Москва увери, че няма военни в хуманитарния конвой за Украйна

Червеният кръст ще надзирава раздаването на помощите
Обновена: 16 авг 2014 07:43 | 16 авг 2014 07:43, Елка Василева
27
Москва увери, че няма военни в хуманитарния конвой за Украйна
Снимка: Reuters

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е уверил американския си колега Чък Хейгъл, че в руския хуманитарен конвой за Украйна няма руски военнослужещи, предадоха световните агенции.

Още по темата

Шойгу "гарантира, че няма военен персонал в хуманитарния конвой и че този конвой няма да се използва като претекст за намеса в Украйна", се казва в изявление на Пентагона.

Руският хуманитарен конвой продължава да е блокиран на около 30 км от украинската граница в очакване на инспекция от украинските митничари и граничари, които пристигнаха на място.

Хуманитарната помощ е предназначена за населението на Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве между украинската армия и проруски сепаратисти.

В телефонния си разговор с Хейгъл Шойгу е обяснил, че хранителните продукти ще се разпределят под надзора на Международния комитет на Червения кръст.

Придвижването на конвоя бе съпътствано от проблеми от самото му заминаване във вторник от военна база край Москва. Украйна и редица западни страни подозират, че той служи за прикритие на намеса на Русия, която вече е обвинявана от тях, че въоръжава бунтовниците в Украйна, отбелязва Франс прес.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
цзе преди 9 години
не ми се четат повече евтини пропагандни писания всичко е ясно ако русия реши да прави инвазия тя би продължила около 6-7 минути останалото са пропагандни номера на фалиралата и банкрутирала псевдо демократична западна пропаганда набиваща ни новата колониална система като неизбежна
17
3
 
3
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
да смяташ, че някой ще напъха в такъв конвой оръжие, войници или друго, освен хуманитарна помощ означава, че си пълен тъпунгел, *** и *** едновременно. чак такъв слабоумен елементаризъм не съм очаквал от пропагандната машина на "демокрацията", дето върлува по света по-лоша от чума и холера взети заедно. какво става с "полет" mh17? няма ли подслушани разговори между пилотите и кулата, а нса?
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шойгу, всички ти вярват :) Нямало военни .... смехххххх....Ако беше малко по-умен щеше поне да наемеш обикновени шофьори, а не да показват по ТВ войничетата-шофьорчета с бежовото бельо как се пръскат с вода в горещината.Другата простотия - натоварили над 100 тона сол в камионите! Туршия ли ще си правят наемниците ви за зимата?Или вчерашните *** с бтр-ите - джиткали си около границата посред нощ и по едно време отпрашили в неизвестна дори и на тях посока. :)Много сте ***.
15
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вие не разбрахте ли че само американосите могат да вкарват оръжие в Украйна-на всички други е забранено!Едните вкарват средства за убиване а другите за изхранване-това е!
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 15Гурбетчийски ***, 2000 тона хуманитарна помощ за 1000 руски сепаратисти ли казваш трябва?
13
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече близо80 години Русия спасява света от фашизма,който бил победен.....Айде стига са ни правили на маймуни-Русия превърна всчиките си съседи във врагове.Няма съсед ,срещу коойто не е воювала-така е като е страна ,която не създава принадена стойност.85% от целия износ е от суровини,енергия,от която други страни извличат висока принадена стойност.Руския високотехнологичен износ е само 0,25% от общия.Затов аи тази огромна страна има БВП от 2,2 трилиона евро,колкото Италия.Това са фактите.
12
21
 
6
 
! Отговори
аз преди 9 години
свободни от юдо/масонска русия украиници .... абе не ви ли е гнус да ядете руска храна бре, тези наред с Бангладеш и Буркина Фасо са най-нечистоплътните *** ... ужас, стойте далеч от всичко произведено/откаднато/национализирано от тази крайно изостанала азиатска збирщина наречена РФ и разните им там рубладжии приснати из целия свят (интересно защо не си и стоят в Самая Магучия) ...
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквам да нападнат на хамериканските *** украинските *** конвоя, че тогава вече ще стане мазало. Путин няма да ви прости т'ва. Ще нападнете, ама това ще ви е последната грешка в скапаната ви история.
10
6
 
44
 
! Отговори
руските ценности преди 9 години
Русия изпраща 300 тира с 2000 тона хуманитарна помощ за Донбас. Храни, медикаменти, вода за пиене, 12 000 спални чувала, 69 генератора за ток. Това са руските ценности! А какви са "европейските ценности", които Потрошенко изпраща в Донбас? Смърт, смърт и пак смърт!
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте писали глупости! Бойците за освобождение на Донбас не ги интересува руския конвой с хуманитарна помощ. Новороссийската армия контролира повече от 100 километра от границата с Русия и може сама да си организира граничния трансфер, и на хора и на оборудване.
8
4
 
20
 
! Отговори
няма да позволят преди 9 години
Конвоят с хуманитарната помощ се е насочил към контролирания от опълченците участък на границата с, вече бивша Украйна. Явно руснаците няма да позволят конвоя да бъде разграбен от фашистките банди от "Правый сектор".
7
4
 
23
 
! Отговори
Гениално! преди 9 години
Добрият Порошенко има коварен план срещу лошите руснаци и техния лош конвой с лоша хуманитарна помощ. Порошенко ще протака достатъчно дълго време влизането на конвоя в Украйна, за да могат, през това време, неговите добри главорези да избият цялото население на Донбас! И тогава лошите руснаци няма на кого да оказват хуманитарна помощ! Гениално!
6
4
 
20
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Русия /в частност Москва/ откакто е станала държава / огромна, с много трудни условия за живот на места/ винаги е била обект на нападения, и инвазии, и страсти да бъде завоювана. Особено в последните дватри века ,заради природни си дадености. То татари, то френци, то немци, сега пък /все още под някакво прикритие/ на USA. Това е народ, чиито поданици с раждането си до смърта си са длъжни да бъдат войници! Отделно имперските стремежи на отделни личности! Всички са военни ! И с право !
5
4
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
До уточнителчетоАбе к'ви руски военни са заели позиции бе?! Нали миналата нощ са ги затрили украинската армия- цял конвой дето.Муахахахахааххахаахаххахахахахахахаха
4
26
 
7
 
! Отговори
уточнител преди 9 години
ВЕЧЕ няма военни. Те предната вечер са заели позициите си край Луганск. Затова и камионите са полупразни.
3
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера, през целия ден, хуманитарният конвой беше достъпен за оглед от журналисти, специалисти и др. подобни от цял свят. Обективните статии днес трябва да са във всички издания, а ние пак четем пълни глупости. Извинявайте, но просто не сте в час.
2
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Англосаксонските и укрински *** не могат да се примирят с факта че точно Русия се опитва да помогне на сънародниците си. След като с фашизоидната си политика убиха хиляди невинни хора и разрушиха почти напълно инфраструктурата в целият регион, сега създават всевъзможни препятствия пред единствената реална помощ за тези хора. С готовност западът снабдява с оръжие всевъзможни терористични структури по цял свят, когато обаче става въпрос за оцеляване - стоят отстрани и се пречкат с лицемерие!
1
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
верваме, щом шойгу го е казал...