Хуманитарният конвой на Русия влиза в Украйна с Червения кръст

Москва и Киев се договориха по условията за преминаване на машините
16 авг 2014 22:02,
250
Хуманитарният конвой на Русия влиза в Украйна с Червения кръст
Снимка: архив Reuters

Въпросителните около хуманитарната помощ, която Русия иска да достави в Украйна, стават все по-малко. Служители на Международния комитет на Червения кръст ще съпровождат всяка от машините през територията на Украйна. Това предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на хуманитарното движение.

Още по темата
Русия и Украйна се договориха днес по условията за преминаване на чакащия на границата руски хуманитарен конвой в украинска територия, цитира  Франс прес ръководителя на регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Москва Паскал Кюта. Той обясни, че се очаква Киев да разреши влизането на товара. „А Червеният кръст очаква гаранции за сигурност за транспорта от другата страна на границата”, уточни той.

Кюта допълни, че въпросът за сигурността на служителите на Червения кръст при съпровождането на руския хуманитарен конвой в Украйна не е решен.

Руският хуманитарен конвой продължава да е блокиран на около 20 км от украинската граница. Хуманитарната помощ е предназначена за населението на Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве между украинската армия и проруски сепаратисти.

Придвижването на конвоя бе съпътствано от проблеми от самото му заминаване във вторник от военна база край Москва. Украйна и редица западни страни подозират, че той служи за прикритие на намеса на Русия, която вече е обвинявана от тях, че въоръжава бунтовниците в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: москвакиевКонвой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
focus-news.net/news/2014/08/16/1955290/prezidentat-na-chechnya-potvardi-che-v-boynite-deystviya-v-iztochna-ukrayna-uchastvat-dobrovoltsi-ot-rusiya.htmlПрезидентът на Чечня потвърди, че в бойните действия в Източна Украйна участват доброволци от русия 16.08.2014 г. агенция фокус
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dano u vsek hled noj da e skritu vseku burkan s oriz-barut da e sipanot drjkite na vseka nosilka-katiusha da si zglobatpa posle crvenio ta crvenio krst im gi bil vinoven 4e slojili nojetata, baruteco i pulemioteco u pomostta
12
9
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Ето и какво вече се е случило- 24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4247179 Руски конвой с БТР-и нахлу в Украйна /обзор/ 15.08.2014г.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A dano da spre voinata mejdu Rusiq i Ukraina, ta nashite SIRJDII po forumite dase sprat dase pravqt na Rusnaci!!! Osobenno lakomite PROTURSKIAtakisti!!!
10
10
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
В този сайт- на сн.2 и сн. 3 ясно се вижда колко "щедра" е руската хуманитарна помощ- ПРАЗНИ КАМИОНИ!clubz.bg/7114-desetki_ruski_bronirani_mashini_kraj_granicata_s__ukrajna_polovinata_kamioni_ot_konvoq___prazni_obnovenaСъвсем нормално е при тези факти украинците да се притесняват от възможна нова руска сухопътна инвазия.
9
3
 
14
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Одисей 1И какво като са? Няма оръжия, няма войници в тях.
8
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо половината камиони са полупълнини? Искам разумно обяснение?
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не с Червения кръст , а с Червената армия трябва да влязат и да смачкат тая гнида окраина. Подла и презряна нация са окраинците.
6
1
 
27
 
! Отговори
Тялото преди 9 години
Този конвой ще е второто нещо за което няма да се пише и говори след като се оказа че самолета е свален от друг самолет.
5
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са по големи лицемери и от Американците.Само да кажат и за 2 месеца е спряла цялата дандания с тия про руски изцепки.И няма да има нито загинали нито нужда от хуманитарни конвой.
4
4
 
37
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
В Донбас са обезвредени три диверсионни групи, готвещи нападение на руския хуманитарен конвой. Представители на опълченците заявяват, че гарантират безопасността на мисията.Жителите на населените места, подложени на разстрели и жестоки изпитания от страна на жидобандеровците очакват продоволствията, изпратени от братска Русия с огромно нетърпение и благодарност.
3
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС Мишка............................................................не се притеснявай, мишке, ...те тези камиони били полупразни, знаеш ли ? .. путин не очаквал, че ще ги пуснат и въобще цялата работа е поредния евтин цирк на любимеца ти - товарищ путин
2
3
 
10
 
! Отговори
bumblebee преди 9 години
Оптмус прайм ги води, няма как да са десептикони. Бъркаш ни нас автоботите...
1
22
 
21
 
! Отговори
ЕС Мишка преди 9 години
Не ги пускайте, това са трансформери десептикони .Влязат ли един път в Украйна, край .