Пентагонът осъди влизането на хуманитарния конвой в Украйна

НАТО предупреди, че действията на Русия могат да задълбочат кризата
Обновена: 22 авг 2014 22:28 | 22 авг 2014 22:21, Веселина Йорданова
220
Пентагонът осъди влизането на хуманитарния конвой в Украйна
Снимка: Ройтерс

Пентагонът решително осъжда влизането на руския хуманитарен конвой в Украйна без разрешението на украинските власти, предадоха световните агенции.

Още по темата
Говорителят на Пентагона Джон Кърби изрази сериозна загриженост от това, че руският конвой е минал украинската граница и призова за незабавното му изтегляне. Той подчерта, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу неотдавна е "дал гаранции" на американския си колега Чък Хейгъл, че руската армия няма да навлезе в Украйна.

Тази стъпка ще има последствия за Русия, които се обсъждат с международните партньори, предупреди Кърби. Той определи изпращането на камионите като "нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна от страна на Русия".

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен предупреди, че действията на Русия в Украйна могат единствено да задълбочат кризата, предаде Ройтерс.

Генералният секретар на алианса разкритикува решението на Кремъл да разпореди потегляне на "така наречения хуманитарен конвой" към град Луганск на украинска територия без съгласието на украинските власти и без участието на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК).

Расмусен заяви, че това е грубо нарушение на международните ангажименти от страна на Русия. "Това може само да задълбочи кризата в региона, която самата Русия създаде и продължава да подклажда", каза генералният секретар на НАТО. Той допълни, че инцидентът повдига въпроси дали целта на хуманитарната помощ е да подпомогне цивилните граждани или да осигури доставки за сепаратистите, предаде ДПА.

Андерс Фог Расмусен съобщи, че алиансът е забелязал обезпокоително струпване на руски сухопътни и въздушни сили в близост до Украйна. На сепаратистките групи в Източна Украйна се прехвърлят големи количества модерни оръжия, включително танкове, бронирани автомобили и артилерия, допълни главният секретар на НАТО.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
5
 
! Отговори
Володя преди 9 години
И?!?!??
94
1
 
31
 
! Отговори
Az преди 9 години
С това изявление също се видя, че Нато подвиха опашки.........Колко невинни избиха и армия наемаха ,но няма да си върнат милиардите дето ги вложиха да унищожат Украйна ! Сега оня президент като видя дебелия продава всичко и сигурно се готви да бяга. Народа може да го разкъса.........
93
2
 
9
 
! Отговори
КИТО КИТА преди 9 години
"Президента на България обяви ВОЕННА МОБИЛИЗАЦИЯ . Всички мъже от 20 до 60 години да се явят в най-близкото военно поделение . Заради свалените американски изтребители над Украйна от Русия , е обявена война . България праща войска в Украйна да защити украинския народ от руския агресор . Не явилите се ще носят съдебна отговорност от 20 до 50 години затвор . ".М..м..м...м...м, грешка , не сме ли 23,09, 2014 г.Ще изчакам......................................................
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви ти демократи, светът се управлява от ***-али, евреи и фашисти. А България от ***-али и ***.
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пентагонът да си трае, да не му кацне пак някой самолет на покрива ! Ама тоя път наистина !
90
1
 
27
 
! Отговори
ДЕМОКРАТИТЕ СА УБИИЦ преди 9 години
Явно на някои демократи им е изгодно,хората в източна Украйна да измират---не само от фосфорни и касетъчни бомби,,,,,,а и от глад.С това си заявление САЩ,..Е.С. и НАТО офицялно подкрепят геноцида над мирното население..........................................................................
89
1
 
30
 
! Отговори
пинг понг преди 9 години
Краварите да кажат - ако в Мексико до тяхната граница живее компактно население американци, и ония започнат масово избиване на цивилни, оставят ги без храна, вода, и медикаменти, те какво ще направят ? Ще стоят и ще чакат да ги избият до крак ли, и няма ли да се стремят да им помогнат с каквото могат ? Ще нахлуят ли военно ? ЛИЦЕМЕРИ...
88
2
 
26
 
! Отговори
уса зло преди 9 години
империята на злото сащ да си врякат - те запалиха над 200 войни от втората световна война насам
87
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пентагона може да изпраща военни самолети където си иска , ей така да си по хвърлят малко бомбички !Това за Пентагона не е нарушение на чужди граници ??Русия нали изпрати искане за хуманитарната помощ пред ООН ?От кога Пентагона решава ?
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
със идването на бат Бойко мисля че ще се удари и първата копка, това е мое предположение обаче съм убеден че ще отреже лентата...
85
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оставете ги тея риби ами кажете кога започват сондажите за шистов газ в добруджа ?важно е ние да се оправим , а рашата кучета я яли
84
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
....довериха осведомени източници!
83
0
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 142А пък санкциите на запада срещу Русия, накараха Путин да отскочи тия месеци през съботата и неделята до езерото Байкал с кучето си Бъфи(подарено му от Тиквата) да похваща малко рибка. Напрегнат се чувствал Путин от тия санкции на запада и така отпускал напрежението- хващайки риба на Байкал с каракачанката до себе си.
82
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Вашингтон все повече прилича на малък пинчер, който много лае, но не хапе ! :)Путин си прави, каквото поиска в Украйна и това е само началото ...---------а фъф фашинктон си го местяят в другия крачол...
81
1
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 138То че до война няма да се стигне е ясно- нямат топките маймуняка и неговите ибрикчийски *** в Европа за да нападнат Русия, но се случва нещо особено забавляващо- запада налага санкции на Русия, а Путин в отговор на *** им закачки прилага свои санкции. Лошото е че запада само ще си изпроси, подстрекаван от господаря си Хамериканеца, а Путин може да затвори изцяло границите си към всички държави и пак ще бъде онази Русия каквато е и сега- икономически и военно!Каспаров Путин!
80
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жужетата, правят грешка след грешка, не че имат полезен ход де.
79
1
 
20
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
Ами като се гневят хамереканците що не скочат на русите а?*** вече стана смешен,всички виждат,че всеки път когато стане въпрос за Путин горкия се насира и почва да заича.Амереканчетата са силни само на думи,реалността показва,че са двулични пъзльовци!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
шушумига, *** никога няма да разберат, те само знаят да грабят и да се хвалят с това. никой хал хабер си няма как се работи в америка.
77
0
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До АнонименТЕ ТАНКОВЕТЕ СА СИ ТАМ, УКРАИНСКИТЕ *** КАКВОТО МОЖАХА ПРОДАДОХА НА ЧЕРНО БАРАБАР СЪС БОЕПРИПАСИТЕ! ЗЗА УКРГЕНЕРАЛИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ, ПО-ГОЛЕМИ КОРУПЦИОНЕРИ И ОТ БЪЛГАРСКИТЕ! ТЪЙ ЧЕ СПИ СПОКОЙНО, КАКВОТО ИМА ДА СТАВА НЯМА НАЧИН ДА НЕ СТАНЕ!
76
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
започнаха ли да разтоварват танковете вече ?