САЩ губят $715 млн. от руското ембарго на вноса на храни

Русия е петият по големина в света вносител на селскостопански стоки
11 авг 2014 21:32, Елка Василева
310
САЩ губят $715 млн. от руското ембарго на вноса на храни
Снимка: архив, Reuters

САЩ са внесли в Русия селскостопанска продукция (включително риба и продукция на горското стопанство) на стойност 1,3 млрд. долара през 2013 година, като 55 процента са били стоки, влизащи в обхвата на ограниченията, обявени от Москва. Това се посочва в съобщение на американското министерство на земеделието, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Според данни на министерството Русия е петият по големина в света вносител на селскостопански стоки след Европейския съюз, Китай, САЩ и Япония. Общата стойност на доставките на селскостопанска продукция в Русия от чужбина през 2013 г. е достигнала 40,4 млрд. долара.

Още по темата

ЕС е бил основният вносител на руския пазар на селскостопански стоки през миналата година. Европейският внос е заемал пазарен дял от около 40 процента. На второ място е била Бразилия с около 9 процента от пазара, а САЩ са имали около 4 процента.

САЩ са били най-големият доставчик на ядки за руския пазар през 2013 година, следвани от Иран.

Вносът на птиче месо и продукти от птиче месо от САЩ в Русия миналата година се е равнявал на 310 млн. долара. Русия е била четвъртият по големина пазар за американско пилешко, като за руския пазар са били изпращани около 6 процента от износа на пилешко месо от САЩ. От американски производители миналата година са идвали около 50 процента от внасяните количества пилешко месо.

Вносът на свинско месо от САЩ в Русия през 2013 г. е бил за 18 млн. долара - 1 процент от руския внос. "Исторически ЕС е най-големият доставчик на свинско месо в Русия, следван от Бразилия и Канада", отбелязва американското ведомство.

САЩ са доставили в Русия говеждо месо за 1 млн. долара. Най-големият доставчик в този сектор е Бразилия, следвана от Парагвай.

Русия е била осмият по големина външен пазар за американска риба и рибни продукти с доставки на стойност 83 млн. долара през 2013 година - около 2 процента от износа на САЩ в сектора. Основният рибен продукт, внасян в Русия от САЩ, е бил червеният хайвер.
 

/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рф освен своите, още дълговете на СССР върна, да не говорим, че и на Куба и отпусна греховете. Така че евала на Путин.
140
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 202. Имаш абсолютно право. Това е най тъпата неграмотна затлъстяла и зомбирана нация. Постоянно ги бомбардират по медиите те им колко са велики. Само в гъзовете си дето не забиват американското знаме. Държат ги в постоянен страх,за да може като правят някоя нелегална война и избиват хиляди,народа им да ги подкрепя,вярвайки че го правят за добро.
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кога обикновения гамен от *** ще разбере че живота му е в неговите ръце?
138
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ivi - златен си. На наща ограда пише, че Англия е в Латинска Америка. На кое да вярвам?
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам на янките да се занимават само със собствения си търбухочревогъзен канал и със собствените си банкови сметки и да оставят останалия свят да върви по своя си път!-------те това и правят, оставят те да вървиш по твоя път- да мизерстваш...
136
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
210 - Абрамович бил с 16 лярда, а икономиката на Русия 228 млн. Добре. Харесваш ми. Няма страшно обаче. Половин БГ като тебе смята. :))
135
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутантите са известни по целия свят че знаят само в коя банка е банковата им сметка--------а крепостниците от Бг, знаят само кога е *** ***, щото и банкова сметка нямат...
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така, на тролчетата им идва нанагорно с опозиция, иначе можеха да пишат глупости до сабалян...
133
2
 
1
 
! Отговори
ivi преди 9 години
До Анонименnqmqm kirilica :( - ta do 41 - ikonomikata na anglia e sudg pochti 1,5 triliona paunda , a Rusia e s 228 miliona dolara - aj smetai si koie po dobre ikonomicheski
132
2
 
1
 
! Отговори
пешо капучиното преди 9 години
До Анонимен 205Това Украинците сами ще решат със кой какво да правят !Ти какво искаш Турция ли да ни казва какво да правим понеже сме комшии и са ни владяли 500 ги понеже те не са член на ЕС да ни кажат недейте да влизате в този съюз ЕС.Нещо съвсем си объркан,все едно комшията от блока или съседа по къща да ти казва с кой и какво да правиш.Както виждаш в Украйна няма Западни войски и не са анексирали част от Украйна като територия която да е в ЕС.
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди 2 минутиНикой, освен целият свят! А ТИ СЕ КОНЦЕНТРИРАЙ ОЩЕ ПО-СЪСРЕДОТОЧЕНО КЪМ ЗАДАЧИТЕ СИ В АФРОЧИФУТСКИЯ ***, В КОЙТО СИ СЕ ОЗОВАЛ!-----------стига си са напъвал кат теле на празна ясла, кой е тоя цял свят ?
130
2
 
3
 
! Отговори
Пешо капучиното преди 9 години
До до 199 от славянин 202Ти какво предлагаш на янките,да не работят,да нямат банкови сметки и да изучават по цял ден Маркс и Ленин.Да знаят кога Източния шеф е бил на риба,или е яздил жребец.Хората си имат работа,не се става световен лидер с чоплене на семки и тролене,някои от тях работят на по две места.Искаш да кажеш че да работиш,да си дисциплиниран е лошо,ами значи нямаш проблем със хората от Столипиново,те всичко знаят,къде какво що.има за гепене.
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна е независима държава и няма нужда от настойник/стария си господар СССР. ОК. Ама няма нужда и от нов - ЕС/САЩ. Не беше ли по-добре да не ги вкарваме във война изобщо... :(. Както и да е, късно е... :(
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутантите са известни по целия свят че знаят само в коя банка е банковата им сметка, къде е службата им, и къде е горният и долният им отвор, ти искат да знаят нещо за Русия!?-------маймуняк, никой не го интересува русия(освен теб)
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ти кажа под секрет, но в днешно време всяка държава с необходимите ресурси може да си произведе 3D принтери, не е нищи уникално или непознато.-------благодаря за секрета който каза, обаче имаше един лаф: едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто е да го направиш...
126
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 196 от славянин 198 Хайде сега недей да скромничиш,много си добър в триполовата наука.Невинен си и си голям учен и разбирач в тази важна област,но внимавай да не се подхлъзнеш докато ги изучаваш и изобличаваш!
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Великана Америка никой с нищо не може да го трогне,не разбрахте ли бе??От две седмици съм в щатите,по нито едни новини,нито един път не се е споменало ни русия ни путин хахахахахах а обикновените хора не знаят и кои са тия,изобщо на никой тук не му дреме бе ,вие си дращете по цял ден хахахахахаха *** кръв пикаят----а така, кажи им го на тея ***, никой пет пари не дава за "великата" раша , техните тополи да си ги сложат в задния двор
124
3
 
4
 
! Отговори
Пешо капучиното преди 9 години
До славянин 190Баце като гледам постовете ви, 90% от тях са на тема за триполови,***,бисексуални,гейойве и други тънкости в тази област,започвате да ме съмнявате от къде сте запознати на такова високо ниво във тази област.Трябва много от близо и упорито да сте изучавали тези субекти.Нямате равни в тази "научна "област.Остава и някоя научна степен да защитите.Не знам къде сте практикували по специалността си.
123
2
 
3
 
! Отговори
до 191 преди 9 години
Да ти кажа под секрет, но в днешно време всяка държава с необходимите ресурси може да си произведе 3D принтери, не е нищи уникално или непознато. По същия начин, по който на американците им излизаше по-изгодно да купуват руски двигатели за изстрелването на спътници, защото им излиза по-евтино, така е и при руснаците. И както след като Русия забрани износа на тези двигатели и американците се ориентираха към собствено производство, така ще направят и руснаците ако им се наложи. За това ли е вряват
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе в една велика държава стотици хиляди живеят във фургони! ------това е само рашата...