Почина първият европеец, заразен с вируса Ебола

Испанският свещеник беше върнат в Мадрид от Либерия преди дни
12 авг 2014 14:45, Елка Василева
18
Почина първият европеец, заразен с вируса Ебола
Снимка: Reuters

Почина първият европеец, заразен с вируса Ебола, който отне живота на повече от 1000 души в Западна Африка. Испанският мисионер Мигел Пахарес, на 75 години, почина в болницата в Мадрид, където бе настанен, след като беше превозен с медицински самолет от Либерия на 7 август, предаде Ройтерс.

Още по темата

Отец Пахарес от Ордена Сан Хуан де Диос беше репатриран заедно с монахинята Хулиана Боноха, чиито изследвания дадоха отрицателен резултат.

В началото на седмицата испанското министерство на здравеопазването съобщи, че е позволило по изключение на отец Мигел Пахарес да бъде приложено лечение с експерименталното лекарство ZMapp, с което вече бяха лекувани двамата американци, заразени с Ебола в Либерия.

Последният взрив на Ебола е най-мащабният и най-продължителният, регистриран някога. Болестта отне досега живота на повече от 1000 души. Тя се появи през март в Гвинея и оттогава се разпространи в Сиера Леоне, Либерия и Нигерия.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ИспанияЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
страшимир преди 9 години
Болестта е описана още преди повече от 100г от Жул Верн в романа му ,, Алената чума,, . Дори се посочва пикът на разпространение 2015г. Не мислите ли че е доста странно съвпадение.
10
0
 
1
 
! Отговори
misle6t pone malko преди 9 години
в защита на чернокожите мога да кажаразликата между *** българин и Умен българин е много по голяма от разликата между чернокож и шимпанзе
9
1
 
2
 
! Отговори
:-( преди 9 години
В някой от статиите в чужди издания се прокрадва съмнението, че лекарството което е било доставено за него не му е било приложено а е позачезнало.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Джек ЛондонСега птиците на юг ще полетат а на пролет щом се върнат болестите ще ни донесат.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошо, много лошо. Успокояващото е в това че болеста трае само няколко дни.Да пази Бог!
6
1
 
2
 
! Отговори
Джек Лондон преди 9 години
В повестта " Алената чума ", изд. 1912 г. Джек Лондон описва епидемия от болест, която помита света и започва през 2013 г. От Лос Анджелис оцеляват само 100 души.
5
1
 
7
 
! Отговори
Уикипедия преди 9 години
До АнонименЕбола е изключително заразна болест. В началния период на заразяването вирусоносителят отделя вируси с всички свои телесни секрети (пот, кръв, лимфа, слюнка, урина, семенна течност, фекалии), като след известен период вирусът се отделя и от разрушените от него клетки на епидермиса и тогава дори докосването до кожата може да причини заразяване.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МОТАБАААА ...
3
4
 
21
 
! Отговори
щъркел клюкар преди 9 години
В Либерия е кошмар армията е затворила големите градове и не пускат никой,а хората *** като мухи от глад и болести,болниците също са затворени почти като в България!
2
2
 
34
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Мир на праха на този човек, отдаден безрезервно на идеята да помагаш дори и при заплаха за живота. Едно е да го правиш само с вяра, малко по различно е със скафандър и срещу пари.
1
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ебола не се разпространява по въздушен път, а само при контакт с кръв или секрет на заразен човек. Освен ако нямате контакти с африканци, няма нужда от притеснение.