Пентагонът осъди влизането на хуманитарния конвой в Украйна

НАТО предупреди, че действията на Русия могат да задълбочат кризата
Обновена: 22 авг 2014 22:28 | 22 авг 2014 22:21, Веселина Йорданова
220
Пентагонът осъди влизането на хуманитарния конвой в Украйна
Снимка: Ройтерс

Пентагонът решително осъжда влизането на руския хуманитарен конвой в Украйна без разрешението на украинските власти, предадоха световните агенции.

Още по темата
Говорителят на Пентагона Джон Кърби изрази сериозна загриженост от това, че руският конвой е минал украинската граница и призова за незабавното му изтегляне. Той подчерта, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу неотдавна е "дал гаранции" на американския си колега Чък Хейгъл, че руската армия няма да навлезе в Украйна.

Тази стъпка ще има последствия за Русия, които се обсъждат с международните партньори, предупреди Кърби. Той определи изпращането на камионите като "нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна от страна на Русия".

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен предупреди, че действията на Русия в Украйна могат единствено да задълбочат кризата, предаде Ройтерс.

Генералният секретар на алианса разкритикува решението на Кремъл да разпореди потегляне на "така наречения хуманитарен конвой" към град Луганск на украинска територия без съгласието на украинските власти и без участието на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК).

Расмусен заяви, че това е грубо нарушение на международните ангажименти от страна на Русия. "Това може само да задълбочи кризата в региона, която самата Русия създаде и продължава да подклажда", каза генералният секретар на НАТО. Той допълни, че инцидентът повдига въпроси дали целта на хуманитарната помощ е да подпомогне цивилните граждани или да осигури доставки за сепаратистите, предаде ДПА.

Андерс Фог Расмусен съобщи, че алиансът е забелязал обезпокоително струпване на руски сухопътни и въздушни сили в близост до Украйна. На сепаратистките групи в Източна Украйна се прехвърлят големи количества модерни оръжия, включително танкове, бронирани автомобили и артилерия, допълни главният секретар на НАТО.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
48
 
! Отговори
!!!!!!! преди 9 години
УЖАССС !!!!!.......... РУСИЯ НАПАДНА УКРАЙНА С ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ !!!!!!!!!!!!!
114
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
америка вече има нов враг ислямска държава и то за години и съвсем ще зае..бе хахолите. да му мислят зимата а и ние когато и на нас спрат газта. чейни ще пуска газ от *** си с роската.
113
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На сепаратистките групи в Източна Украйна се прехвърлят големи количества модерни оръжия, включително танкове, бронирани автомобили и артилерия, допълни главният секретар на НАТО."Също така стелт изтребители, космически совалки, подводници, сателити...
112
0
 
36
 
! Отговори
въпроси има ли? преди 9 години
Американците подкрепиха и финансираха фашистката хунта в Куев. Въпросът е, когато от "Правый сектор" се обърнат срещу тях и започнат да режат американски глави, и Киев ли ще бъде бомбардиран?
111
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тия много да не знаят, че след белите, да не тръгнат зелените камиони
110
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Андерс Фог Расмусен съобщи, че алиансът е забелязал обезпокоително струпване на руски сухопътни и въздушни сили в близост до Украйна."А нарисувахте ли вече руските сили върху някоя миналогодишна спътникова снимка?
109
0
 
35
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 години
Ха, Ха! Пентагона стана политическа организация! Той взема отношение по хуманитарни въпроси! До къде стигнахме! Та Петро, една седмица мотае конвоя и накрая укра митничарите напуснаха митницата за да не навлезе конвоя! Значи конвоя е военна групировка! В Луганска и Донецка област живеят над 4,5 мил. люде! Унищожено е водопадаването, газопреносната мрежа и електропреносната! Евала на Путин, показа на еврогейовете и на Обонго, че не могат да се базикат с русия и руските граждани!
108
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе НАТО и Пентагона та*ак ли си правят? Какво нарушение на териториалната цялост, какви пет лева бе, това е хуманитарна помощ бе ***, вие какво пратихте в Украйна, че ревете сега бе *** с ***?
107
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Току що съобщиха, че най - перспективната ракета на Space X от новата американска космическа програма Falcon 9R се е взривила при изпитания.
106
0
 
25
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
Според Американската конституция е забранено използуването на американската армия за операции на територията на страната . Но това не пречи на US политиците да приветстват възторжено и да подпомагат активно подобни действия в други страни.
105
1
 
37
 
! Отговори
до пентагона преди 9 години
Ало пентагона,какво ви пречи хуманитарната помощ за хора без вода,храна и лекарства? А,да -това е помощ за източноправославни християни,които умират от въоръжените до зъби от вас фашисти,загубили човешкия си облик.А и още нещо,нали граничите с Украйна и защитавате вашите безмерни права да наказвате всеки,който посегне на американец/оказва се ,че украинците са американци/.Долни мизантропи и двуличници!
104
0
 
36
 
! Отговори
амет преди 9 години
Кучето нека си лае,хуманитарната помощ за бедстващите украинци от източна Украйна е неоценима братска помощ на Русия в толкова тежък за тях период,когато фашисткото правителство на Киев ги подлага ежедневно на разстрел.И това под благия поглед на "демократична"Европа,каква мерзост от европейските чиновници.
103
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за натовците има ли граница, която да не са нарушили по света. На тия плоски лъжи и измишльотини едва ли вече някой ще се хване. Видя се що за стока е западната им измислена демокрация.
102
1
 
25
 
! Отговори
маймун дере преди 9 години
А "случайно" Пентагонът да осъжда собствените си бомбардировки в Ирак,уж срещу джихадисти,в места ,където на 2 метра един от друг бъка от цивилно население,което при това е използвано като щит срещу нападащите ги.А може би целта е да се избие това население и покрай него тези,които пречат на джихадистите,за да им се отвори път към Сирия,за да има предлог да бъде нападната тя.Мръсно западно лицемерие.Мръсни западни терористи,без които нито Ал Кайда,нито "джихадисти" щеше да има.
101
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западняците много са се загрижили. А едва ли им дреме на грездея за избитите стотици деца и жени по Украйна. Добре че е Русия, иначе тези терористи досег да са запалили света. Така и не си взеха поука от Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия... че агресорът няма спечелени войни никъде. Най-хубавото е, че Путин не се връзва на болните им мозъци и да дръпне шалтера.
100
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А народа по Света осъжда агресора САЩ за избиването на мирно население включително деца в държави в които Америка няма работа.Сащ=убийци.По скоро Путин и другите сили в Света трябва да приемат друга валута за плащане на петрола и това ще е края на гнусната сбирщина наречена Америка.
99
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
US и ЕС за това ще горите в АДА не този на Данте, а в ядрен до пълното ви разпадане на атоми.
98
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още в първите дни на украинската криза Европа показа че не е това, за което я мислим. Както и европейците показаха че не са това, за което ги мислим. Или поне за което се представят. Илюзии по въпроса "защо България е все още бедна след 25 години демокрация" отдавна не си правя.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sled humonitarnata pomosht, idva golqmata bratska pregratka! A vie gospoda sirdjii atakistcheta, imate da si mechtaete za neshto po losho mejdu tiq slavqni!
96
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейската шистова революция скоро ще започне. Това е факт. Само 10 - 12 години по късно ще се увеличи рязко броя на дегенеративните заболявания на нервната система, както и туморните образувания в радиус 500 километра от добивните райони. Което ще доведе до бум в откритията в медицината и до силно развитие на фармацевтичната индустрия. Което ще доведе до бум в популацията, което до повече заболявания, което до по - голям бизнес и напредък... Европа я чака страхотно бъдеще ;)