много дългове,ти това ако не знаеш къде си тръгнал.Коя банка ще даде голям заем на ***/Може само в БГ на назначените кредитни милионери ,но в света такива номера не минават.
145
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а бе чукове неземни, вземането на кредити е част от капиталистическата система още от времето на дивия запад. това че хората имат дългове означава че парите са в техните ръце. всички диктатури са с малки дългове, щото на мужиците не се разрешава да имат пари...
144
1
 
0
 
! Отговори
ivi преди 9 години
До Тервелkak go reshi tova - che e s nai -silna ikonomika ? kazvam ,che edno e da jiveesh i da poddurjash standart na jivot na kredit e edno a da imash realna niakkva ikonomika e drugo... USA sa s 18 triliona dolara dulg - za da poddurjat nivoto na jivot v stranata - e realno sa vuv *** ....sushtoto e i v UK visok standart za smetka na dulgove i v francia e sushtoto - tova shte grumne skoro - nqma kak da harchish i poluchavash poveche ot sebestoinostta na truda ti i proizvodstvoto.
143
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ivi не бе брато. Просто така го написа, че шах малко стана. :)
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дълга на Русия е 10% от БВПна САЩ е 102% от БВП na Welikobritaniq 77% от БВПи тук се обяснява как щяла да се срине икономиката на Русия :D-----а, то русия и икономика ли имала ?